Què significa un defecte lleu a la ITV?

25 - 02 - 2021
Segons el codi de circulació, tens l'obligació de circular amb el vehicle en perfectes condicions. Això vol dir que, si superes la ITV, però amb algun defecte lleu, has de reparar-lo el més aviat possible.

Per què és tan important solucionar-ho com més aviat millor? Perquè el defecte lleu podria convertir-se en greu. Alguns exemples:
  • Si una de les tres llums de fre d'un cotxe està fosa en el moment de passar la ITV, el resultat de la inspecció seria favorable amb defectes. Si no es canvia com més aviat aquesta llum, podria fondre’s una altra llum de fre i, llavors sí, circular amb un defecte greu. El que suposaria ser menys visible a l'hora de frenar per part dels altres conductors i, per tant, és menys segur per a tothom.
  • Si els llums d'encreuament estan baixos, és un defecte lleu, però que has de corregir amb immediatesa ja que, si circules de nit en una via poc il·luminada, tindràs menys visibilitat.
  • També tindràs menys visibilitat, especialment en un dia de pluja, si obtens un defecte lleu perquè l'escombreta del teu eixugaparabrises està desgastada. Ja que, si plou i no realitza bé la seva funció, tindràs més dificultat per veure la carretera.
  • Si tens un vehicle gasolina al qual se li detecta un defecte lleu en l'estat del tub d'escapament i no ho repares immediatament, el que t'estalvies en no canviar el tub, t'ho gastaràs en gasolina, ja que, aquest defecte probablement farà augmentar el consum i, també, contaminarà més.
Tot i que no hagis de tornar a l'estació d'ITV perquè comprovem que els defectes detectats s'han esmenat correctament, com passa davant d'una ITV desfavorable els defectes són greus, esperem haver-te ajudat a entendre millor la importància de reparar al més aviat un defecte lleu amb aquests exemples.

Com millorar l'autonomia d'un cotxe elèctric

05 - 05 - 2022

A causa del protagonisme que estan adquirint els cotxes sense emissions, et donem alguns consells per allargar la seva autonomia.

Les infraccions més freqüents (i perilloses) amb moto

03 - 11 - 2022
La moto és un vehicle àgil i pràctic si circules per la ciutat i plaent per a aquells que la fan servir per circular per la carretera. Les motos no tenen carrosseria, per aquest motiu és un vehicle que permet gaudir molt de la conducció a aquells que els agrada conduir-la però al mateix temps que es digui que la seva carrosseria és el propi conductor, perquè ofereix escassa protecció.

Reformes ITV: para-xocs

09 - 09 - 2021

Quins cotxes sortits del concessionari necessiten legalitzar a la ITV els para-xocs?