Mantenir la teva moto en forma

01 - 10 - 2021
Tenir la teva moto en forma és sinònim de seguretat. Per això has de realitzar un bon manteniment i fer les revisions que aconsella el fabricant, a més de passar la ITV. No obstant això, per tenir la teva moto a punt és bo que vagis més enllà i que cada cert temps revisis alguns punts, sobretot, si fas diversos quilòmetres amb ella.

Quins punts essencials de la teva moto has de revisar amb relativa freqüència?

El nivell d'oli: revisar el nivell d'oli de la moto és un bàsic pel correcte funcionament de la moto i evitar avaries sèries. Normalment, en el càrter sol haver un ull de bou o un tap amb una vareta que t’ajudarà a saber si es necessari omplir-lo o no. En el cas que sigui necessari, es recomanable seguir les indicacions del fabricant.

Els neumàtics: es perillós anar amb uns neumàtics massa gastats, desinflats o excessivament inflats. Per això és important que, almenys un cop al mes, revisis la pressió dels neumàtics. També fes una ullada a la profunditat del dibuix, encara que amb menys freqüència, i, al mateix temps, mira que no hi hagi esquerdes, talls o formacions estranyes en els neumàtics de la teva moto.

La cadena: la cadena hauria d'estar tensada, tal com marca el manual de la moto, i procurar que estigui correctament engreixada.

Les pastilles de fre: per assegurar-te que l'estat de les pastilles de fre de la moto estan en bon estat, has de fixar-te en les ranures de la seva superfície. Si veus que estan molt desgastades, és recomanable que portis la moto al taller perquè les canviïn com més aviat millor, per evitar que la pastilla fregui amb la part metàl·lica del disc i l'avaria sigui més cara.

Neteja de la moto: la neteja és un factor fonamental per a la cura i manteniment de la moto, ja que així es com s'evita que la brutícia s'acumuli i entri per les juntes dels diferents components de la carrosseria. Algunes motos no suporten bé rentar-les amb aigua a pressió, així que, la millor opció és una galleda d’aigua i una esponja. Utilitza sabons especials perquè no es mengi la brillantor o afecte a la pintura de la moto.

Així tindràs la moto sempre en forma. No oblidis demanar cita ITV si fa més de 4 anys que la tens o ja fa dos anys de l'última vegada que la vas passar.

Elements de seguretat passiva del vehicle

29 - 04 - 2021

Elements que redueixen al mínim els danys que poden produir-se en cas d'accident.

Neumàtics d'hivern

11 - 02 - 2021 Com saps, el neumàtic és l'únic element del nostre cotxe que està en contacte amb el terra i aquest contacte ho és tot: a ell li devem que el cotxe es mogui o s'aturi segons el nostre gust.

Les avaries dels cotxes híbrids

01 - 12 - 2022 El creixement dels cotxes híbrids està tenint lloc a un ritme molt ràpid. És lògic ja que no tenen problemes amb l'autonomia, com passa amb els vehicles 100% elèctrics, i el seu motor tèrmic alleuja la càrrega de treball del bloc de combustió, el que a priori pot notar-se un estalvi pel que fa a combustible. A més, contamina menys que un vehicle dièsel o gasolina, el que és fantàstic per al medi ambient i per evitar possibles problemes de restriccions de circulació.