Com preparar el cotxe per l'hivern

26 - 11 - 2020
A l'hivern els dies són més curts, les temperatures baixen, les probabilitats de pluja augmenten, en algunes zones neva i gela... Una sèrie de condicions climatològiques que cal afrontar-les amb precaució i respecte. I una bona manera de fer-ho és preparant el cotxe per aquesta estació. Et donem alguns consells perquè tinguis en compte quins punts del teu cotxe convé que revisis.

1. Pneumàtics
Comencem pels peus, per l'únic contacte amb la carretera. Si els pneumàtics estan en mal estat o desgastats, perdràs adherència i augmentarà el risc de fer aquaplaning quan plou. I si vius en una zona on la temperatura és inferior a 7º i sol ploure i nevar, et recomanem que facis servir els pneumàtics d'hivern. Si no et compensa canviar els pneumàtics, és important que portis cadenes al cotxe per si decideixes passar un cap de setmana a algun lloc on pugui nevar o per si t'agafa d'improvís una nevada.

2. Líquids en bon estat
El líquid refrigerant és el que s'encarrega de refrigerar el motor. Si el líquid estigués en mal estat, el cotxe porta diverses hores parat i fa molt fred, pot congelar-se posant seriosament en risc el motor. De cara l'hivern, és un dels líquids que més val assegurar el seu bon estat. No obstant això, tots importen: el de frens, l'oli... i fins i tot el de l'eixugaparabrises! Per això, és recomanable realitzar les revisions periòdiques al cotxe quan toquen.

3. Escombretes
Les escombretes de l'eixugaparabrises són les grans oblidades, tot i tenir una funció molt important: que tinguem una bona visibilitat quan plou o neva. Amb els mesos perden la seva efectivitat: si fan soroll o deixen rastre, ha arribat el moment de canviar-les!

4. Enllumenat
Saps que tan important és veure com ser vistos. Una bombeta fosa d'una llum d'encreuament, d'un intermitent, de la llum de fre o de la marxa enrere podria posar en risc la teva vida i la dels altres. Així que, de la mateixa manera que fem a la ITV, comprova i assegura el correcte funcionament de l'enllumenat i la senyalització del cotxe.

5.Frens
És clar que frenar és important durant tot l'any. Però amb la pluja la distància de frenada es duplica i amb gel es multiplica per deu, dues situacions més freqüents a l'hivern. Per tant, si notes alguna cosa poc habitual, porta a revisar els frens per evitar-te ensurts.
Per últim però no menys important, no apuris el dipòsit de combustible. No saps en quina circumstància podries trobar-te i és millor que el portis ple. Abans que comenci el fred també pots acudir a una de les nostres ITV perquè et fem una inspecció voluntària i així assegurar-te del perfecte estat del cotxe.

L'enllumenat del vehicle a la ITV

28 - 10 - 2021

Quins són els defectes en enllumenat i senyalització més freqüents en passar la ITV?

Quins elements del cotxe podrien desaparèixer?

18 - 10 - 2022 Els cotxes que surten ara al mercat són cada vegada més nous. La simplicitat s'apodera del disseny, les càmeres, les grans pantalles i les opcions digitals són els protagonistes de cotxes pel seu afany en incorporar millors tecnologies, enfocades a respondre a les nostres necessitats actuals i futures.

Portes correctament el cinturó de seguretat?

22 - 07 - 2021

El cinturó és un element de seguretat del cotxe, però perquè sigui eficaç cal posar-se'l correctament.