Adaptar un cotxe per a discapacitats

16 - 09 - 2022
Gairebé tots els fabricants poden adaptar els seus cotxes a conductors amb mobilitat reduïda. Això vol dir que el vehicle en qüestió serà un cotxe ordinari al que li hagin realitzat les modificacions necessàries, segons el tipus i el grau de discapacitat.

A l'hora d'adaptar un cotxe tens l'opció d'encarregar un nou amb les modificacions ja realitzades o, si ja tens un, pots acudir a un taller homologat perquè les duguin a terme. En qualsevol dels dos casos, cal un reconeixement mèdic en què s'hagi avaluat la minusvalidesa.

Quines adaptacions poden fer-se en un cotxe per a persones amb mobilitat reduïda? Tot i que existeixen moltes possibles modificacions, podem dividir-les en dos: d'una banda, les relacionades amb l’accessibilitat i col·locació del vehicle, necessàries per a persones que van en cadires de rodes, i, de l'altra, les modificacions relacionades amb la conducció.

Adaptar l'accessibilitat al cotxe

En aquest grup de modificacions, trobem les opcions per facilitar l'entrada i la sortida del cotxe, com les rampes telescòpiques o plegables, que faciliten a l'usuari entrar amb la seva cadira de rodes a l'interior del vehicle. També hi ha sistemes de transferències de persones, que ajuden a traslladar a l'usuari des de la cadira de rodes al cotxe.

Adaptar la conducció del cotxe

Hi ha molts sistemes que contribueixen a ajudar a la conducció, quan hi ha una manca de funcionalitat de les extremitats superiors o inferiors. Els més comuns són els controls manuals que substitueixen les funcions dels pedals, que bé poden instal·lar-se de forma independent o combinar el sistema d'acceleració, de fre de servei i d'embragatge.

A més, hi telecomandaments multifunció per a realitzar accions com tocar el clàxon, activar el eixugaparabrises o posar els intermitents.
 
En qualsevol cas has de tenir present que, com es tracta d'una modificació del cotxe, es considera una reforma d'importància. Per tant, caldrà legalitzar-la a la ITV. Quina documentació necessitaràs?
  • Certificat del fabricant del vehicle on s'especifiqui que les modificacions es poden dur a terme.
  • Certificat del taller que ha realitzat l'adaptació, on constin els canvis realitzats.
  • Certificat mèdic oficial o permís de conduir on s'especifiquin les limitacions.
Si ets una persona de mobilitat reduïda i demanes cita ITV per passar la inspecció tècnica del vehicle en alguna de les nostres estacions, pots sol·licitar que el nostre personal et faciliti tant realitzar la recepció de la documentació del cotxe com la inspecció.

Per a qualsevol consulta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

Què no et cobreix l'assegurança?

10 - 02 - 2022 Sabies que les assegurances a tot risc no ho cobreixen tot? Sigui quina sigui la teva assegurança de cotxe, aquestes circumstàncies no estaran cobertes.

Les avaries del cotxe més cares

19 - 04 - 2022 Tenir un cotxe implica tenir la butxaca preparada davant de qualsevol despesa inesperada que pugui sorgir.

La importància del parabrisa

22 - 04 - 2021

Per què és tan important el parabrisa? Com influeix en la seguretat?