Cotxe amb canvi manual o automàtic?

01 - 07 - 2022
Fa uns anys, fer-se aquesta pregunta era pràcticament impensable per l'obvietat de la resposta: canvi manual. Però sembla que cada vegada és més gran la demanda de cotxes automàtics i, per tant, l'oferta. De manera que és probable que aquesta sigui una qüestió més a plantejar-te a l'hora de comprar-te un cotxe. Per això, volem posar-t'ho fàcil explicant els avantatges i inconvenients del canvi automàtic per ajudar-te a triar la millor opció.

Més car d'adquirir i reparar

Els cotxes automàtics són més cars, entre uns 1.500 i uns 2.000 euros de més, segons la marca i model, ja que la tecnologia és més costosa. Per aquesta mateixa raó, el cost de les reparacions és superior a la dels canvis manuals, perquè són més complexos.

No obstant això, amb el canvi automàtic, els discos i les pastilles de fre duren més, de manera que, a llarg termini, es pot veure com un estalvi.

I el consum?

Encara que existeixen diferents tipus de canvis automàtics, per regla general, les dades oficials apunten un desavantatge per als canvis automàtics pel que fa als manuals. Tanmateix, és possible que els consums reals variïn, ja que el consum dels cotxes amb canvi manual depèn en gran mesura de l'habilitat del conductor i si opta per una conducció eficient. Encara que, conduir de manera eficient no exclou els automàtics, ja que cal anar amb compte amb l'ús de l'accelerador.

Més segurs i còmodes

En no haver d'estar pendent dels pedals i el canvi de marxes, permet que estiguis més pendent de la carretera i, per tant, pateixis menys distraccions. Alhora, aquesta tranquil·litat es tradueix en una major comoditat, especialment en la conducció urbana i en els embussos.

Per finalitzar aquest article, una curiositat: la majoria de persones que no han provat mai un automàtic es resisteixen a canviar perquè es recolzen en la idea que amb el canvi manual gaudeixen més de la conducció. Però, la majoria que prova un automàtic, no vol tornar al manual.

Si finalment decideixes abandonar el canvi manual, et recomanem que llegeixis les nostres recomanacions sobre conduir un cotxe automàtic.

Mantenir la teva moto en forma

01 - 10 - 2021

Quins punts has de tenir en compte per mantenir la teva moto en perfecte estat?

Per què és important passar la ITV

04 - 02 - 2022

Passar la ITV és un mecanisme que garanteix la seguretat viària i ajuda a preservar el medi ambient.

Les bateries dels cotxes elèctrics

14 - 10 - 2021

La bateria és el principal element d'un vehicle elèctric, bàsicament perquè d'ella depèn la seva autonomia.