Com fer front a les retencions

28 - 03 - 2022
Si cada dia agafes el cotxe per anar de casa a la feina i de la feina a casa, és probable que et trobis amb retencions a la carretera. I, a vegades, les retencions són més llargues i duradores perquè s'ha produït algun accident de trànsit. Però, com és possible? - pensaràs - si tot just t'estàs movent. Els accidents, quan hi ha trànsit a la carretera, són més freqüents del que creus. Com podem prevenir-los?

En primer lloc, has de tenir en compte que les retencions no són sempre tan previsibles. De vegades, pots trobar-te amb elles després de deixar enrere un corba o un canvi de rasant. Per això posar els teus 5 sentits a la carretera quan estàs conduint és bàsic per poder reaccionar a temps davant dels imprevistos.

En segon lloc, quan et trobis en una retenció, a més d'evitar xocar contra el vehicle que va davant, has d’advertir els que et segueixen perquè redueixin la velocitat. Com? Disminueix la velocitat a força de donar tocs curts i cada vegada més forts al fre de servei, perquè els conductors que et segueixin ho percebin gràcies a la llum del darrere del vehicle. En el cas de frenada brusca, és recomanable que encenguis els llums d'emergència perquè els conductors de darrere puguin aturar el vehicle amb el mínim sobresalt.

En general, tot i que vegis que l'altre carril va més ràpid, no és aconsellable que et canviïs, ja que el més probable és que sigui una circumstància momentània que canviarà als pocs metres. Fes-ho només en cas de necessitat, d'aquesta manera, evitaràs continus canvis de carrils que poden comprometre la seguretat de la resta de conductors.

També és important mantenir la distància de seguretat, sobretot quan els cotxes comencin a moure’s amb certa normalitat, ja que poden tornar a parar de forma brusca. Ah, i no oblidis armar-te de paciència i mantenir la calma. Deixar-te portar pels nervis no farà que el trànsit desaparegui, i en canvi sí que pot provocar que prenguis decisions equivocades.

Per què s’encarrega el test de fallo de motor

27 - 01 - 2022

Troba en el quadre de comandament el testimoni de fallo en el motor encès no és bo i hauria de ser un motiu de preocupació de qualsevol conductor. Per què?

Conduir a partir dels 65 anys

16 - 12 - 2022 Els anys passen per a tots i les nostres capacitats es redueixen a mesura que passa el temps, fet que pot afectar la nostra habilitat per conduir. Això vol dir que hi ha una edat màxima per conduir?

Com actuar quan s'acosta una ambulància

03 - 11 - 2022 Per a una ambulància cada minut compte i guanyar temps gràcies a la bona actitud dels conductors en les vies pot ajudar a salvar vides. Segur que en algun moment t'has trobat en aquesta situació mentre estàs en un embús, potser el moment més caòtic perquè es produeixi una emergència.