Per què és important passar la ITV

04 - 02 - 2022
Sabies que al voltant del 6% dels accidents de trànsit es deuen a errors tècnics dels vehicles? Passar la ITV és molt important per assegurar-nos de que el nostre vehicle està en perfecte estat, per tal de garantir la seguretat viària i preservar el medi ambient.

No obstant això, al voltant d'un 30% dels espanyols reconeix haver circulat amb el seu vehicle sense haver passat la ITV, xifra que pot augmentar si tenim en compte també els vehicles rebutjats. Tot i això, les dades més preocupants corresponen a les motos i ciclomotors que en un 60% dels casos es salten la ITV, davant del 40% dels vehicles industrials lleugers i el 23% dels turismes.

Per reduir aquestes dades, primer cal prendre consciència de que la ITV no és una taxa més, sinó que és un mecanisme per garantir la nostra seguretat a la carretera i la dels altres, i també contribueix a preservar el medi ambient. En segon lloc és important saber quan passar la ITV i amb quina periodicitat, segons el tipus de vehicle.

Cal tenir present que un cop el vehicle està sotmès a la inspecció tècnica obligatòria, la ITV sempre ha d'estar en vigor. A més, a mesura que augmenta l'antiguitat del vehicle augmenten les possibilitats de no superar la ITV. Per això, quanta més edat tingui un vehicle més al dia s'hauria de tenir.

En conclusió, evitar passar la ITV i les possibles despeses en reparacions per superar-la, no justifiquen el risc personal, mediambiental i també econòmic (ja que si circules sense tenir la ITV en vigor pots ser sancionat) que suposa circular amb un vehicle amb la ITV caducada. Així que, si et toca passar-la, recorda demanar hora per a la ITV.

Consells per encertar en comprar un cotxe de quilòmetre 0

03 - 03 - 2022

T’expliquem què has de tenir en compte d’un cotxe de Km 0 de cara a passar la ITV.

Com funciona l’Assistent de Velocitat Intel•ligent?

23 - 06 - 2022

L'excés de velocitat és una de les principals causes dels accidents de trànsit, d'aquí la importància de complir amb els límits. La inclusió de l'Assistent de Velocitat Intel·ligent és una de les mesures més cridaneres en el seu paper de prevenir els accidents mortals a la carretera.

Cinc consells per a fer un trajecte com i segur amb nens durant l'estiu

05 - 08 - 2021 Recomanacions per a totes aquelles persones que tinguin programat un viatge amb cotxe amb fills en els calorosos mesos del període estival.