Cinc trucs per mantenir el teu coche a resguard de la calor sofocant de l'estiu

16 - 07 - 2021
La calor és, sens dubte, la gran protagonista de l'estiu. Gràcies a ella podem gaudir de refrescants banys en la piscina o en la mar amb la nostra família i amics. No obstant això, també produeix algunes conseqüències negatives, sent una d'elles l'escalfar l'interior del nostre vehicle fins a temperatures, a vegades, difícils de suportar. Per això i pel fet que no sempre és possible aparcar a l'ombra per a disminuir el temps d'exposició al sol compartim cinc senzills trucs amb els quals mantenir més fresc el nostre cotxe.
 
1. Protegeix l'interior: L'ús de para-sols davanters és més o menys comú però no ho és tant veure vehicles amb aquesta protecció també en la lluna posterior. Fer-ho ajudarà a reduir notablement els efectes del sol a l'interior del vehicle. Gràcies a aquest senzill gest, aconseguirem que el volant no aconsegueixi unes temperatures tan elevades, alguna cosa que també podem assegurar mitjançant l'ús de protectors de volant.

2. Neteja sovint el vehicle: Rentar el vehicle és una acció recomanable durant tot l'any, encara que en els mesos d'estiu és més important perquè contribueix a reduir ostensiblement la temperatura de la carrosseria i altres components, mitigant els efectes de l'exposició solar prolongada i possibles efectes negatius per a la mecànica. Això sí, és recomanable fer-ho durant la tarda o la nit perquè durant el dia el vehicle absorbeix la calor més ràpidament, arribant fins i tot a danyar la pintura i la carrosseria.

3. Baixa les finestretes: Abans d'arrencar, resulta adequat baixar un parell de minuts les finestretes, aconseguint així igualar la temperatura interior amb l'exterior. A més, aconseguiràs que, en connectar l'aire condicionat, aquest hagi de fer un menor esforç de refrigeració, allargant la seva vida útil.

4. Cristalls tintats: Aquells vehicles que comptin amb cristalls d'aquest tipus gaudiran d'un avantatge en els moments de més impacte tèrmic. Per les seves característiques, aconsegueixen reduir l'efecte dels raigs solars i, amb això, la temperatura a l'interior de l'habitacle. Tingues en compte que, si vols enfosquir les llunes de tu vehicle, has d'usar làmines homologades i aquestes només poden posar-se en els cristalls laterals posteriors i la lluna posterior.

5. Funda per al vehicle complet: Aquesta pot ser una opció perfecta per a aquelles persones que hagin de deixar el seu cotxe aparcat durant diversos dies seguits, o per als qui no vulguin preocupar-se del moviment del sol, encara que estigui aparcat en l'ombra en un moment donat. Gràcies a aquesta funda, tot el vehicle estarà protegit dels raigs solars. Fins i tot, si sota la funda deixem posats els para-sols i les finestretes una mica baixades, multiplicarem la seva efectivitat. Aquesta mesura resulta també una de les més efectives a l'hora de protegir la pintura del vehicle que sofreix davant l'exposició solar i en la qual poden aparèixer taques o pèrdues de color.

Segons el director de l'àrea de Mobilitat de TÜV Rheinland a Espanya, Rodrigo Radovan: “protegir adequadament el nostre vehicle dels efectes del sol i la calor durant els mesos d'estiu és una de les accions que totes les persones compromeses amb la cura del cotxe haurien de dur a terme, al mateix temps que millorarà el confort dels usuaris en cada trajecte”.

Les conseqüències de l'emissió de gasos en el medi ambient

07 - 04 - 2022

Què fem a la ITV per ajudar al medi ambient?

Com reduir la contaminació dels vehicles

31 - 03 - 2021

Un dels punts d'inspecció de la ITV és la prova de contaminació dels vehicles amb la finalitat de reduir la contaminació. Què pots fer el teu per a cuidar el medi ambient?

Quan no et cobreix una assegurança a tot risc?

21 - 07 - 2022 Potser pensis que amb una assegurança a tot risc ho tens tot cobert, però hi ha excepcions. I, tot i que cada companyia té les seves particularitats, hi ha una sèrie de circumstàncies que cap cobreix, com les 8 que a continuació t’esmentem.