Quan no et cobreix una assegurança a tot risc?

21 - 07 - 2022
Potser pensis que amb una assegurança a tot risc ho tens tot cobert, però hi ha excepcions. I, tot i que cada companyia té les seves particularitats, hi ha una sèrie de circumstàncies que cap cobreix, com les 8 que a continuació t’esmentem.

1. Conduir ebri
En cas d'accident sota els efectes de l'alcohol o de les drogues, cap companyia voldrà saber res dels danys propis al vehicle.

 1. Carreteres no asfaltades i il·legals
  Tot i que alguns tot terrenys i SUV estan preparats per circular per pistes de terra, per norma general les companyies d'assegurances no es fan càrrec si alguna cosa et passa en carreteres no asfaltades i "il·legals". Per exemple, si decideixes anar a la platja amb el cotxe i et quedes encallat a la sorra, si vols que la grua entri a per tu hauràs pagar-la.

  3. Sense la ITV
  Com saps la Inspecció Tècnica de Vehicles és obligatòria, encara que segons el tipus de vehicle la periodicitat per passar la ITVvaria. Sense la ITV en regla l'assegurança no et va a cobrir.

  4. Menors 26 anys
  Els conductors novells i els joves no ho tenen fàcil amb les assegurances, les seves pòlisses solen ser les més cares i fins i tot hi ha companyies que no volen admetre'ls. És per això que de vegades s'assegura el cotxe a nom d'una altra persona, el que suposa un error ja que si el menor de 26 anys té un accident sense figurar a la pòlissa, cap asseguradora es fa càrrec dels danys propis ni dels de tercers.

  5. Catàstrofes
  Hi pot haver pluges torrencials que provoquin que el teu vehicle s'inundi o un temporal marítim; o bé un atemptat terrorista, un accident nuclear, manifestacions o vagues que causin danys al teu vehicle. En aquests casos, la teva companyia no et cobrirà. Així que hauràs de trucar directament al Consorci d'Assegurances.

  6. Robatori del vehicle
  També hauràs de contactar amb el Consorci d'Assegurances si et roben el vehicle i el lladre causa un accident, un cop s'hagi identificat legalment el culpable.

  7. Omissió del deure de socors
  No atendre un ferit després de causar un accidents és un delicte i l'argument que fan servir les asseguradores per no pagar els danys ocasionats al teu cotxe en el cas que fugis del lloc de l'accident. Tot i que sí cobriran els danys de tercers.

  8. Massa gent
  Si un vehicle transporta més passatgers del que la seva capacitat permet, les companyies d'assegurança no voldran saber res ni dels danys al cotxe ni dels ocupants.
En qualsevol cas, quan contractis una pòlissa d'assegurança, cerciora't del que et cobreix i el que no.

Les avaries dels cotxes híbrids

01 - 12 - 2022 El creixement dels cotxes híbrids està tenint lloc a un ritme molt ràpid. És lògic ja que no tenen problemes amb l'autonomia, com passa amb els vehicles 100% elèctrics, i el seu motor tèrmic alleuja la càrrega de treball del bloc de combustió, el que a priori pot notar-se un estalvi pel que fa a combustible. A més, contamina menys que un vehicle dièsel o gasolina, el que és fantàstic per al medi ambient i per evitar possibles problemes de restriccions de circulació.

La ITV dels cotxes de Kilòmetre 0

14 - 12 - 2022 Si estàs pensant en comprar-te un cotxe nou, pot ser que contemplis la possibilitat d'adquirir un cotxe de Kilòmetre 0. Què és exactament un cotxe de Quilòmetre 0? Quan ha de passar la primera ITV?

Per què és important passar la ITV

04 - 02 - 2022

Passar la ITV és un mecanisme que garanteix la seguretat viària i ajuda a preservar el medi ambient.