Què no et cobreix l'assegurança?

10 - 02 - 2022
Les cobertures que protegeixen el teu cotxe vénen determinades pel tipus d'assegurança que has triat: tercers, tot risc... No obstant això, per imprudències, descuits o per simple mala sort, hi ha una sèrie de circumstàncies en què les companyies asseguradores poden negar-se a fer front a les indemnitzacions corresponents després d'un sinistre.

Aquestes són les més destacades:

Desastres naturals: els danys provocats per problemes meteorològics, com inundacions extraordinàries o terratrèmols, no queden coberts per l'assegurança. En aquests casos, així com en el cas d'atemptats terroristes, revoltes populars o accions per part dels cossos de seguretat en situació de pau, has de contactar amb el Consorci de Compensació d'Assegurances.

A més, volem advertir-te que vagis amb compte amb els molls, perquè moltes asseguradores no es responsabilitzen si li passa alguna cosa al teu vehicle.

Descuits
  • Furt del vehicle: Sí, aquest concepte també existeix i es considera furt si et deixes les claus posades o deixes actiu qualsevol sistema que permeti obrir i fer funcionar el vehicle.
  • Conduir sense ITV: que se't passi la data en què havies de passar la ITV et pot sortir car, més encara si et veus involucrat en un accident.
  • Cotxe amb modificacions per legalitzar: saps que si modifiqueu les característiques del teu vehicle, has de legalitzar-la la ITV. En cas contrari, pot ser que l'assegurança no et cobreixi el sinistre, ja que pot argumentar que el cotxe que figura a la pòlissa no coincideix amb el que ha patit l'accident.
  • Conduir sense carnet: si has perdut els punts, si te l’han anul·lat o retirat.
  • Accident o avaria en vies sense asfaltar: si circules per camins de terra que no estiguin asfaltats corres el risc que en cas de necessitar el servei d'assistència en carretera, l'assegurança no t'ho presti perquè no està obligada. Això sí, també has de saber que hi ha assegurances amb condicions especialment dissenyades per a tot terrenys que poden transitar per vies rurals i volen estar coberts.
Imprudències
  • Accident sota els efectes de l'alcohol o les drogues: conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues no només estàs posant en perill la teva seguretat i la dels altres, sinó que estàs cometent un delicte. Per això, les asseguradores no es responsabilitzen.
  • Portar més passatgers o càrrega de la permesa: estaríem cometent un delicte on la responsabilitat total dels danys i les sancions corresponents aniran íntegrament a càrrec del conductor.
  • Participar en carreres il·legals: Tant dins com fora d'un circuit.
  • Ometre el dret de socors: en cas d'accident mai hem ometre’l, a més suposa un delicte penal.
Ara ja saps en quins casos les assegurances poden no cobrir-te. Per tant, assegura't que la pòlissa que contractes cobreix tot el que necessites.

Distància de reacció, frenada i seguretat

31 - 08 - 2023

Aquests tres tipus de distància són tres conceptes que tenen molta importància en la seguretat de la conducció, concretament a l'hora d'haver d'accionar el pedal de fre.

Com fer front a les retencions

28 - 03 - 2022 Si cada dia agafes el cotxe per anar de casa a la feina i de la feina a casa, és probable que et trobis amb retencions a la carretera. I, a vegades, les retencions són més llargues i duradores perquè s'ha produït algun accident de trànsit.

Com funciona l'ABS dels vehicles?

10 - 06 - 2021

Parlem sobre el sistema anti-bloqueig de frens