Com triar un cotxe familiar

21 - 11 - 2022
Quan arriba un nou membre a la família, sol ser moment de plantejar-se canviar-se de cotxe i deixar de banda aquest model esportiu de tres portes, que t'havia acompanyat fins ara. Ja que, encara que no és impossible, en un cotxe de tres portes no és fàcil ni còmode col·locar una cadira de retenció infantil (SRI) i molt menys als nens.

Encara que existeixen moltes variants a tenir en compte, t’esmentem algunes bastant comunes a valorar:
  • Assegura't que els seients del cotxe que et compraràs són Isofix per instal·lar els dispositius de retenció infantil. És més, si tens la cadireta amb tu, et recomanem que te l'emportis per provar-la i així assegurar-te que encaixa perfectament.
  • En quant als seients, et recomanem que optis per cotxes amb espai per a tres passatgers darrere. Tingues en compte que, com més alts siguin, més fàcil serà posar la cadira i la teva esquena patirà menys.
  • Pot semblar una evidència però és important valorar la capacitat del maleter, ja que al principi ho necessitaràs per al cotxet, joguines, bolquers, roba de recanvi... I, quan siguin més grans, també et servirà perquè augmentarà la seva motxilla escolar, igual també necessites portar una bossa d'esport per a les extraescolars, portàtils...
  • També et serà molt útil que a l'habitacle tingui espai d'emmagatzematge Per exemple, que totes les portes tinguin laterals per poder tenir a mà mocadors o bolquers, cofres ocults sota els seients per guardar les joguines, espais dedicats per guardar ampolles d'aigua o biberons, etc.
  • Un punt important és optar perquè el viatge sigui entretingut. Amb això bàsicament ens centrem en extres tecnològics com l'equip de so, que és millor que sigui amb connectivitat USB o amb bluetooth. O bé que el cotxe tingui opció de wi-fi per estar ben connectat així com diverses preses d'USB perquè cap membre de la família es quedi sense bateria.
  • És recomanable valorar quins elements de seguretat passiva poden ajudar a minimitzar riscos en els viatges en cotxe amb la família. Ens referim a aquests elements que redueixen els danys que poden patir els integrants en cas d'accident, com l’airbarg, el cinturó de seguretat o la carrosseria. Si bé hi ha elements que pràcticament incorporen tots els vehicles quan surten del concessionari, hi ha altres que pots sol·licitar, com el detector d'angle mort o de canvi de carril.
A més, tenint en compte els diferents tipus de cotxes que pots trobar en l'actualitat, també has de valorar quin d'ells s'adapta millor a les teves necessitats i als teus gustos, és clar. Cada persona o, més ben dit, cada família és un món, ja que hi haurà qui realitzarà sovint viatges llargs o hi haurà qui només utilitzi el cotxe per portar els nens a l'escola.

Hi ha diversos models de cotxes entre els quals triar, però per a famílies els més comunament utilitzats són els següents:
  • Monovolum: és el model clàssic per a les famílies, un cotxe gran i espaiós. Com solen ser alts, és fàcil instal·lar la cadira i col·locar els nens amb comoditat. A més de tenir un maleter amb molta capacitat, alguns models fins i tot tenen una tercera fila de seients que poden plegar-se i només s’aixequen quan es vulguin fer servir.
  • Familiars: podríem definir-ho com una berlina però amb un maleter més llarg. Algunes marques els defineixen com Station Wagon, Wagon a seques o Break entre d'altres. Tenen un maleter espaiós, encara que potser no és tan pràctic col·locar als nens, ja que en no és tan alt com un monovolum i cal ajupir-se més. Però pot ser una bona opció per quan els nens ja siguin més grans i tinguin més autonomia per pujar i baixar del cotxe.
  • SUV: aquest model de vehicles s'ha multiplicat en els últims anys, ja que tenen una estètica atraient, són alts i espaiosos. A més, si la teva família té esperit aventurer és una opció idònia, ja que els SUV porten implícit el concepte "all road", és a dir, que es considera un cotxe segur i apte per a tot tipus de terrenys.
A part de tot l'esmentat i del model de cotxe, el tipus de combustible és alguna cosa també a tenir en compte, ja que aquest influirà no només en el preu de compra del cotxe, sinó al llarg de la vida útil del cotxe.

Quin d'ells triar? Dependrà dels teus gustos, necessitats i, evidentment, del teu pressupost.

Com preparar el cotxe per l'hivern

26 - 11 - 2020

Les condicions climatològiques que porta amb si l'hivern s'han d'afrontar amb precaució i respecte. Per això és recomanable preparar el cotxe per a aquesta estació.

Mites sobre normes de trànsit

30 - 03 - 2022 Sol passar que considerem com a veritats qüestions que s'han popularitzat, però que, malgrat això, no són certes. I, de vegades, poden convertir-se en perilloses creences, com en el cas de les normes de circulació.

Reservar cita prèvia ITV

25 - 08 - 2022

Per poder oferir a tots els nostres clients un bon servei amb el mínim temps d'espera per a passar la ITV, aconsellem reservar hora. Tot i que no és obligatori reservar cita prèvia ITV, és recomanable perquè és la forma que utilitzen les estacions de planificar les inspeccions diàries.