Com carregar el maleter del cotxe

26 - 07 - 2021
Som molts els que anem de cap de setmana o de vacances amb cotxe, el que comporta haver de carregar-lo amb maletes, bosses i altres objectes. Omplir el maleter incorrectament, pot augmentar el consum de combustible, així com empitjorar les prestacions del cotxe en si, de manera que pot arribar a ser més costós frenar, accelerar o agafar bé les corbes. Tenint en compte això, donarem alguns consells perquè omplir el maleter del cotxe es faci de la forma més còmoda i segura.

Dit això, ¿quina és la millor manera de carregar el maleter del cotxe?
  • S'ha de procurar col·locar la càrrega de manera compensada per evitar desequilibris en l'estabilitat de cotxe. La millor forma d'aconseguir-ho és posar primer l'equipatge més pesat, com les maletes, el més a prop possible dels respatllers dels seients del darrere.
  • Cal seguir aquesta manera de fer a l'hora de continuar afegint càrrega al maleter, com bosses o altres objectes, procurant que no quedin buits.
  • Si la càrrega no omple el maleter completament i hi ha la possibilitat que pugui moure’s, l'ideal és subjectar-la amb xarxes o cintes.
  • Igualment és recomanable l'ús d'una xarxa per subjectar els objectes petits i evitar que es moguin.
  • Si en la part posterior del cotxe no viatge ningú, és aconsellable cordar els cinturons de seguretat. És una subjecció addicional que contribueix a evitar que l'equipatge passi a l'interior del cotxe, sobretot en el cas de patir un impacte, en què l'equipatge trenqui el respatller dels seients del darrere.
  • Sempre que puguis, evita portar equipatge a la baca del cotxe. I, si és imprescindible, procura optar per baques tancades o cofres, ja que són com maleters hermètics situats a la part superior del cotxe.
  • Per a la teva seguretat i la dels altres ocupants del vehicle, és recomanable ficar tots els objectes al maleter del cotxe, fins i tot els molt lleugers, ja que, en cas d'un fort impacte, poden sortir projectats multiplicant la seva massa corporal fins a 50 vegades. De fet, per a aquest fi està destinat el maleter. Això també inclou no deixar jaquetes a la safata del darrere del cotxe, ja que deixar objectes en aquesta part del cotxe, redueix la visibilitat del conductor. La safata del darrere simplement serveix per evitar que la càrrega del maleter passi a l'interior del vehicle.
Si la teva escapada implica portar bicis, fes un cop d'ull al nostre article en el qual et detallem els pros i contres de les diferents maneres de transportar bicicletes al cotxe. De la mateixa manera que, si tens intenció de viatjar amb la teva mascota, valora quin és el sistema més adequat per la teva seguretat i la seva, també segons l'equipatge que portis.

Ah, i no oblidis tornar a ficar els triangles!

Els recanvis pirates

28 - 04 - 2022
Els riscos sobre els recanvis de vehicles falsificats.

Igual que es falsifiquen i es venen bosses, rellotges, perfums i roba falsificada, també passava amb els recanvis de peces per a vehicles

Vols instal•lar un punt de càrrega per a cotxe elèctric al garatge?

04 - 10 - 2022

Si estàs pensant en fer-te amb un vehicle elèctric, sabràs que és imprescindible tenir una presa de corrent "a mà" per poder-lo carregar.

Com preparar el cotxe per l'hivern

26 - 11 - 2020

Les condicions climatològiques que porta amb si l'hivern s'han d'afrontar amb precaució i respecte. Per això és recomanable preparar el cotxe per a aquesta estació.