Com preparar el cotxe per l'hivern

26 - 11 - 2020
A l'hivern els dies són més curts, les temperatures baixen, les probabilitats de pluja augmenten, en algunes zones neva i gela... Una sèrie de condicions climatològiques que cal afrontar-les amb precaució i respecte. I una bona manera de fer-ho és preparant el cotxe per aquesta estació. Et donem alguns consells perquè tinguis en compte quins punts del teu cotxe convé que revisis.

1. Pneumàtics
Comencem pels peus, per l'únic contacte amb la carretera. Si els pneumàtics estan en mal estat o desgastats, perdràs adherència i augmentarà el risc de fer aquaplaning quan plou. I si vius en una zona on la temperatura és inferior a 7º i sol ploure i nevar, et recomanem que facis servir els pneumàtics d'hivern. Si no et compensa canviar els pneumàtics, és important que portis cadenes al cotxe per si decideixes passar un cap de setmana a algun lloc on pugui nevar o per si t'agafa d'improvís una nevada.

2. Líquids en bon estat
El líquid refrigerant és el que s'encarrega de refrigerar el motor. Si el líquid estigués en mal estat, el cotxe porta diverses hores parat i fa molt fred, pot congelar-se posant seriosament en risc el motor. De cara l'hivern, és un dels líquids que més val assegurar el seu bon estat. No obstant això, tots importen: el de frens, l'oli... i fins i tot el de l'eixugaparabrises! Per això, és recomanable realitzar les revisions periòdiques al cotxe quan toquen.

3. Escombretes
Les escombretes de l'eixugaparabrises són les grans oblidades, tot i tenir una funció molt important: que tinguem una bona visibilitat quan plou o neva. Amb els mesos perden la seva efectivitat: si fan soroll o deixen rastre, ha arribat el moment de canviar-les!

4. Enllumenat
Saps que tan important és veure com ser vistos. Una bombeta fosa d'una llum d'encreuament, d'un intermitent, de la llum de fre o de la marxa enrere podria posar en risc la teva vida i la dels altres. Així que, de la mateixa manera que fem a la ITV, comprova i assegura el correcte funcionament de l'enllumenat i la senyalització del cotxe.

5.Frens
És clar que frenar és important durant tot l'any. Però amb la pluja la distància de frenada es duplica i amb gel es multiplica per deu, dues situacions més freqüents a l'hivern. Per tant, si notes alguna cosa poc habitual, porta a revisar els frens per evitar-te ensurts.
Per últim però no menys important, no apuris el dipòsit de combustible. No saps en quina circumstància podries trobar-te i és millor que el portis ple. Abans que comenci el fred també pots acudir a una de les nostres ITV perquè et fem una inspecció voluntària i així assegurar-te del perfecte estat del cotxe.

La caducitat de les autocaravanes per a la ITV

29 - 09 - 2022 Des que es va aprovar el Reial Decret 920/2017 pel qual es regula la inspecció tècnica de vehicles, la periodicitat d'alguns vehicles s'ha vist modificada. Potser el que més s'ha vist afectat o el que major desconcert ha causat entre els usuaris d'aquest tipus de vehicles ha estat el de les autocaravanes.

Es pot avançar pel carril de la dreta?

14 - 12 - 2022 Segur que has presenciat aquesta situació diverses vegades en la carretera: conduir en una via de diversos carrils, on els de l'esquerra estan ocupats i els de la dreta gairebé no hi ha ningú. I segur que també has vist a algun conductor avançant pel carril dret.

Passar la ITV a la moto, què es revisa?

12 - 05 - 2022

Si vols passar pel taller a que li facin un cop d'ull a la teva moto o fer-li tu mateix una revisió abans de passar la inspecció, t'expliquem alguns dels punts més importants què et revisaran a la ITV de la teva moto