“Mi DGT”, l'app de la Direcció General de Trànsit

11 - 02 - 2021
“Mi DGT” és l'app que la Direcció General de Trànsit ha creat amb la intenció de ser un recurs útil per a tots els conductors, especialment per als més despistats. Com pot ajudar-te l'app de la DGT?

El carnet de conduir al mòbil. Això pot ser molt útil ja que quan la legislació reconegui el carnet de conduir digital, t'estalviaràs haver d’estar pendent de portar-lo a la cartera. No obstant això, de moment l’has de seguir portant físicament.  També pots consultar quants punts tens en el permís de conduir.

Tot sobre el teu vehicle.
 A través de l'app, tindràs accés al Permís de Circulació dels vehicles que tinguis, així com la Fitxa Tècnica, el distintiu ambiental, el segur i fins i tot els informes d'inspecció ITV.

Però, igual que amb el permís de conduir, la tecnologia va més ràpida que la legislació. Actualment encara és obligatori portar en el vehicle l'últim informe d'inspecció ITV.

Arran de que molts dels nostres clients ja s'han descarregat l'app “La meva DGT”, ens arriben moltes consultes sobre si és obligatori portar la documentació del vehicle físicament o bé, ensenyant-la a través de l'app, és suficient per a passar la ITV. Mentre és possible presentar el Permís de Circulació en format digital, la Fitxa Tècnica has de presentar-la en paper. Per què?

La raó principal és perquè l'inspector ITV necessita la Fitxa Tècnica per a passar la inspecció ITV del vehicle, ja que en ella va consultant les dades tècniques del vehicle. A més, si la Fitxa Tècnica del teu vehicle és de les antigues, aquesta ha de segellar-se conforme ha passat la inspecció ITV.

Si és de les noves, has de saber que, gràcies a que incorporen el codi NIVE, es tracten de Fitxes Tècniques digitals, per això el propietari de vehicle sol tenir una fulla en blanc, que és una còpia. Aquestes no han d'anar segellades, ja que la informació relativa a les inspeccions ITV queda registrada de manera digital. No obstant això, des de TÜV Rheinalnd solem sellegelar-les mitjançant una etiqueta que incorpora un codi QR perquè, si perds l’últim informe d’inspección ITV, puguis descarregar-te’l.

Informe de vehicle: podràs obtenir l'informe d'un vehicle i conèixer el seu estat si, per exemple, estàs pensant a comprar-lo. Existeixen fins a sis tipus d'informes: reduït, complet, de dades tècniques, de càrregues, de vehicles al meu nom, i de vehicles sense matricular. A través de “La meva DGT”, els usuaris ja es poden descarregar l'informe reduït i el complet. El primer és gratuït i ofereix informació sobre la data de la primera matriculació a Espanya del vehicle i si hi ha alguna incidència que impedirien la transferència del vehicle o la seva circulació.

Per altra banda, l'informe complet costa 8,50 euros i inclou tota la informació administrativa, identificació del titular, municipi on està domiciliat el vehicle, historial d'ITV, quilometratge, nombre de titulars, etc.

Altres serveis: també pots actualitzar el teu domicili, comprar taxes per a realitzar algun tràmit o comprova l'autenticitat de documents emesos per la DGT.

A poc a poc l'app anirà actualitzant-se i oferirà més opcions, com pagar multes o demanar cita en les oficines de la DGT.

Quan no et cobreix una assegurança a tot risc?

21 - 07 - 2022 Potser pensis que amb una assegurança a tot risc ho tens tot cobert, però hi ha excepcions. I, tot i que cada companyia té les seves particularitats, hi ha una sèrie de circumstàncies que cap cobreix, com les 8 que a continuació t’esmentem.

Mites sobre normes de trànsit

30 - 03 - 2022 Sol passar que considerem com a veritats qüestions que s'han popularitzat, però que, malgrat això, no són certes. I, de vegades, poden convertir-se en perilloses creences, com en el cas de les normes de circulació.

La ITV en període de coronavirus

22 - 10 - 2020 Respostes a les preguntes més freqüents sobre passar la ITV en temps de coronavirus.