Com col·locar correctament els retrovisors del cotxe

27 - 10 - 2021
T'ha passat alguna vegada que, anant en cotxe, de sobte, et sorprèn una moto just al costat que no havies vist o, pitjor encara, en canviar de carril has hagut de rectificar i quedar-te al que estaves perquè ha aparegut un cotxe que no t'esperaves? Si la resposta és sí, potser és perquè no tenies ben col·locats els retrovisors del cotxe.

Qualsevol maniobra, com avançar o desplaçar-se de carril, exigeix ​​una mirada prèvia a través dels miralls retrovisors. Però per evitar sorpreses, eliminar al màxim els angles morts i assegurar-se amb ràpids i freqüents cops d'ull del que succeeix a la nostra esquena, és molt important posar correctament els retrovisors del cotxe. Què has de tenir en compte?

1. El primer que has de tenir en compte és que l'ajust dels retrovisors s'ha de fer amb el vehicle parat i sobre terreny pla. Mai s'han de col·locar mentre condueixes, ja que es considera una distracció.

2. La posició del seient i la teva forma de seure ha de ser la correcta abans de col·locar els retrovisors. L'esquena ha de quedar completament recolzada en el respatller, els braços lleugerament flexionats en agafar el volant i el peu esquerre ha de poder realitzar tot el recorregut de l'embragatge.

3. Has d’ajustar el retrovisor interior de manera que puguis veure tot el vidre posterior a través d'ell. Observar la circulació per aquest mirall no ha d'implicar pràcticament cap moviment de cap, sinó només d'ulls.

4. Els miralls exteriors s'han d'orientar cap al lateral del cotxe i després cap endavant, just fins que es deixi de veure la carrosseria del cotxe sense que sigui necessari girar el cap.

Si tens correctament regulats els retrovisors del cotxe, en el moment en què un vehicle t’avanci, hauràs de començar veient-lo pel mirall interior i, sense que la seva imatge hagi desaparegut totalment, començar a veure’l a través del retrovisor exterior.

A més, et recordem que per avançar o canviar-te de carril, cal seguir la regla bàsica RSM (Retrovisor-Senyalització-Maniobra). Per tant, abans de realitzar qualsevol maniobra, primer mira, després senyalitza i, finalment, fes la maniobra. No obstant això, tingues en compte que si mires pel retrovisor exterior, que té forma convexa, veuràs el vehicle molt més llunyà que si el veus per l'interior, que és pla. Així que no t'oblidis de calcular la distància, en funció del mirall pel qual miris.

Mesurar la pressió dels neumàtics

16 - 09 - 2021

Com mesurar i ajustar la pressió dels neumàtics del teu vehicle?

Cinc consells per passar la inspecció ITV

10 - 11 - 2020 Algunes solucions als possibles imprevistos que poden sorgir abans de passar la ITV.

Avantatges de tenir la ITV al dia

17 - 12 - 2020

Superar la inspecció tècnica de vehicles, suposa una garantia de seguretat per a tots, gràcies a que analitzem que no hi hagi errors tècnics que posin en perill la nostra vida.