Accidents amb animals

30 - 11 - 2021
Amb el bon temps és més habitual realitzar escapades silvestres i, per tant, que es circuli per carreteres que coincideixen amb l'hàbitat d'animals. Trobar-se amb un d'ells mentre conduïm, és un dels imprevistos més perillosos a la carretera, entre altres coses perquè amb la velocitat es multiplica el pes real d'aquests animals en xocar contra ells. Per exemple, circular a 60 km/h i patir un accident amb un senglar, equival a un xoc contra un rinoceront, és a dir, contra un animal de 3,5 tones.

Tenint en compte aquesta dada, comprendràs que, a més velocitat, més fort serà l'impacte i majors els danys. Per aquesta raó és important reduir la velocitat quan vegis el senyal de trànsit que indica el pas d'animals en llibertat i, per descomptat, extremar l'atenció a la carretera.

Si et trobes amb un animal al mig de la carretera:
  • Evita l'ús de les llums llargues per no enlluernar i desorientar l'animal.
  • Toca el clàxon per advertir de la teva presència a l'animal.
  • Redueix la velocitat i segueix alerta, perquè, si hi ha un animal, pot haver-hi altres, ja que hi ha espècies silvestres que es desplacen en manada.
Si la col·lisió és inevitable:

  • Trepitja l'embragatge i el fre a fons per reduir la velocitat en el menor temps possible, subjecta bé el volant i intenta girar-lo suaument.
  • Sobretot, cal intentar no fer maniobres brusques per evitar donar voltes de campana o xocar contra un altre element més perillós.
Tenir en compte aquests consells t'ajudarà a evitar accidents amb animals, així com a reaccionar correctament davant de situacions de risc.

Consells per a moure el cotxe després d'una nevada

15 - 01 - 2021

Quan neva molt de manera inesperada, com ha ocorregut després del temporal Filomena, pot passar que els cotxes quedin bloquejats per la neu, com alliberar-los?

Com incorporar-se correctament a l'autopista?

06 - 10 - 2022 Els carrils d'acceleració, com bé indica el seu nom, serveixen per assolir la velocitat adequada de la via a la qual volem incorporar-nos. Però això no vol dir fer-ho sense mirar. De fet, hem d'esperar fins a trobar el moment correcte per incorporar-nos i, llavors sí, accelerar abans d'esgotar tot el tram.

Què significa un defecte lleu a la ITV?

25 - 02 - 2021

Per què és recomanable reparar com més aviat un defecte lleu trobat a la ITV?