Les conseqüències de tenir els llums del cotxe en mal estat

24 - 11 - 2022
Els accidents amb pitjors resultats es produeixen quan hi ha menor visibilitat, és a dir, a la nit. Per això, és important vetllar pel correcte funcionament del sistema d'enllumenat i de senyalització del vehicle, el qual compleix la màxima "veure i ser vistos".

Per interioritzar la importància d'aquesta màxima creiem convenient explicar les conseqüències de portar un sistema d'enllumenat i senyalització en mal estat, però abans, volem que recordis la funció i l'ús de les llums del cotxe. En resum, aquest sistema indica la teva situació i posició i, a més, adverteix als altres conductors dels moviments que pretens fer.

Les conseqüències de tenir un sistema d'enllumenat i senyalització defectuós:
  • Circular amb el reglatge adequat en el teu sistema d'enllumenat. En cas contrari, perdràs abast en la teva visibilitat (si tens el reglatge baix) o hi ha el risc de que puguis enlluernar a altres conductors (reglatge alt).
  • Si tens una llum d'encreuament fosa i circules per la carretera i de nit, poden confondre't amb una motocicleta, per exemple. Per tant, el comportament i reacció dels altres conductors serà diferent, podent ser causa d'un accident.
  • Si el teu enllumenat no funciona de manera adequada, t'arrisques a descobrir un obstacle mig segon més tard. Encara que sembli que no és molt, has de saber que en mig segon, hauràs recorregut més de 10 metres sense haver reaccionat. Així que, en tenir menys temps per esquivar-lo, augmenta el risc d'accident amb conseqüències més greus.
  • Si el sistema d'enllumenat no està en perfecte estat, tindràs una visibilitat deficient de la calçada. Això farà que forcis més la vista, incrementant la teva fatiga visual, a més que dificulta a altres conductors veure el teu vehicle i maniobres.
  • Si no us funciona un intermitent, un llum de fre o els llums de marxa enrere, és possible que els altres vehicle no puguin preveure la teva reacció, de manera que és més fàcil provocar un accident.
Tenir cura de l'enllumenat i de la senyalització del teu vehicle és una tasca fàcil que pots comprovar tu mateix sempre abans d'agafar el vehicle. I, en el cas que alguna llum estigui fosa, és econòmic i ràpid canviar-la. Així que no corris riscos innecessaris i aposta per un sistema d'enllumenat i senyalització en perfecte estat, tal com revisem nosaltres a la ITV.
 
 
 

El manteniment dels neumàtics del cotxe

20 - 01 - 2022

Els neumàtics són un element bàsic de seguretat, per això és important realitzar un bon manteniment.

Reformes en vehicles

02 - 12 - 2021

Quins passos has de seguir si fas alguna modificació al teu vehicle?

Conduir embarassada

01 - 07 - 2021

Com fer servir el cinturó de seguretat durant l'embaràs?