Sistemes per dur a la teva mascota al cotxe

28 - 03 - 2022
Si tens un gos o un gat, o qualsevol altre animal de companyia, segur que consideres que la teva mascota és un membre més de la família. Per aquesta raó, és lògic que vulguis que t'acompanyi en els teus viatges. Però per fer-ho d'una forma segura, t’explicarem els sistemes que existeixen per portar a les mascotes al cotxe i també l'eficàcia de cada un d'ells.

1. Animal solt: tenir l'animal a la safata del darrere, darrere del conductor o al seient de davant és l'escenari menys segur, ja que, en cas d'accident, sortiria disparat contra el reposacaps del conductor o podria travessar el vidre, causant-li lesions molt greus, fins i tot mortals.

2. Arnés d'un sol enganxament: consisteix en un arnès unit a una corretja amb un mosquetó en un extrem que s'enganxa al cinturó de seguretat del vehicle. Tampoc és un sistema segur, ja que, en cas de col·lisió, la sivella de l'arnés pot trencar-se, el gos xocar contra el respatller del seient, provocant greus lesions a la columna del conductor i lesions greus i / o mortals a l'animal.

3. Arnés amb dos enganxalls: aquest tipus d'arnès resta subjecte mitjançant una llengüeta o similar al propi cinturó del cotxe, tenint en compte que, com més curt sigui el sistema d'unió més segur serà. Per tant, en cas d'haver de fer una frenada, el cinturó es bloquejaria i impediria el cop de l'animal al seient del conductor. Aquest sistema és sobretot recomanable per a gossos mitjans i grans.

4. En transportí, subjecte amb el cinturó de seguretat: aquest sistema és molt poc segur, ja que, en la majoria dels crash-test, el transportí destrossa els punts de subjecció del cinturó i, a més, pot trencar-se la part superior del mateix transportí. Com a conseqüència, l'animal pot patir greus lesions.

5. En transportí, col·locat al terra del vehicle: Els transportins petits, ideals per a gats o gossos de raça petita, encaixen bé a terra. A més, com tenen poc espai, en cas de col·lisió l'impacte és absorbit aviat i amb prou feines es deforma el transportí, fent que, si l'animal pateix lesions, aquestes siguin lleus.

6. Cistella de transport al maleter: quan l'animal és gran i, per tant el transportí també, l'ideal és col·locar-lo al maleter en posició transversal a la direcció de la marxa, per evitar que els ocupants de les places del darrere pateixin lesions, si hagués col·lisió.

7. Reixeta divisòria: una reixa col·locada de manera que separi la cabina del maleter, permet que la mascota es pugui moure lliurement, tot i que, en cas d'accident i segons la posició de l'animal en aquest moment, pot patir lesions molt greu.

Tenint en compte tots els sistemes, quin és el millor i més idoni per portar la teva mascota al cotxe? La conclusió és que, si la mascota és petita, el millor és portar-la en un transportí al terra del vehicle. Si la mascota és gran, la millor opció serà que vagi en un transportí al maleter, en posició transversal a la direcció de la marxa.

Tub d'escapament

11 - 04 - 2022 És fàcil identificar el tub d'escapament a la part posterior del vehicle. El que pocs saben és que és el final d'un sistema format per diversos components, com el silenciador o el catalitzador, la funció del qual és minimitzar el so de les explosions del motor, així que com que els gasos de la combustió surtin a l'exterior.

La prova de contaminació de la ITV

06 - 05 - 2021

A la ITV, és la mateixa prova per als vehicles dièsel que per als benzina? Què es mesura en cada cas?

Els defectes més comuns en camions i autobusos a la ITV

28 - 07 - 2022
Els camions, els remolcs, els semiremolcs i els autobusos són el tipus de vehicles que més defectes greus presenten a la ITV. Segons les dades facilitades per AECA-ITV, el 2017, d'entre els 20.204.766 inspeccions realitzades, van ser rebutjats el 28,2% dels camions, el 26,3% dels remolcs, el 25,8% dels semiremolcs i el 24,6 dels autobusos.
Quins defectes greus es van repetir més a les nostres estacions ITV, entre aquests vehicles pesats?