Enlluernaments: com afrontar-los

16 - 06 - 2022
Els lluminosos dies d'estiu poden produir enlluernaments, una pèrdua momentània de la visió, la qual cosa suposa un perill per a qualsevol conductor. Reaccionar correctament és important per reduir el risc de col·lisió o d'atropellament. En quines situacions és probable que es produeixin els enlluernaments?
  • A la sortida dels túnels o trams foscos similars es produeix un contrast lumínic, sobretot com més prolongat sigui el tram. Davant d’aquestes situacions, es recomana l'ús d'ulleres de sol i/o baixar el para-sol del vehicle.
  • De nit, en condicions de baixa il·luminació, és més probable resultar enlluernat per una llum directa i inesperada d'un altre vehicle en un canvi de rasant, una corba o un gir. En aquestes situacions, eviti mirar la font de llum i, si cal, guia't per la línia de la vora dreta de la calçada.
  • Circular per una carretera fosca de nit comporta fer servir les llums llargues canviant a les curtes si es detecta que ve algun vehicle de cara. Sabies que, si això passa en un revolt, el conductor que circula per l'interior ha de ser el primer a fer el canvi.
  • Els reflexos en façanes, en les llunes d'altres vehicles o dels retrovisors del nostre propi són enlluernaments indirectes. Per evitar la ceguesa sobtada, tingues a mà les ulleres de sol o desplega la visera si és de dia, si es produeixen per les llums d'altres cotxes a la nit, evita mirar fixament la llum.
En qualsevol cas, si un enlluernament t'agafa desprevingut, el primer que has de fer és aixecar el pedal de l'accelerador per disminuir la velocitat. Evita trepitjar el fre bruscament, ja que pots provocar que el vehicle que et precedeix t’agafi encegat també per l'enlluernament. A més, mantingues la trajectòria per no sortir-te del carril, ja que pot haver-hi altres vehicles ocupant la vorera d'emergència o aproximant pel carril contrari.

Com preparar el cotxe per l'hivern

26 - 11 - 2020

Les condicions climatològiques que porta amb si l'hivern s'han d'afrontar amb precaució i respecte. Per això és recomanable preparar el cotxe per a aquesta estació.

Què no et cobreix l'assegurança?

10 - 02 - 2022 Sabies que les assegurances a tot risc no ho cobreixen tot? Sigui quina sigui la teva assegurança de cotxe, aquestes circumstàncies no estaran cobertes.

Amb quants defectes passes la ITV?

14 - 07 - 2022
És possible que hagis escoltat dir que a partir de 5 defectes lleus et rebutgen la ITV. Això és totalment fals. No hi ha un nombre màxim de defectes lleus que impedeixin superar favorablement la ITV. Si la inspecció tècnica del vehicle només té errors lleus no es rebutjar.