Accidents amb animals

30 - 11 - 2021
Amb el bon temps és més habitual realitzar escapades silvestres i, per tant, que es circuli per carreteres que coincideixen amb l'hàbitat d'animals. Trobar-se amb un d'ells mentre conduïm, és un dels imprevistos més perillosos a la carretera, entre altres coses perquè amb la velocitat es multiplica el pes real d'aquests animals en xocar contra ells. Per exemple, circular a 60 km/h i patir un accident amb un senglar, equival a un xoc contra un rinoceront, és a dir, contra un animal de 3,5 tones.

Tenint en compte aquesta dada, comprendràs que, a més velocitat, més fort serà l'impacte i majors els danys. Per aquesta raó és important reduir la velocitat quan vegis el senyal de trànsit que indica el pas d'animals en llibertat i, per descomptat, extremar l'atenció a la carretera.

Si et trobes amb un animal al mig de la carretera:
  • Evita l'ús de les llums llargues per no enlluernar i desorientar l'animal.
  • Toca el clàxon per advertir de la teva presència a l'animal.
  • Redueix la velocitat i segueix alerta, perquè, si hi ha un animal, pot haver-hi altres, ja que hi ha espècies silvestres que es desplacen en manada.
Si la col·lisió és inevitable:

  • Trepitja l'embragatge i el fre a fons per reduir la velocitat en el menor temps possible, subjecta bé el volant i intenta girar-lo suaument.
  • Sobretot, cal intentar no fer maniobres brusques per evitar donar voltes de campana o xocar contra un altre element més perillós.
Tenir en compte aquests consells t'ajudarà a evitar accidents amb animals, així com a reaccionar correctament davant de situacions de risc.

Conduir embarassada

01 - 07 - 2021

Com fer servir el cinturó de seguretat durant l'embaràs?

La ITV en període de coronavirus

22 - 10 - 2020 Respostes a les preguntes més freqüents sobre passar la ITV en temps de coronavirus.

L'evolució de la seguretat a les motos

22 - 02 - 2022 Els fabricants de cascs i roba han fet importants progressos per a la seguretat del motorista, gràcies a la fabricació de materials més resistents, com per exemple, la introducció de jaquetes i armilles amb airbags integrats. És lògic, tenint en compte que les motos són el vehicle més "feble" a la carretera, les probabilitats que el conductor d'una pateixi un accident fatal són més grans que qui condueix un cotxe.