La importància del parabrisa

22 - 04 - 2021
Alguna vegada t'has parat a pensar en com ens protegeix el parabrisa del cotxe en cas d'accident? Més enllà de mantenir net el parabrisa per tenir una bona visibilitat mentre conduïm, qualsevol trencament o fissura és important que es repari el més aviat possible, a causa del seu gran valor en la seguretat passiva del cotxe.

Si et preguntes de quina manera influeix en la seguretat al parabrisa, en primer lloc, has de saber que suposa una part imprescindible de l'estructura del vehicle. En concret, aporta fins al 30% de la resistència, el que el converteix en un element clau per evitar que s'enfonsi el sostre del cotxe en cas de bolcar.

A més, l'eficàcia de l'airbag de l'acompanyant depèn del bon estat del parabrisa, ja que quan salta exerceix una forta pressió sobre aquest.

El parabrisa també ofereix protecció als ocupants del cotxe des del punt de vista de la comoditat. És evident que ens protegeix dels efectes de l'aire, la pluja, la neu, la calamarsa i fins i tot dels insectes que s'enganxen a la lluna quan anem circulant. Sense oblidar que els parabrises filtren més del 90% dels raigs UV, per protegir els ulls i la pell dels ocupants del sol.

Alguns parabrisa poden proporcionar-nos protecció tèrmica en incorporar una làmina transparent d'òxids metàl·lics que reflecteixen la radiació infraroja i traslladen menys calor a l'habitacle per reduir l'ús del climatitzador. De la mateixa manera, pots trobar parabrisa que poden escalfar-se per facilitar el procés de desentelo i desglaç.

Fins i tot hi ha parabrisa que compten amb una major protecció acústica, que arriben al reduir el soroll fins a un 30% a l'interior de l'habitacle.
No obstant això, és pel seu paper en la seguretat passiva del cotxe que assegurar-nos del perfecte estat del parabrisa és tan important com els cinturons de seguretat. Així que, al mínim desperfecte, no dubtis a reparar-ho, primer per seguretat i després per evitar-te un defecte si has de passar la ITV.

Vols instal•lar un punt de càrrega per a cotxe elèctric al garatge?

04 - 10 - 2022

Si estàs pensant en fer-te amb un vehicle elèctric, sabràs que és imprescindible tenir una presa de corrent "a mà" per poder-lo carregar.

El sistema start-stop del cotxe

05 - 11 - 2020

Com utilitzar correctament el sistema start-stop del vehicle?

Reformes en vehicles

02 - 12 - 2021

Quins passos has de seguir si fas alguna modificació al teu vehicle?