Vols instal•lar un punt de càrrega per a cotxe elèctric al garatge?

04 - 10 - 2022
Algunes grans ciutats han començat a restringir la circulació de vehicles per reduir el grau d'emissions procedents dels vehicles de combustió fòssil. Si has valorat l'opció de fer-te amb un vehicle elèctric, sabràs que és imprescindible tenir un punt de corrent "a mà" per poder-lo carregar. Pots instal·lar-ne un a casa? Com s'ha de fer? Quant costa posar-lo en un garatge comunitari?

Evidentment, si vius en un habitatge unifamiliar ho tindràs més fàcil que si has de situar el punt de càrrega en un edifici comunitari, però en tots dos casos els requisits tècnics per instal·lar-los es recullen a la guia ITC-BT-52 per a instal·lacions de baixa tensió, segons aclareix la Xarxa Elèctrica d'Espanya.

En el cas que vulguis instal·lar el punt de càrrega en un garatge comunitari, t'interessarà saber que en l'article 17.5 de la Llei de Propietat Horitzontal ho facilita. L'únic requisit és comunicar-ho prèviament a la comunitat a través del seu president o administrador. En realitat, no és necessària l'aprovació dels veïns ja que el carregador s'ubicarà en una plaça individual i el seu propietari serà qui assumeixi el cost de la instal·lació i del consum d'electricitat.

Només es necessitarà autorització per part de la comunitat si per realitzar la instal·lació es necessita fer la connexió de la derivació a un comptador comunitari o si implica fer una preinstal·lació a l'edifici.

No obstant això, en indicar a la comunitat la instal·lació d'un punt de càrrega per a vehicle elèctric, es pot proposar una preinstal·lació comuna a tot el pàrquing per a futurs veïns que vulguin adquirir un vehicle elèctric i proposar un repartiment econòmic dels costos d'aquesta instal·lació.

És probable que quan adquireixis el vehicle elèctric, el concessionari t'ofereixi alguna oferta per instal·lar el punt de càrrega a casa teva. De vegades fins i tot et "regalen" el punt de càrrega i la mateixa instal·lació. En el cas que no sigui així, hauràs de contractar els serveis d'un instal·lador electricista autoritzat. Depenent del tipus d'habitatge i edifici, es requerirà d'un tipus o un altre d'instal·lació, de manera que pot no suposar-te cap cost (en el cas d'un habitatge unifamiliar) o suposar una inversió de fins a 1.000 €.

El consum d'electricitat del punt de càrrega aniria associat a el comptador de la casa. En el cas que el garatge no estigués en el mateix edifici que la casa, el punt de càrrega ha de tenir un comptador propi.

Sistemes de seguretat en cotxes: AEB

09 - 06 - 2022
És un dels majors avanços de seguretat viària des del cinturó de seguretat, ja que, a més d'ajudar a frenar el conductor augmentant la pressió de frenada davant d'una emergència, actua amb independència del conductor per evitar una imminent col·lisió. Saps com funciona?

Portes correctament el cinturó de seguretat?

22 - 07 - 2021

El cinturó és un element de seguretat del cotxe, però perquè sigui eficaç cal posar-se'l correctament.

Cinc consells per passar la inspecció ITV

10 - 11 - 2020 Algunes solucions als possibles imprevistos que poden sorgir abans de passar la ITV.