Duplicat fitxa tècnica

És possible que perdis o et robin la documentació del cotxe. Si és així, hauràs d'acudir a la Prefectura Provincial de Trànsit per sol·licitar un duplicat del Permís de Circulació del vehicle, mentre que el duplicat de la Fitxa Tècnica, ha de sol·licitar-se en una estació d'ITV.

Per al duplicat de la Fitxa Tècnica, pots dirigir-te a qualsevol de les nostres estacions ITV sense cita prèvia. És recomanable, encara que no és obligatori, que vagis amb el vehicle del que estàs sol·licitant el duplicat de la Targeta d'ITV perquè sigui més fàcil poder comprovar el número de bastidor. També et caldrà presentar el Permís de Circulació, o, si no, el permís provisional emès per la Prefectura Provincial de Trànsit.

D'altra banda, si no ets el titular del vehicle, hauràs d'aportar, a més del teu propi DNI, el del titular i una autorització en la qual aquest expressa que delega en tu aquest tràmit. 

En demanar un duplicat de la Fitxa Tècnica, cal passar de nou la ITV? Si l'ITV del vehicle està vigent, no serà necessari tornar a realitzar la inspecció. Però, si es troba fora de termini, sí que haurà de passar la ITV periòdica completa.

La durada total del procés fins a l'expedició del duplicat de la Fitxa tècnica del vehicle pot variar en funció de diferents factors, entre ells la província en què es va matricular el vehicle, encara que no sol superar mai la setmana. 

Les noves Fitxes Tècniques, les que són de color blanc, tenen el codi NIVE. Si aquest és el teu cas i tens la ITV en vigor, has d'acudir a la Direcció General de Trànsit (DGT) per fer-te el duplicat.