Portes correctament el cinturó de seguretat?

22 - 07 - 2021
El més probable és que, immediatament després de pujar al cotxe, et cordes el cinturó de seguretat. És lògic, ja que els beneficis de portar-lo són evidents: es redueix entre el 50% i el 77% el risc de mort en accidents de trànsit, i aconsegueix la seva màxima eficàcia en el cas que el cotxe bolqui. Per tant, com a element de seguretat bàsic del vehicle, és la nostra obligació comprovar durant la revisió ITV que compleixin la seva funció perfectament i estiguin en bon estat.

El que es comprova principalment en passar la ITV és principalment que els tensors dels cinturons actuïn com deuen, ja que asseguren el cos en el cas que hi hagi una col·lisió o un altre tipus d'accident de trànsit. També es comprova que el nombre de punts d'ancoratge sigui el reglamentari i que l'estat dels mateixos sigui el correcte. Però a més, perquè el cinturó de seguretat sigui útil, és molt important posar-se'l bé.


Què cal tenir en compte a l'hora de cordar-se el cinturó de seguretat?

El cinturó ha d'anar ben cenyit al cos i cal comprovar que no hagi quedat cap nus ni enrotllat en alguna part del seu recorregut, per no restar-li eficàcia i evitar que sigui perillós en lloc de segur per a nosaltres.

També és molt important saber on han de quedar col·locades les bandes. La banda diagonal ha de passar entre l'espatlla i el coll, just pel centre de la clavícula, ja que posar-se'l més cap al centre pot crear rascades, i més cap a fora perdria la seva eficàcia en cas d'accident. Per la seva part, la banda horitzontal ha d'anar per sota de l'abdomen i estar en contacte amb el punt més alt de la pelvis. D'aquesta manera, la força del cinturó de seguretat es distribueix entre la pelvis, l'esternó i l'espatlla, reduint la possibilitat que es lesionin teixits o òrgans més tous.

Perquè el cinturó quedi ben posat, a més de seguir aquestes indicacions, cal posar el seient del vehicle correctament. La seva posició correcte és formant un angle recte, ja que si està massa inclinat, facilita que el cinturó produeixi estrangulament.

El cinturó salva vides, sí, però per a això és important que tant el conductor com els altres ocupants del vehicle recordin seguir aquestes recomanacions. Amb això aconseguirem que la seguretat que ens ofereix aquest dispositiu sigui la màxima.

Les bateries dels cotxes elèctrics

14 - 10 - 2021

La bateria és el principal element d'un vehicle elèctric, bàsicament perquè d'ella depèn la seva autonomia.

Cavalls, cilindrada i parell motor

26 - 03 - 2021

Què signifiquen aquests conceptes i què fa cadascun?

Com és un cotxe elèctric

21 - 01 - 2021

Quines són les peces principals que componen els cotxes elèctrics?