Com fer front a les retencions

28 - 03 - 2022
Si cada dia agafes el cotxe per anar de casa a la feina i de la feina a casa, és probable que et trobis amb retencions a la carretera. I, a vegades, les retencions són més llargues i duradores perquè s'ha produït algun accident de trànsit. Però, com és possible? - pensaràs - si tot just t'estàs movent. Els accidents, quan hi ha trànsit a la carretera, són més freqüents del que creus. Com podem prevenir-los?

En primer lloc, has de tenir en compte que les retencions no són sempre tan previsibles. De vegades, pots trobar-te amb elles després de deixar enrere un corba o un canvi de rasant. Per això posar els teus 5 sentits a la carretera quan estàs conduint és bàsic per poder reaccionar a temps davant dels imprevistos.

En segon lloc, quan et trobis en una retenció, a més d'evitar xocar contra el vehicle que va davant, has d’advertir els que et segueixen perquè redueixin la velocitat. Com? Disminueix la velocitat a força de donar tocs curts i cada vegada més forts al fre de servei, perquè els conductors que et segueixin ho percebin gràcies a la llum del darrere del vehicle. En el cas de frenada brusca, és recomanable que encenguis els llums d'emergència perquè els conductors de darrere puguin aturar el vehicle amb el mínim sobresalt.

En general, tot i que vegis que l'altre carril va més ràpid, no és aconsellable que et canviïs, ja que el més probable és que sigui una circumstància momentània que canviarà als pocs metres. Fes-ho només en cas de necessitat, d'aquesta manera, evitaràs continus canvis de carrils que poden comprometre la seguretat de la resta de conductors.

També és important mantenir la distància de seguretat, sobretot quan els cotxes comencin a moure’s amb certa normalitat, ja que poden tornar a parar de forma brusca. Ah, i no oblidis armar-te de paciència i mantenir la calma. Deixar-te portar pels nervis no farà que el trànsit desaparegui, i en canvi sí que pot provocar que prenguis decisions equivocades.

Què és i per a què serveix la Carta Verda?

07 - 07 - 2022 Si estàs pensant en fer un viatge en cotxe fora d'Espanya, això t'interessa. La Carta Verda és un certificat internacional de l’assegurança que acredita que un conductor està assegurat en un país adherit a aquest sistema.

Sistemes per dur a la teva mascota al cotxe

28 - 03 - 2022 Si tens un gos o un gat, o qualsevol altre animal de companyia, segur que consideres que la teva mascota és un membre més de la família. Per aquesta raó, és lògic que vulguis que t'acompanyi en els teus viatges.

Els defectes que pots evitar abans de passar la ITV

23 - 09 - 2021

Quins defectes pots detectar tu mateix abans de passar la ITV?