La importància del parabrisa

22 - 04 - 2021
Alguna vegada t'has parat a pensar en com ens protegeix el parabrisa del cotxe en cas d'accident? Més enllà de mantenir net el parabrisa per tenir una bona visibilitat mentre conduïm, qualsevol trencament o fissura és important que es repari el més aviat possible, a causa del seu gran valor en la seguretat passiva del cotxe.

Si et preguntes de quina manera influeix en la seguretat al parabrisa, en primer lloc, has de saber que suposa una part imprescindible de l'estructura del vehicle. En concret, aporta fins al 30% de la resistència, el que el converteix en un element clau per evitar que s'enfonsi el sostre del cotxe en cas de bolcar.

A més, l'eficàcia de l'airbag de l'acompanyant depèn del bon estat del parabrisa, ja que quan salta exerceix una forta pressió sobre aquest.

El parabrisa també ofereix protecció als ocupants del cotxe des del punt de vista de la comoditat. És evident que ens protegeix dels efectes de l'aire, la pluja, la neu, la calamarsa i fins i tot dels insectes que s'enganxen a la lluna quan anem circulant. Sense oblidar que els parabrises filtren més del 90% dels raigs UV, per protegir els ulls i la pell dels ocupants del sol.

Alguns parabrisa poden proporcionar-nos protecció tèrmica en incorporar una làmina transparent d'òxids metàl·lics que reflecteixen la radiació infraroja i traslladen menys calor a l'habitacle per reduir l'ús del climatitzador. De la mateixa manera, pots trobar parabrisa que poden escalfar-se per facilitar el procés de desentelo i desglaç.

Fins i tot hi ha parabrisa que compten amb una major protecció acústica, que arriben al reduir el soroll fins a un 30% a l'interior de l'habitacle.
No obstant això, és pel seu paper en la seguretat passiva del cotxe que assegurar-nos del perfecte estat del parabrisa és tan important com els cinturons de seguretat. Així que, al mínim desperfecte, no dubtis a reparar-ho, primer per seguretat i després per evitar-te un defecte si has de passar la ITV.

És el mateix un SUV que un 4x4?

11 - 03 - 2021

Quines diferències hi ha entre un SUV i un 4x4? Quina és la millor opció?

Canvis en la normativa ITV – juny 2021

03 - 06 - 2021

En què consisteix la nova versió del nou manual de procediment de la ITV?

“Mi DGT”, l'app de la Direcció General de Trànsit

11 - 02 - 2021

“Mi DGT” és l'app que la Direcció General de Trànsit ha creat amb la intenció de ser un recurs útil per a tots els conductors, especialment per als més despistats.