Cinc consells per a fer un trajecte com i segur amb nens durant l'estiu

05 - 08 - 2021

El cotxe sol ser el mitjà de transport més emprat durant els viatges de les vacances d'estiu, especialment per a aquelles famílies amb nens que busquin gaudir dels avantatges que aquest ofereix. Per a aconseguir un viatge segur i còmode és important seguir algunes pautes, però també preparar als més petits en una actitud positiva. Et descobrim les claus per a millorar qualsevol trajecte en família:

1. Tenir planificat fins al més mínim detall: no programis viatges excessivament llargs, no haurien de superar les 6 hores en dies d'intensa calor. Al mateix temps, és recomanable evitar sortir en dates i hores assenyalades amb molt de trànsit, així com conduir per carreteres segures, com a autopistes i autovies, que permetin una conducció relaxada i tranquil·la, on els nens puguin adormir-se fàcilment.

2. Utilitza l'aire condicionat amb moderació: abans que els nens s'introdueixin en el vehicle, és recomanable comprovar que la temperatura a l'interior es troba entre 21 i 23 graus. En cas que el vehicle hagi estat exposat al sol, hem de ventilar-lo prèviament baixant les finestres. Així mateix, és important no caure en l'error d'abrigar al nen quan fem servir l'aire condicionat, ja que és necessari que vesteixi amb roba còmoda i folgada perquè el sistema de retenció actuï de manera eficaç. Comprova regularment si té fred o calor excessiva, prenent com a referència la temperatura dels peus.

3. La correcta elecció de la cadira infantil: pel fet que algunes de les seves parts són metàl·liques, el sistema de retenció infantil (SRI) pot aconseguir temperatures perilloses fins al punt de provocar cremades en la pell exposada dels petits a l'estiu, però el seu ús no és negociable. D'acord amb les noves normes imposades per la DGT a principis de 2021, els qui circulin sense fer ús del SRI o l'utilitzin de manera incorrecta, seran sancionats amb 200 euros i 4 punts del permís de conduir. Per a evitar això, comprova que el SRI està homologat per a l'edat, el pes i l'altura del nen, a més d'estar degudament instal·lat, en sentit invers de la marxa en el cas dels bebès.

4. Prevenir el malestar dels nens: els marejos són molt comuns en mesos tan calorosos i poden generar situacions d'estrès en el conductor. Evita donar-los menjars pesats o en molta quantitat, i no oblidis portar amb tu diverses ampolles d'aigua. Al mateix, encara que s'ha convertit en un mètode usual per a entretenir als més petits, l'ús de telèfons intel·ligents per a visualitzar pel·lícules o jugar a jocs no és recomanable ja que augmenta el risc de sofrir marejos. Si així i tot el nen continua amb malestar, asseure'l en el seient central de darrere perquè fixi la vista en un punt llunyà pot ser una bona opció.

5. El copilot com a centre d'atenció: el copilot és el gran aliat del conductor a l'hora de combatre les possibles distraccions de viatjar amb nens. Fer ús de cançons, jocs i històries ajudarà a apaivagar plors i queixes i mantenir l'atenció allunyada de la persona que va al volant. En el cas que el conductor sigui l'únic adult al volant, el més aconsellable és deixar tots els elements necessaris a l'abast de la mà dels nens, o bé detenir el vehicle i atendre les seves necessitats.

A més, per a poder aplicar tots aquests consells i viatjar sense sobresalts i amb tranquil·litat, resulta molt important també aplicar un bon manteniment al vehicle, si pot ser amb no massa antelació abans de sortir a la carretera i verificant que la ITV està en regla i que tots els components del cotxe estan en bon estat i funcionen correctament.

Quan no et cobreix una assegurança a tot risc?

21 - 07 - 2022 Potser pensis que amb una assegurança a tot risc ho tens tot cobert, però hi ha excepcions. I, tot i que cada companyia té les seves particularitats, hi ha una sèrie de circumstàncies que cap cobreix, com les 8 que a continuació t’esmentem.

Cotxe amb canvi manual o automàtic?

01 - 07 - 2022 Fa uns anys, fer-se aquesta pregunta era pràcticament impensable per l'obvietat de la resposta: canvi manual. Però sembla que cada vegada és més gran la demanda de cotxes automàtics i, per tant, l'oferta.

Passar la ITV a la moto, què es revisa?

12 - 05 - 2022

Si vols passar pel taller a que li facin un cop d'ull a la teva moto o fer-li tu mateix una revisió abans de passar la inspecció, t'expliquem alguns dels punts més importants què et revisaran a la ITV de la teva moto