Per què és important passar la ITV

04 - 02 - 2022
Sabies que al voltant del 6% dels accidents de trànsit es deuen a errors tècnics dels vehicles? Passar la ITV és molt important per assegurar-nos de que el nostre vehicle està en perfecte estat, per tal de garantir la seguretat viària i preservar el medi ambient.

No obstant això, al voltant d'un 30% dels espanyols reconeix haver circulat amb el seu vehicle sense haver passat la ITV, xifra que pot augmentar si tenim en compte també els vehicles rebutjats. Tot i això, les dades més preocupants corresponen a les motos i ciclomotors que en un 60% dels casos es salten la ITV, davant del 40% dels vehicles industrials lleugers i el 23% dels turismes.

Per reduir aquestes dades, primer cal prendre consciència de que la ITV no és una taxa més, sinó que és un mecanisme per garantir la nostra seguretat a la carretera i la dels altres, i també contribueix a preservar el medi ambient. En segon lloc és important saber quan passar la ITV i amb quina periodicitat, segons el tipus de vehicle.

Cal tenir present que un cop el vehicle està sotmès a la inspecció tècnica obligatòria, la ITV sempre ha d'estar en vigor. A més, a mesura que augmenta l'antiguitat del vehicle augmenten les possibilitats de no superar la ITV. Per això, quanta més edat tingui un vehicle més al dia s'hauria de tenir.

En conclusió, evitar passar la ITV i les possibles despeses en reparacions per superar-la, no justifiquen el risc personal, mediambiental i també econòmic (ja que si circules sense tenir la ITV en vigor pots ser sancionat) que suposa circular amb un vehicle amb la ITV caducada. Així que, si et toca passar-la, recorda demanar hora per a la ITV.

Com actuar quan s'acosta una ambulància

03 - 11 - 2022 Per a una ambulància cada minut compte i guanyar temps gràcies a la bona actitud dels conductors en les vies pot ajudar a salvar vides. Segur que en algun moment t'has trobat en aquesta situació mentre estàs en un embús, potser el moment més caòtic perquè es produeixi una emergència.

Remolcs: fitxa tècnica i ITV

01 - 12 - 2022 El remolc és un vehicle no autopropulsat que necessita d'un altre vehicle per poder-se moure. No obstant això, el Reglament General de Vehicles estableix dos tipus de remolcs: segons la forma i segons la seva massa màxima autoritzada (MMA).

Cinc consells per passar la inspecció ITV

10 - 11 - 2020 Algunes solucions als possibles imprevistos que poden sorgir abans de passar la ITV.