Com actuar quan s'acosta una ambulància

03 - 11 - 2022
Per a una ambulància cada minut compte i guanyar temps gràcies a la bona actitud dels conductors en les vies pot ajudar a salvar vides. Segur que en algun moment t'has trobat en aquesta situació mentre estàs en un embús, potser el moment més caòtic perquè es produeixi una emergència. Saber com actuar en aquests casos és fonamental per no entorpir el pas de l'ambulància.

L'article 68 del Reglament General de Circulació, estableix que els vehicles d'emergència tindran prioritat sobre la resta i poden superar els límits de velocitat establerts. I, l'article 69, estableix que, davant la seva presència, els conductors han de facilitar el pas adoptant les mesures adequades a la circumstància i moment.

Normalment, això consisteix en apartar-te i aturar el vehicle: en vies de doble sentit, has d’apartar-te a la dreta; en vies amb dos carrils per sentit, si circules pel carril dret, has d’apartar-te a la dreta i, si circules per l'esquerre, a l'esquerra. En vies amb tres carrils, si circules pel carril esquerre, t’has d’apartar a l'esquerra, i, si circules pel central o el dret, a la dreta. Per a més informació, pots seguir el fil de la història que un infermer va deixar a Twitter sobre què fer quan s'acosta una ambulància.

Tot i que hàgim posat l'exemple de l'ambulància, com indica el Reglament General de Circulació, aquesta norma és aplicable a qualsevol vehicle d'emergència que vagi amb les llums enceses però sense sirena, ja que les llums per si soles ja indiquen urgència.

I, per assegurar-te que no et sorprèn, la nostra recomanació és que miris constantment pels miralls retrovisors i portis el volum de la ràdio moderat.

Cinc consells per a la posada a punt del teu cotxe abans de vacances

14 - 06 - 2021 Recomanacions perquè el nostre vehicle estigui llest i preparat per a acompanyar-nos, amb la màxima seguretat, durant les nostres escapades estiuenques.

Cinc consells per a fer un trajecte com i segur amb nens durant l'estiu

05 - 08 - 2021 Recomanacions per a totes aquelles persones que tinguin programat un viatge amb cotxe amb fills en els calorosos mesos del període estival.

Quin tipus de carnet per moto necessites?

15 - 04 - 2021 Viure a una ciutat pot motivar comprar-se una moto per esquivar el trànsit en els desplaçaments o trobar aparcament amb facilitat. Però, conduir una moto, també pot ser un plaer, una passió. En qualsevol cas, si estàs pensant en conduir una, hauràs de triar el model, la cilindrara i quin permís de conducció necessites.