Cotxe amb canvi manual o automàtic?

01 - 07 - 2022
Fa uns anys, fer-se aquesta pregunta era pràcticament impensable per l'obvietat de la resposta: canvi manual. Però sembla que cada vegada és més gran la demanda de cotxes automàtics i, per tant, l'oferta. De manera que és probable que aquesta sigui una qüestió més a plantejar-te a l'hora de comprar-te un cotxe. Per això, volem posar-t'ho fàcil explicant els avantatges i inconvenients del canvi automàtic per ajudar-te a triar la millor opció.

Més car d'adquirir i reparar

Els cotxes automàtics són més cars, entre uns 1.500 i uns 2.000 euros de més, segons la marca i model, ja que la tecnologia és més costosa. Per aquesta mateixa raó, el cost de les reparacions és superior a la dels canvis manuals, perquè són més complexos.

No obstant això, amb el canvi automàtic, els discos i les pastilles de fre duren més, de manera que, a llarg termini, es pot veure com un estalvi.

I el consum?

Encara que existeixen diferents tipus de canvis automàtics, per regla general, les dades oficials apunten un desavantatge per als canvis automàtics pel que fa als manuals. Tanmateix, és possible que els consums reals variïn, ja que el consum dels cotxes amb canvi manual depèn en gran mesura de l'habilitat del conductor i si opta per una conducció eficient. Encara que, conduir de manera eficient no exclou els automàtics, ja que cal anar amb compte amb l'ús de l'accelerador.

Més segurs i còmodes

En no haver d'estar pendent dels pedals i el canvi de marxes, permet que estiguis més pendent de la carretera i, per tant, pateixis menys distraccions. Alhora, aquesta tranquil·litat es tradueix en una major comoditat, especialment en la conducció urbana i en els embussos.

Per finalitzar aquest article, una curiositat: la majoria de persones que no han provat mai un automàtic es resisteixen a canviar perquè es recolzen en la idea que amb el canvi manual gaudeixen més de la conducció. Però, la majoria que prova un automàtic, no vol tornar al manual.

Si finalment decideixes abandonar el canvi manual, et recomanem que llegeixis les nostres recomanacions sobre conduir un cotxe automàtic.

Com actuar quan s'acosta una ambulància

03 - 11 - 2022 Per a una ambulància cada minut compte i guanyar temps gràcies a la bona actitud dels conductors en les vies pot ajudar a salvar vides. Segur que en algun moment t'has trobat en aquesta situació mentre estàs en un embús, potser el moment més caòtic perquè es produeixi una emergència.

Com rentar bé el cotxe

25 - 10 - 2022 Netejar el cotxe de tant en tant també és una tasca que ajuda al manteniment i cura del teu vehicle. Com més temps passin sobre la pintura els excrements d'ocells, les restes d'insectes, les resines dels arbres, la pols del camí o qualsevol altre tipus de brutícia agressiva, més es perjudicarà la carrosseria.

Vehicles amb Gas Natural

11 - 11 - 2021

Quins són els avantatges de conduir vehicles de gas? Què has de tenir en compte per passar la ITV?