Limitació de potència en motos

18 - 11 - 2021
Tant el carnet A1 com l'A2 permeten conduir motos amb una potència limitada, la qual cosa, en ocasions, té com a conseqüència la necessitat de limitar la moto que s'adquireix. Quines opcions tens?

Limitar la moto que t'agradi
Potser l'opció més comuna fins al moment, ha estat la de buscar i comprar la moto que t'agradi, ja sigui nova o de segona mà, i després limitar-la. Per poder-ho fer, hauràs de buscar un kit de limitació de potència per al teu model de moto. Però no tots els models tenen el seu kit de limitació, així que serà millor que abans de comprar-te una moto, t'informis de si té aquesta possibilitat.

Afegir un kit de limitació a la teva moto es considera una reforma d'importància. Per tant, un cop instal·lat, hauràs d'anar a una de les nostres estacions ITV per legalitzar-lo amb la següent documentació:
  • Certificat de taller
  • Declaració de responsabilitat
  • Informe de conformitat i còpia de la resolució del Ministeri d'Indústria, si s'escau.
  • Fitxa tècnica original de la moto
  • Permís de circulació
Si més endavant vols treure aquesta limitació a la teva moto, hauràs d'acudir de nou a un taller autoritzat perquè desinstal·li el kit i que aquest et emeti un certificat al respecte. Amb aquesta documentació, hauràs de passar de nou per una estació d'ITV perquè puguem indicar a la targeta d'inspecció la nova reforma.

Moto de segona mà
Si decideixes comprar-te una moto de segona mà ja limitada, assegura't que a la fitxa tècnica apareix la reforma. En cas contrari, quan et toqui passar la ITV de la moto, el resultat serà desfavorable, ja que hauràs de legalitzar la limitació de la moto.

Motos homologades segons el Reglament (UE) 168/2013
Des de gener de 2017 va entrar en vigor el Reglament (UE) 168/2013, que preveu la normativa Euro4 per a motos. Algunes de les motocicletes que són comercialitzades sota aquest reglament, surten de la fàbrica amb doble homologació. Això vol dir que, en aquests casos, podràs demanar la limitació de la teva moto sense necessitat de passar per la ITV per legalitzar-la.

Una altra opció per evitar els tràmits de limitar la potència d'una moto és adquirir una moto amb la potència adequada segons el tipus de carnet que tinguis.

Canviar les llandes al teu cotxe

04 - 11 - 2021

Si modifiques les llandes del cotxe, ho has de legalitzar a la ITV?

Els amortidors del cotxe

04 - 08 - 2022
Tot i que els amortidors del cotxe ofereixen un major confort en circular amb ell, és un element que va més enllà de la comoditat.
Els amortidors estan estrictament relacionats amb la seguretat activa del vehicle, ja que la seva principal funció és mantenir el neumàtic enganxat a terra en tot moment.

Amb quants defectes passes la ITV?

14 - 07 - 2022
És possible que hagis escoltat dir que a partir de 5 defectes lleus et rebutgen la ITV. Això és totalment fals. No hi ha un nombre màxim de defectes lleus que impedeixin superar favorablement la ITV. Si la inspecció tècnica del vehicle només té errors lleus no es rebutjar.