Com carregar el maleter del cotxe

26 - 07 - 2021
Ma Dolores Serra

Escrit per Mª Dolores Serra

Directora Tècnica de l'Àrea de Mobilitat d'Espanya de TÜV Rheinland
Som molts els que anem de cap de setmana o de vacances amb cotxe, el que comporta haver de carregar-lo amb maletes, bosses i altres objectes. Omplir el maleter incorrectament, pot augmentar el consum de combustible, així com empitjorar les prestacions del cotxe en si, de manera que pot arribar a ser més costós frenar, accelerar o agafar bé les corbes. Tenint en compte això, donarem alguns consells perquè omplir el maleter del cotxe es faci de la forma més còmoda i segura.

Dit això, ¿quina és la millor manera de carregar el maleter del cotxe?
  • S'ha de procurar col·locar la càrrega de manera compensada per evitar desequilibris en l'estabilitat de cotxe. La millor forma d'aconseguir-ho és posar primer l'equipatge més pesat, com les maletes, el més a prop possible dels respatllers dels seients del darrere.
  • Cal seguir aquesta manera de fer a l'hora de continuar afegint càrrega al maleter, com bosses o altres objectes, procurant que no quedin buits.
  • Si la càrrega no omple el maleter completament i hi ha la possibilitat que pugui moure’s, l'ideal és subjectar-la amb xarxes o cintes.
  • Igualment és recomanable l'ús d'una xarxa per subjectar els objectes petits i evitar que es moguin.
  • Si en la part posterior del cotxe no viatge ningú, és aconsellable cordar els cinturons de seguretat. És una subjecció addicional que contribueix a evitar que l'equipatge passi a l'interior del cotxe, sobretot en el cas de patir un impacte, en què l'equipatge trenqui el respatller dels seients del darrere.
  • Sempre que puguis, evita portar equipatge a la baca del cotxe. I, si és imprescindible, procura optar per baques tancades o cofres, ja que són com maleters hermètics situats a la part superior del cotxe.
  • Per a la teva seguretat i la dels altres ocupants del vehicle, és recomanable ficar tots els objectes al maleter del cotxe, fins i tot els molt lleugers, ja que, en cas d'un fort impacte, poden sortir projectats multiplicant la seva massa corporal fins a 50 vegades. De fet, per a aquest fi està destinat el maleter. Això també inclou no deixar jaquetes a la safata del darrere del cotxe, ja que deixar objectes en aquesta part del cotxe, redueix la visibilitat del conductor. La safata del darrere simplement serveix per evitar que la càrrega del maleter passi a l'interior del vehicle.
Si la teva escapada implica portar bicis, fes un cop d'ull al nostre article en el qual et detallem els pros i contres de les diferents maneres de transportar bicicletes al cotxe. De la mateixa manera que, si tens intenció de viatjar amb la teva mascota, valora quin és el sistema més adequat per la teva seguretat i la seva, també segons l'equipatge que portis.

Ah, i no oblidis tornar a ficar els triangles!
Ma Dolores Serra

Escrit per Mª Dolores Serra

Directora Tècnica de l'Àrea de Mobilitat d'Espanya de TÜV Rheinland
Enginyera industrial especialitzada en Mecànica de Màquines. És la Directora Tècnica de l'Àrea de Mobilitat d'Espanya de TÜV Rheinland, amb més de 20 anys d'experiència al sector de la ITV.

Tracció posterior o davantera?

15 - 04 - 2021

Parlem dels avantatges i els desavantatges de la tracció posterior i la tracció davantera dels cotxes. Quina és millor?

Ciclistes i conductors, com portar-se bé?

18 - 10 - 2021 No és cap secret la "mala" relació que hi ha entre conductors i ciclistes, segur que alguna vegada has opinat a favor o en contra d'un o altre. I tot i que entre amics puguem tractar el tema amb cert humor, és un problema perillós, especialment per als ciclistes, ja que el seu propi cos és la seva carrosseria. Un bon començament per relaxar tensions podria ser posar-se al lloc de l'altre, empatitzar.

Neumàtics d'hivern

11 - 02 - 2021 Com saps, el neumàtic és l'únic element del nostre cotxe que està en contacte amb el terra i aquest contacte ho és tot: a ell li devem que el cotxe es mogui o s'aturi segons el nostre gust.