Conduir embarassada

01 - 07 - 2021
Estar embarassada no és sinònim de no poder conduir un cotxe, llevat que sigui molt incòmode o el metge ho desaconselli o que la data del part estigui molt propera. No obstant això, cal prendre algunes precaucions perquè la conducció sigui més segura tant per a la mare com per al nadó.

Posa't el cinturó, la seguretat és el primer
Encara que pugui resultar-te una mica incòmode i una mica difícil de col·locar, has de posar-te sempre el cinturó de seguretat, ja que redueixes les possibilitats que la teva panxa xoc contra el volant en cas d'un accident i que el nadó pugui patir alguna lesió de gravetat.

La forma idònia per posar-se el cinturó de seguretat quan s'està embarassada és col·locant la banda diagonal entre els pits i lateralment per l'abdomen, i la banda horitzontal el més baixa possible, per sota de la panxa, mai per sobre. És important que no hi hagi folgances perquè no resti eficàcia al cinturó de seguretat.

A més, és recomanable utilitzar el cinturó per a embarassades, una mena de coixí que es caracteritza per tenir tres punts d'ancoratge, que contribueix a reduir en més d'un 50% les lesions fetals greus.



Com t'has d'asseure?
És evident que el cos canvia, per això has d'adaptar el respatller perquè estigui el més recte possible i el reposacaps perquè la seva part superior quedi a l'altura del cap, mentre mantinguis una posició habitual de conducció.

L'ideal és no seure massa a prop del volant, sinó mantenir una distància d'uns 25 centímetres per protegir-vos bé, sobretot en cas que hi hagi una col·lisió i saltin els airbags. D'aquesta manera, t'assegures que es dirigiran cap al tòrax i el cap, no a l'abdomen.

A més d'aquestes mesures, és recomanable evitar les hores punta, situacions d'estrès al volant o viatges llargs. I, a partir de la setmana 36, ​​millor conduir amb un acompanyant (i encara millor si qui condueix és el teu acompanyant) davant de qualsevol urgència que pugui sorgir.

Funció i ús de les llums

19 - 01 - 2022 Potser sembli una evidència, però la gran majoria de conductors no utilitza correctament les llums del seu cotxe. És més, des que les llums de marxa diürna són obligatòries per a tots els vehicles matriculats a partir del 2011 i, la majoria d'ells, porten l'encesa de llums d'encreuament automàtica s'han generat noves situacions una mica problemàtiques.

Com superar la ITV de la moto

12 - 11 - 2020 Hi ha certs elements que pots comprovar tu mateix i que poden estalviar-te haver de passar una segona ITV a la teva moto.

Què no et cobreix l'assegurança?

10 - 02 - 2022 Sabies que les assegurances a tot risc no ho cobreixen tot? Sigui quina sigui la teva assegurança de cotxe, aquestes circumstàncies no estaran cobertes.