Preguntes freqüents al moment de passar la ITV

Concertar cita ITV

Per què és obligatori passar la ITV?

D'acord amb el Reglament General de Vehicles, aprovat mitjançant el Reial Decret 2822/1998 del 23 de desembre, s'ha de realitzar una inspecció tècnica periòdica amb la finalitat de garantir que l'estat del vehicle sigui el correcte per circular, sense que suposi un perill per als seus usuaris o per a terceres persones, així com per preservar el medi ambient i la nostra salut.

Puc passar la inspecció sense demanar cita prèvia?

Les cites ajuden a planificar el treball a l'estació d'ITV i a oferir un bon servei amb el mínim temps d'espera. Si vas a l'estació sense cita, intentarem atendre't, tot i que hagis d’esperar-te. En cas que el volum de treball no ens permeti atendre’t, et donarem l'opció de concertar cita ITV per a un altre dia.

Què he de fer en arribar a l'estació ITV?

Un cop estacionat el vehicle, dirigeix-te a l'oficina amb la documentació del vehicle per passar la ITV (permís de circulació, targeta d'inspecció tècnica) i indica al nostre personal la inspecció que vols fer.

Com sé quina és la data límit per passar la ITV?

La freqüència amb la qual un vehicle ha de realitzar la ITV és variable, depèn del tipus de vehicle i la seva antiguitat, tenint en compte la data de la 1a matriculació, la qual trobaràs en el Permís de Circulació del vehicle.
Si el vehicle ja ha realitzat alguna inspecció tècnica periòdica, pots consultar la data de caducitat de la ITV a:
  • L'adhesiu que hi ha al parabrisa, t'orientarà sobre el mes i l'any que has de passar la següent inspecció.
  • A la fitxa tècnica del vehicle o en l'informe de l'última ITV, tindràs la data límit per passar la propera ITV.

Puc passar la ITV del vehicle abans de la data de caducitat que marca la documentació?

Clar que sí. A més, si el vehicle passa la inspecció per endavant i no superi 30 dies la seva data de caducitat, la data prevista per a la següent inspecció no es modificarà. És a dir, si la ITV del teu vehicle caduca el 29 de juliol i la passes l'1 de juliol es mantindrà el 29 de juliol com a data límit per a passar la següent inspecció.

Què passarà si presento el vehicle a la ITV després de la data de venciment de la darrera inspecció?

Les estacions ITV no sancionem per presentar el vehicle fora de termini. Ara bé, si el vehicle és detectat circulant per les vies públiques amb la ITV caducada, el titular pot ser sancionat pels agents d'autoritat encarregats de la vigilància del trànsit.

He rebut el recordatori del venciment de la ITV però ja no tinc el vehicle.

Si has rebut el recordatori per passar la ITV i ja no ets el titular del vehicle, ja sigui perquè l'has donat de baixa o perquè l'has venut, no has de fer cas del contingut d'aquesta notificació ni fer cap gestió.

La nostra base de dades s'actualitza automàticament sobre les últimes inspeccions realitzades i només envia una única citació quan detecta que s'aproxima la caducitat de la inspecció. Si aquest vehicle no torna a passar inspecció, no rebràs cap notificació més al respecte.

Aquesta notificació és independent de la DGT i, per tant, no té cap caràcter d'obligatorietat o sancionador.

Quins horaris tenen a la ITV?

Consulta la nostra xarxa d'estacions per veure els horaris de l'estació on vols realitzar la ITV.

Quines comprovacions realitzaran al vehicle?

Un cop identificat el vehicle, durant la inspecció tècnica verifiquen més de 100 punts relacionats amb la seguretat viària i la protecció del medi ambient.

Puc canviar els pneumàtics del meu cotxe?

Sí, sempre que estiguin homologats i les dimensions, característiques i configuració d'aquests siguin les plasmades en la fitxa tècnica o els seus equivalents.

Comprova l'equivalència dels pneumàtics.

Què passa un cop finalitzada la inspecció?

Un cop finalitzada la inspecció s'emetrà el corresponent informe d'inspecció. Segons els defectes detectats, el resultat de la inspecció serà algun dels següents:
  • Favorable: No s'han detectat deficiències o les deficiències trobades són lleus. Les deficiències assenyalades han de ser corregides abans de 2 mesos. La revisió és vàlida fins a la data indicada en l'informe.
  • Desfavorable: Els defectes detectats són greus. El vehicle no pot circular excepte per al seu trasllat al taller. Hauràs corregir les eficiències i tornar a passar la inspecció.
  • Desfavorable per reformes: Significa que s'ha realitzat alguna modificació en el vehicle que altera les seves característiques tècniques. Per tant, hauràs eliminar aquesta modificació o bé legalitzar la reforma.
  • Negativa: Les deficiències trobades són molt greus i, per tant, el vehicle no és apte per circular. S'haurà avisar una grua per al seu trasllat al taller.

Què he de fer si he perdut la targeta d'inspecció tècnica?

Haurà de sol·licitar un duplicat aportant la següent documentació: DNI i permís de circulació o, si no, el permís provisional que autoritza a circular emès per la Prefectura Provincial de Trànsit.

Per a més informació, consulta Com sol·licitar un duplicat de la fitxa tècnica.