Els amortidors del cotxe

04 - 08 - 2022
Tot i que els amortidors del cotxe ofereixen un major confort en circular amb ell, és un element que va més enllà de la comoditat. Els amortidors estan estrictament relacionats amb la seguretat activa del vehicle, ja que la seva principal funció és mantenir el neumàtic enganxat a terra en tot moment.

Un vehicle sense amortidors, en passar per sobre d'un sot o un ressalt, qualsevol irregularitat, podria rebotar i aixecar les seves rodes amb més facilitat del terra. Encara que aquest fet sigui només durant un segon o menys, és molt perillós, ja que el cotxe no s'està agafant a res i, per tant, no podem dirigir ni frenar.

Uns amortidors en mal estat signifiquen que el cotxe serà menys estable, menys àgil a l'hora de realitzar maniobres i necessitarà més recorregut per frenar. A més, òbviament els sistemes d'ABS i ESP perdran la seva eficàcia.

Com a punt clau per a la seguretat, els amortidors és un dels elements que inspeccionem a la ITV. Però, perquè et facis una idea, cada 20.000 o 30.000 km és recomanable revisar l'estat dels amortidors, més o menys, cada un o dos anys. I, cada 90.000 km pot ser que sigui necessari substituir-los, encara que depèn de cada vehicle, la forma de conduir-lo, el tipus i l’estat de les carreteres per les que sol desplaçar-se...
En qualsevol cas, si detectes alguns dels símptomes que t’esmentem a continuació, molt probablement serà perquè els amortidors del teu vehicle estan en mal estat:
  • Si notes més oscil·lacions, per exemple, que en frenar el morro del cotxe s'inclina una mica més cap a endavant o, de manera anàloga, en accelerar notes que el morro s'eleva.
  • Si disminueix la comoditat i, en conseqüència, notes més les irregularitats amb les que pots trobar-te, com els sots.
  • Si detectes un desgast irregular en els pneumàtics.
  • Si el teu vehicle té pèrdues d'oli.
 De manera que, si perceps algunes d'aquestes senyals o bé a la ITV surts amb un defecte lleu en els amortidors, planteja't portar el teu cotxe al mecànic.

Els dièsel a la ITV

27 - 05 - 2021

En què consisteix la prova dels dièsel a la ITV?

Com reduir la contaminació dels vehicles

31 - 03 - 2021

Un dels punts d'inspecció de la ITV és la prova de contaminació dels vehicles amb la finalitat de reduir la contaminació. Què pots fer el teu per a cuidar el medi ambient?

TÜV Rheinland aposta per estacions ITV més verdes amb la instal·lació de plaques solar

18 - 12 - 2023 Com a part del nostre compromís amb la sostenibilitat, instal·larem mòduls fotovoltaics en la nostra xarxa d'estacions ITV a Espanya, amb els qualses  preveu un important estalvi energètic.