La seguretat dels teus fills al cotxe: Sistemes de Retenció Infantil

09 - 05 - 2024

La seguretat dels més petits al cotxe és essencial. Els accidents de trànsit són una de les principals causes de lesions greus i morts entre els nens, i molts d'aquests resultats tràgics podrien evitar-se amb l'ús adequat de Sistemes de Retenció Infantil (SRI). Explorem els diferents tipus i com contribueixen a la seguretat dels teus fills durant els viatges a la carretera.

Tipus de Sistemes de Retenció Infantil

Hi ha diversos tipus de Sistemes de Retenció Infantil disponibles al mercat, cadascun dissenyat per adaptar-se a les diferents etapes de creixement i necessitats dels nens. Aquí hi ha una descripció dels més comuns:

  1. Cadires de seguretat per a nadons (grup 0/0+): Aquestes cadires estan dissenyades per a nadons i nadons de fins a 13 kg. En general, s'instal·len en sentit contrari a la marxa i proporcionen un suport òptim pel cap i el coll del nadó.
  2. Cadires de seguretat per a nens petits (grup 1): Adequades per a nens de 9 a 18 kg, aquestes cadires s'instal·len en sentit contrari a la marxa fins que el nen arribi al pes o alçada màxima permesa pel fabricant.
  3. Cadires de seguretat per a nens (grup 2/3): Dissenyades per a nens de 15 a 36 kg, aquestes cadires s'instal·len en sentit de la marxa i solen estar equipades amb un respatller alt per proporcionar protecció addicional en cas d'impacte lateral.
  4. Seients elevadors (booster): Aquests dispositius estan dissenyats per a nens grans que han superat el límit de pes o altura de les cadires de seguretat per a nens. Ajuden a posicionar correctament el cinturó de seguretat del vehicle sobre el cos del nen per garantir una protecció òptima.

Que els més petits viatgin en un SRI és fonamental per garantir la seva seguretat al cotxe. Tant és així, que a la ITV verifiquem la seva correcta instal·lació i funcionament en cas que n'hi hagi al cotxe. Assegureu-vos de seleccionar el dispositiu que s'ajusti més al seu pes, alçada i edat, i segueix sempre les instruccions del fabricant per a una instal·lació i ús adequats. Recorda, la seguretat dels teus fills al cotxe no és negociable, així que tria sempre la millor protecció per a ells!

Com reduir la contaminació dels vehicles

31 - 03 - 2021

Un dels punts d'inspecció de la ITV és la prova de contaminació dels vehicles amb la finalitat de reduir la contaminació. Què pots fer el teu per a cuidar el medi ambient?

Què cal tenir en compte en conduir a l'hivern?

30 - 12 - 2021

Consells per evitar incidències a la carretera a l'hivern

La tecnologia a les llums de cotxe

27 - 09 - 2021 La il·luminació és un element de seguretat activa del cotxe, ja que gràcies a ella veus durant la nit i, al mateix temps, els altres conductors et veuen a tu.