Accidents amb animals

30 - 11 - 2021
Amb el bon temps és més habitual realitzar escapades silvestres i, per tant, que es circuli per carreteres que coincideixen amb l'hàbitat d'animals. Trobar-se amb un d'ells mentre conduïm, és un dels imprevistos més perillosos a la carretera, entre altres coses perquè amb la velocitat es multiplica el pes real d'aquests animals en xocar contra ells. Per exemple, circular a 60 km/h i patir un accident amb un senglar, equival a un xoc contra un rinoceront, és a dir, contra un animal de 3,5 tones.

Tenint en compte aquesta dada, comprendràs que, a més velocitat, més fort serà l'impacte i majors els danys. Per aquesta raó és important reduir la velocitat quan vegis el senyal de trànsit que indica el pas d'animals en llibertat i, per descomptat, extremar l'atenció a la carretera.

Si et trobes amb un animal al mig de la carretera:
  • Evita l'ús de les llums llargues per no enlluernar i desorientar l'animal.
  • Toca el clàxon per advertir de la teva presència a l'animal.
  • Redueix la velocitat i segueix alerta, perquè, si hi ha un animal, pot haver-hi altres, ja que hi ha espècies silvestres que es desplacen en manada.
Si la col·lisió és inevitable:

  • Trepitja l'embragatge i el fre a fons per reduir la velocitat en el menor temps possible, subjecta bé el volant i intenta girar-lo suaument.
  • Sobretot, cal intentar no fer maniobres brusques per evitar donar voltes de campana o xocar contra un altre element més perillós.
Tenir en compte aquests consells t'ajudarà a evitar accidents amb animals, així com a reaccionar correctament davant de situacions de risc.

Es pot avançar pel carril de la dreta?

14 - 12 - 2022 Segur que has presenciat aquesta situació diverses vegades en la carretera: conduir en una via de diversos carrils, on els de l'esquerra estan ocupats i els de la dreta gairebé no hi ha ningú. I segur que també has vist a algun conductor avançant pel carril dret.

El testimoni MIL a la ITV

17 - 11 - 2021
Quan el testimoni MIL es queda encès de manera esporàdica o fixa al tauler de control del vehicle indica que hi ha alguna fallada en el motor, el que no queda clar és quin tipus avaria hi ha. Sin embargo, si esta luz está encendida en el momento de pasar la ITV, será motivo de rechazo por considerarse un defecto grave, normalmente relacionado con la inyección, la combustión o el sistema de alimentación del vehículo.

Avantatges de tenir la ITV al dia

17 - 12 - 2020

Superar la inspecció tècnica de vehicles, suposa una garantia de seguretat per a tots, gràcies a que analitzem que no hi hagi errors tècnics que posin en perill la nostra vida.