Cotxes de rènting

16 - 09 - 2022
Estrenar un cotxe nou no implica convertir-se en el propietari d'aquest. Existeixen altres opcions, com la del rènting, per la qual disposes del cotxe com si fos teu però estalviant-te certes obligacions que hauries de complir com a propietari. Dit d'una forma molt atractiva, el rènting et brinda la possibilitat d'estrenar cotxe cada diversos anys, pagant una quantitat fixa al mes i sense haver de preocupar-te de l'assegurança, els impostos o les revisions.

El rènting és una opció cada vegada més utilitzada, ja que va aconseguir el 17,32% del mercat de matriculacions a finals del 2017. Es tracta d'un contracte de lloguer d'un vehicle per un període determinat, normalment entre 3 i 5 anys, la mensualitat depèn del model triat, el quilometratge que realitzi i dels serveis que desitges incloure.

Què inclou el rènting?

  • Els tràmits del procés de compra d'un cotxe: la seva matriculació, el transport des de la fàbrica o els impostos municipals.
  • El manteniment del cotxe, amb les corresponents revisions establertes per cada fabricant en els tallers oficials de la marca, fins i tot el canvi de pneumàtics si queda definit en el contracte.
  • Reparació del cotxe en cas d'avaria, sempre que no s'originin per un mal ús del cotxe.
  • Assegurança completa contra sinistres i robatori del vehicle, normalment, a tot risc sense franquícia, encara que depèn de la mensualitat que vulguis pagar.
  • Vehicle de substitució en cas d'avaria o accident.
  • Assistència en carretera.
És a dir, pràcticament totes les despeses relacionades amb un cotxe queden resoltes en una quota fixa mensual. Això sí, la benzina, la neteja, les multes i despeses derivades d'un mal ús del cotxe corren a compte del llogueter.
Llavors, quins són els avantatges del rènting de cotxes?
  • Avantatges fiscals, ja que el lloguer es considera com una despesa i no com una inversió. Per tant, si ets una empresa o un autònom, podràs desgravar-te l'IVA.
  • Millor planificació de tresoreria. Com que és una quota fixa mensual, les avaries, el manteniment, els impostos, o qualsevol altre imprevist ja estan inclosos en el contracte i en la quota.
  • Despreocupació de les gestions associades al vehicle. L'empresa de rènting s'encarrega de gestionar tot el referent al vehicle.
  • En poder optar a una renovació del cotxe de tant en tant, sempre gaudiràs de vehicles moderns, amb l'últim en quant a seguretat i tecnologia.
Si no us convenç aquesta opció, t'ajudem a decidir quin tipus de cotxe és més adequat segons les teves necessitats i segons el tipus de vehicles que hi ha al mercat.

Els cotxes d'hidrogen

26 - 10 - 2022
És curiós que en més d'una ocasió s'hagi definit al cotxe d'hidrogen o de pila de combustible com el futur de la mobilitat però, en canvi, es parla molt poc d'ell.

Per què es parla poc d'aquesta alternativa de mobilitat eficient?

Les conseqüències de l'emissió de gasos en el medi ambient

07 - 04 - 2022

Què fem a la ITV per ajudar al medi ambient?

Velocitat segura, què és?

14 - 12 - 2020

La velocitat està directament relacionada en la freqüència i severitat dels accidents. A les carreteres trobem els límits de velocitat, però és aquesta la vertadera velocitat segura?