TÜV Rheinland aposta per estacions ITV més verdes amb la instal·lació de plaques solar

08 - 03 - 2023
La lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica comporten transformacions tecnològiques i canvis en tots els sectors, públics i privats. Des de TÜV Rheinland ens unim a aquesta aposta sostenible amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les estacions ITV.
 
Amb aquesta iniciativa, incorporarem 1400 mòduls fotovoltaics que generaran una potència de 623 kWp, de manera que el 47% de l'energia consumida tindrà origen renovable. La contribució a la descarbonització es traduirà en una reducció anual d'emissions per valor de 200 Tones de CO₂

La instal·lació, prevista a 30 estacions ITV nacionals repartides entre la Comunitat de Madrid, Catalunya, Regió de Múrcia, Castella-la Manxa, Navarra i Menorca, suposa una transició a un model productiu més respectuós amb el medi ambient. Aquesta mesura és una mostra més de la contribució de la companyia a la seguretat viària i al medi ambient, alguna cosa que ja fa durant el procés d'inspecció del parc mòbil espanyol, ja sigui testant vehicles per a detectar possibles emissions superiors al límit legal, com verificant el correcte funcionament dels sensors involucrats en les emissions durant la prova de diagnòstic a bord (OBD).

Per a Rodrigo Radovan, director de l'àrea de Mobilitat de TÜV Rheinland a Espanya: ‘Aquest projecte ens permetrà, a més d'obtenir estalvis en termes de costos energètics, fer un gran pas en el camí cap a la neutralitat en emissions de CO₂, fixat com a objectiu pel nostre grup per a 2028. Volem que la nostra empresa en general i les nostres estacions d'ITV en particular siguin un referent en sostenibilitat per al nostre sector’.

Amb quants defectes passes la ITV?

14 - 07 - 2022
És possible que hagis escoltat dir que a partir de 5 defectes lleus et rebutgen la ITV. Això és totalment fals. No hi ha un nombre màxim de defectes lleus que impedeixin superar favorablement la ITV. Si la inspecció tècnica del vehicle només té errors lleus no es rebutjar.

Rebuig a la ITV pel tub d'escapament

13 - 01 - 2022

Tot i que el tub d'escapament sembla una cosa senzilla és un dels punts del vehicle que més complicacions pot donar quan per ell no se supera la ITV.

Tub d'escapament

11 - 04 - 2022 És fàcil identificar el tub d'escapament a la part posterior del vehicle. El que pocs saben és que és el final d'un sistema format per diversos components, com el silenciador o el catalitzador, la funció del qual és minimitzar el so de les explosions del motor, així que com que els gasos de la combustió surtin a l'exterior.