Transportar bicis al cotxe

31 - 03 - 2022
Ets d'aquestes persones a les que els agrada sortir amb bicicleta el cap de setmana? Si és així, segur que t'interessa aquest article en el qual t'expliquem diferents formes segures i legals de portar les bicis al cotxe. El que has de tenir clar és que han d'estar ben subjectes per evitar que puguin caure i suposar un perill, i no han de tapar ni l'enllumenat ni la matrícula del cotxe; si s'escau, hauràs d'instal·lar dispositius d'enllumenat i una placa de matrícula addicionals, perquè els altres puguin veure les senyalitzacions que realitzes, així com identificar-te.

Quines maneres de transportar bicis al cotxe hi ha?

Al maleter: Si el cotxe és gran i únicament desmuntant les rodes ja hi caben, sense que calgui abatre els seients del darrere, aquesta seria l'opció més econòmica. No obstant això, si has d'abatre els seients, recorda lligar-les amb corretges de subjecció per a la teva seguretat, ja que una bici d'uns 14 quilos, podria copejar-te amb una força de 500 quilos en un accident a només 56 km/h.

Al sostre:
 Podem trobar fins a tres tipus per portar bicicletes al sostre, amb una capacitat de fins a 4. En tots els tipus cal instal·lar barres al sostre del cotxe o bé una baca i, tot i que pot resultar laboriós col·locar les bicis, qualsevol dels tres tipus poden deixar-se sempre muntats.

  • El primer portabicicletes és aquell en què les rodes de la bici queden a dalt, ja que la bicicleta es queda subjecte pel manillar i té un suport per al selló.
  • El segon tipus necessita que es desmunti la roda davantera de la bicicleta, ja que aquesta queda subjecta per les punteres de la forqueta.
  • El tercer sistema consta d'un rail sobre el qual es col·loquen les rodes de la bici, mentre que una brida de plàstic subjecta la bicicleta pel quadre.
Encara que per alçada és difícil que tinguis problemes, ja que la màxima permesa és de 4 metres, recorda que en cap moment la teva càrrega pot superar l'amplada del vehicle, inclosos els retrovisors. Per darrere, pot sobresortir fins a un 15%, tot i que, si fos així, hauries de senyalitzar amb una placa de franges vermelles i blanques, anomenada V20.

Portabicis de porta: Aquest sistema és més pràctic que el del sostre, a l'hora de pujar i baixar les bicicletes, i et permet portar fins a 3 unitats. Aquest, no obstant, si l’has d’utilitzar amb freqüència és una mica aparatós ja que bloqueja l'accés al maleter, a més que obstaculitza la visió a través del vidre del darrere.


En ocasions, aquest tipus de portabicis, oculten els llums i la matrícula, de manera que hauràs d'instal·lar una matrícula auxiliar i pilots per poder senyalitzar bé les teves maniobres, així com afegir una placa V20 per indicar que la càrrega sobresurt per darrere del vehicle, digual que passa amb el model de sostre. De la mateixa manera, tampoc pot superar l'amplada del cotxe.

Portabicis de bola d'enganxament: encara que pot ser la manera més cara de transportar bicicletes, és la més pràctica si ho has d’utilitzar amb freqüència, ja que és fàcil posar i treure les bicicletes i, els models més nous, s'inclinen per deixar espai i poder obrir el maleter amb les bicis carregades. Com en el cas del model de porta, és probable que hagis d’instal·lar matrícula auxiliar, llums addicionals i una placa V20.


Si et decantes per aquesta opció, necessites instal·lar una bola d'enganxament al teu cotxe. Com es tracta d'una incorporació que canvia les característiques del vehicle, hauràs de legalitzar la modificació del cotxe, el que significa que hauràs de passar per una de les nostres estacions d'ITV per a informar-te de quins són els passos a seguir.

Mesurar la pressió dels neumàtics

16 - 09 - 2021

Com mesurar i ajustar la pressió dels neumàtics del teu vehicle?

Neumàtics d'hivern

11 - 02 - 2021 Com saps, el neumàtic és l'únic element del nostre cotxe que està en contacte amb el terra i aquest contacte ho és tot: a ell li devem que el cotxe es mogui o s'aturi segons el nostre gust.

Diesel o benzina?

16 - 12 - 2022 Aquesta és una de les principals preguntes de que tot aquell que es vol comprar un cotxe.