Per què és important passar la ITV

04 - 02 - 2022
Sabies que al voltant del 6% dels accidents de trànsit es deuen a errors tècnics dels vehicles? Passar la ITV és molt important per assegurar-nos de que el nostre vehicle està en perfecte estat, per tal de garantir la seguretat viària i preservar el medi ambient.

No obstant això, al voltant d'un 30% dels espanyols reconeix haver circulat amb el seu vehicle sense haver passat la ITV, xifra que pot augmentar si tenim en compte també els vehicles rebutjats. Tot i això, les dades més preocupants corresponen a les motos i ciclomotors que en un 60% dels casos es salten la ITV, davant del 40% dels vehicles industrials lleugers i el 23% dels turismes.

Per reduir aquestes dades, primer cal prendre consciència de que la ITV no és una taxa més, sinó que és un mecanisme per garantir la nostra seguretat a la carretera i la dels altres, i també contribueix a preservar el medi ambient. En segon lloc és important saber quan passar la ITV i amb quina periodicitat, segons el tipus de vehicle.

Cal tenir present que un cop el vehicle està sotmès a la inspecció tècnica obligatòria, la ITV sempre ha d'estar en vigor. A més, a mesura que augmenta l'antiguitat del vehicle augmenten les possibilitats de no superar la ITV. Per això, quanta més edat tingui un vehicle més al dia s'hauria de tenir.

En conclusió, evitar passar la ITV i les possibles despeses en reparacions per superar-la, no justifiquen el risc personal, mediambiental i també econòmic (ja que si circules sense tenir la ITV en vigor pots ser sancionat) que suposa circular amb un vehicle amb la ITV caducada. Així que, si et toca passar-la, recorda demanar hora per a la ITV.

La ITV d'un vehicle extracomunitari

27 - 04 - 2021 Estàs pensant d’adquirir un vehicle d'un país que no forma part de la Unió Europeu i portar-lo a Espanya? Si és així, has de saber que la llei espanyola obliga a matricular el vehicle sempre, perquè pugui circular.

Les ITV de Certio ja són blau TÜV Rheinland

09 - 02 - 2023

Després de la compra Certio, les estacionis ITV de Catalunya ja han perdut el seu característic color verd i ja han canviat la imatge al blau corporatiu de TÜV Rheinland.

Els pneumàtics d'un cotxe elèctric

09 - 05 - 2023

Són diferents els pneumàtics d'un cotxe elèctric respecte als de combustió?