Cinc consells per passar la inspecció ITV

10 - 11 - 2020
La ITV és la inspecció a la qual tots els vehicles han de sotmetre’s obligatòriament per garantir la seguretat viària i la sostenibilitat de el parc automobilístic, ja que verifica el compliment de les normes tècniques, així com el volum d'emissions contaminants. Segons AECA-ITV (Associació Espanyola d'Entitats Col·laboradores de l'Administració en la Inspecció Tècnica), el 20% dels vehicles no passen la ITV a la primera.
 
Per això, des TÜV Rheinland hem realitzat una sèrie de recomanacions abans d'acudir a la ITV per minimitzar el risc de no superar-la.
  1. Tria una ITV de confiança: La inspecció tècnica s'ha de fer per professionals amb àmplia experiència sobre les especificacions dels vehicles i que siguin capaços d'oferir solucions més enllà de la inspecció periòdica.
  2. Sol·licita cita ITV: A causa de les restriccions provocades per la COVID-19, és més recomanable que mai demanar cita per acudir a la ITV, fins i tot obligatori en algunes regions. La nostra web permet concertar cita en quatre senzills passos.
  3. Ves amb la documentació actualitzada: A la inspecció, cal presentar el permís de circulació, la targeta d'inspecció tècnica de el vehicle i tenir l'assegurança del cotxe en vigor. Si no ets el titular del vehicle, es recomana portar una fotocòpia de l'DNI o NIF de titular.
  4. Comprova l'estat dels pneumàtics: Revisa que tinguin la pressió adequada i conserven el seu dibuix.
  5. Posa atenció a la qualitat de frenada: Una part central de la inspecció és l'estat dels frens per la seva importància per a la seguretat de el vehicle. Per això, se sotmet a el vehicle a un examen de frenòmetre on es comprova la força i qualitat de la frenada. Per la teva banda, assegura't que no escoltes cap soroll en frenar.
Segons Rodrigo Radovan, director de l'àrea Mobilitat a Espanya de TÜV Rheinland, "passar la ITV és un tràmit essencial de què no volem que es converteixi en un procés tediós. Per facilitar la tasca i garantir la seguretat de tots els usuaris, hem llançat aquest nou web que permet, en quatre ràpids passos, deixar el vehicle en les mans professionals de les 40 estacions de TÜV Rheinland".
 
A més de la nova web, des TÜV Rheinland mantenim oberts altres canals de comunicació per solucionar els possibles dubtes que puguin sorgir sobre el procés d'ITV com les nostres xarxes socials (Twitter i Instagram), o mitjançant correu electrònic.

La prova de contaminació de la ITV

06 - 05 - 2021

A la ITV, és la mateixa prova per als vehicles dièsel que per als benzina? Què es mesura en cada cas?

ITV Menorca: com reservar cita

07 - 02 - 2024

Temporalment, hem desactivat la reserva de cita via web per poder fer una gestió personalitzada de la cita, amb la finalitat d'ordenar i donar prioritat als vehicles amb la ITV caducada.

La ITV d'un vehicle extracomunitari

27 - 04 - 2021 Estàs pensant d’adquirir un vehicle d'un país que no forma part de la Unió Europeu i portar-lo a Espanya? Si és així, has de saber que la llei espanyola obliga a matricular el vehicle sempre, perquè pugui circular.