Com funciona l’Assistent de Velocitat Intel•ligent?

23 - 06 - 2022
L'excés de velocitat és una de les principals causes dels accidents de trànsit, d'aquí la importància de complir amb els límits. La inclusió de l'Assistent de Velocitat Intel·ligent és una de les mesures més cridaneres en el seu paper de prevenir els accidents mortals a la carretera.
 
L'Assistent de Velocitat Intel·ligent (o ISA per les seves sigles en anglès Intelligent Speed ​​Assistence), tal com indica el seu nom, gestiona de forma automàtica la velocitat dels cotxes amb l'objectiu d'ajudar els conductors a no sobrepassar els límits de velocitat.
 
Aquest sistema es nodreix amb informació que s'obté a través de GPS i sistemes de reconeixement de senyals. Amb ells obté la ubicació del vehicle i identifica quins són els límits de velocitat màxims fixats en la via per la qual circula. D'aquesta manera, intervé en la conducció per evitar que els conductors sobrepassin la velocitat màxima permesa en qualsevol via. No obstant això, aquest antecedent a la conducció autònoma, la qual encara està en dubte, encara compta amb la possibilitat que el conductor reprengui el control del vehicle.
 
Com funciona l'Auxiliar de Velocitat Intel·ligent?
 
- La funció passiva consisteix a advertir el conductor mitjançant senyals auditives i visuals que està sobrepassant la velocitat màxima. Aquesta funcionalitat és només informativa, per tant l'ISA no intervé activament en la reducció de velocitat, sinó que és el conductor qui decideix disminuir la velocitat el vehicle.
 
- Si l'ISA detecta que s'excedeix la velocitat màxima, el conductor rep un senyal en el panell d'instruments. Si el conductor no atén i segueix prement l'accelerador, l'Auxiliar de Velocitat Intel·ligent augmentarà la pressió sobre el pedal de l'accelerador. D'aquesta manera, el conductor pot circular per sobre de la velocitat màxima, però li resulta més difícil ja que ha d'exercir més pressió sobre l'accelerador.
 
- L'Assistent de Velocitat Intel·ligent també pot intervenir activament en la conducció. Aquest sistema és capaç de reduir la velocitat del vehicle en cas que s'excedeixi el límit permès a la via. Aquesta funció pot ser obligatòria o opcional. En fer-ho opcional, el conductor pot activar i desactivar el sistema de manera manual quan vulgui.
 
Pot ser que molts vegin la seva introducció com una inclusió impertinent en la conducció, però la finalitat és augmentar la seguretat de tots a la carretera.

 

El sistema de dirección

17 - 03 - 2022

Com és i quins elements poden fallar en el sistema de direcció?

Conduir a l'estiu

11 - 01 - 2022 L'estiu sembla la millor època per viatjar per carretera, perquè hi ha més hores de llum i les condicions de la via són més segures. Però també és quan fa més calor fa, el que pot fer augmentar la sensació de cansament i/o patir somnolència.

L'enllumenat del vehicle a la ITV

28 - 10 - 2021

Quins són els defectes en enllumenat i senyalització més freqüents en passar la ITV?