La caducitat de la ITV

04 - 03 - 2021
Com saps, és obligatori que la ITV del teu vehicle estigui al dia, però és possible que per distracció se t'hagi passat. Bé, el primer que has de fer és sol·licitar cita prèvia ITV i creuar els dits perquè no t’enxampin circulant amb la ITV caducada, ja que el comprovant conforme tens hora per passar-la no serveix per justificar que circules sense. Com evitar que se't torni a oblidar?

ITV caducada, com evitar-ho?
Per evitar que tornis a circular amb la ITV caducada, has de saber que l'adhesiu de la ITV t'orientarà sobre el mes i l'any que has de passar la següent inspecció. Encara que, per a més precisió, et recomanem que consultis a la fitxa tècnica del vehicle o en l'informe de l'última inspecció, ja que en aquests dos documents tindràs la data exacta de quan li toca passar la ITV al vehicle.A més, si ja has passat alguna ITV a les nostres estacions, has de saber que nosaltres sempre t'avisarem amb temps perquè puguis reservar cita ITV i evitar que circulis amb la ITV fora de termini.

En el cas que sigui la primera ITV que passarà el vehicle, has de consultar el permís de circulació per a comprovar la seva data de matriculació. I, aquesta data, serà la que hauràs de tenir en compte, a més del tipus de vehicle. En principi, la Generalitat t'avisa, però no està de més saber-ho.

La freqüència amb què un vehicle haurà de realitzar les següents inspeccions tècniques, també depèn del tipus de vehicle i la seva antiguitat.

Passar la ITV caducada
Com ja hem dit, la data que apareix a la documentació del vehicle és la data límit per passar la ITV. És a dir, si circules sense haver passat la ITV després d'aquesta data, ho fas sense tenir la ITV en regla. No obstant això, les estacions d'ITV no sancionem per presentar el vehicle fora de termini. Són els agents d'autoritat encarregats de la vigilància del trànsit els que podrien sancionar-te.

Avançar la ITV sense que afecti la data de caducitat
Aquesta és una novetat que ens porta el Reial Decret que entrarà en vigor el proper 20 de maig. A partir de llavors, podràs avançar la ITV fins a un mes abans de la seva data de venciment, sense que es modifiqui la nova data de renovació.

És a dir, fins ara, si la teva ITV caducava el 7 de febrer i decidies avançar-la i passar-la al 3 de febrer, la data de caducitat s'avançava al 3 de febrer. A partir de maig, podràs passar la ITV fins a 30 dies abans de la data de caducitat sense que això impliqui avançar seu venciment.

Així que, ja saps, consulta si et toca passar la revisió del teu vehicle i, si és així, demana'ns hora ITV.

 

Com és un cotxe elèctric

21 - 01 - 2021

Quines són les peces principals que componen els cotxes elèctrics?

Com omplir un part d'accidents?

18 - 06 - 2021

Ningú vol tenir un accident de cotxe però pot passar i per això és convenient estar preparat per així saber actuar correctament.

Quan cal canviar els pneumàtics?

13 - 05 - 2021

Els pneumàtics cal revisar-los periòdicament causa de la seva importància i, de vegades, canviar-los. Quan cal substituir?