Cotxes de rènting

16 - 09 - 2022
Estrenar un cotxe nou no implica convertir-se en el propietari d'aquest. Existeixen altres opcions, com la del rènting, per la qual disposes del cotxe com si fos teu però estalviant-te certes obligacions que hauries de complir com a propietari. Dit d'una forma molt atractiva, el rènting et brinda la possibilitat d'estrenar cotxe cada diversos anys, pagant una quantitat fixa al mes i sense haver de preocupar-te de l'assegurança, els impostos o les revisions.

El rènting és una opció cada vegada més utilitzada, ja que va aconseguir el 17,32% del mercat de matriculacions a finals del 2017. Es tracta d'un contracte de lloguer d'un vehicle per un període determinat, normalment entre 3 i 5 anys, la mensualitat depèn del model triat, el quilometratge que realitzi i dels serveis que desitges incloure.

Què inclou el rènting?

  • Els tràmits del procés de compra d'un cotxe: la seva matriculació, el transport des de la fàbrica o els impostos municipals.
  • El manteniment del cotxe, amb les corresponents revisions establertes per cada fabricant en els tallers oficials de la marca, fins i tot el canvi de pneumàtics si queda definit en el contracte.
  • Reparació del cotxe en cas d'avaria, sempre que no s'originin per un mal ús del cotxe.
  • Assegurança completa contra sinistres i robatori del vehicle, normalment, a tot risc sense franquícia, encara que depèn de la mensualitat que vulguis pagar.
  • Vehicle de substitució en cas d'avaria o accident.
  • Assistència en carretera.
És a dir, pràcticament totes les despeses relacionades amb un cotxe queden resoltes en una quota fixa mensual. Això sí, la benzina, la neteja, les multes i despeses derivades d'un mal ús del cotxe corren a compte del llogueter.
Llavors, quins són els avantatges del rènting de cotxes?
  • Avantatges fiscals, ja que el lloguer es considera com una despesa i no com una inversió. Per tant, si ets una empresa o un autònom, podràs desgravar-te l'IVA.
  • Millor planificació de tresoreria. Com que és una quota fixa mensual, les avaries, el manteniment, els impostos, o qualsevol altre imprevist ja estan inclosos en el contracte i en la quota.
  • Despreocupació de les gestions associades al vehicle. L'empresa de rènting s'encarrega de gestionar tot el referent al vehicle.
  • En poder optar a una renovació del cotxe de tant en tant, sempre gaudiràs de vehicles moderns, amb l'últim en quant a seguretat i tecnologia.
Si no us convenç aquesta opció, t'ajudem a decidir quin tipus de cotxe és més adequat segons les teves necessitats i segons el tipus de vehicles que hi ha al mercat.

La xifra del comptaquilòmetres és real?

17 - 02 - 2022

Les comprovacions que has de fer a l’hora de comprar-te un cotxe de segona mà per assegurar-te que no s'han modificat els quilòmetres.

Tub d'escapament

11 - 04 - 2022 És fàcil identificar el tub d'escapament a la part posterior del vehicle. El que pocs saben és que és el final d'un sistema format per diversos components, com el silenciador o el catalitzador, la funció del qual és minimitzar el so de les explosions del motor, així que com que els gasos de la combustió surtin a l'exterior.

Com superar la ITV de la moto

12 - 11 - 2020 Hi ha certs elements que pots comprovar tu mateix i que poden estalviar-te haver de passar una segona ITV a la teva moto.