Com actuar quan s'acosta una ambulància

03 - 11 - 2022
Per a una ambulància cada minut compte i guanyar temps gràcies a la bona actitud dels conductors en les vies pot ajudar a salvar vides. Segur que en algun moment t'has trobat en aquesta situació mentre estàs en un embús, potser el moment més caòtic perquè es produeixi una emergència. Saber com actuar en aquests casos és fonamental per no entorpir el pas de l'ambulància.

L'article 68 del Reglament General de Circulació, estableix que els vehicles d'emergència tindran prioritat sobre la resta i poden superar els límits de velocitat establerts. I, l'article 69, estableix que, davant la seva presència, els conductors han de facilitar el pas adoptant les mesures adequades a la circumstància i moment.

Normalment, això consisteix en apartar-te i aturar el vehicle: en vies de doble sentit, has d’apartar-te a la dreta; en vies amb dos carrils per sentit, si circules pel carril dret, has d’apartar-te a la dreta i, si circules per l'esquerre, a l'esquerra. En vies amb tres carrils, si circules pel carril esquerre, t’has d’apartar a l'esquerra, i, si circules pel central o el dret, a la dreta. Per a més informació, pots seguir el fil de la història que un infermer va deixar a Twitter sobre què fer quan s'acosta una ambulància.

Tot i que hàgim posat l'exemple de l'ambulància, com indica el Reglament General de Circulació, aquesta norma és aplicable a qualsevol vehicle d'emergència que vagi amb les llums enceses però sense sirena, ja que les llums per si soles ja indiquen urgència.

I, per assegurar-te que no et sorprèn, la nostra recomanació és que miris constantment pels miralls retrovisors i portis el volum de la ràdio moderat.

Per què s’encarrega el test de fallo de motor

27 - 01 - 2022

Troba en el quadre de comandament el testimoni de fallo en el motor encès no és bo i hauria de ser un motiu de preocupació de qualsevol conductor. Per què?

Tub d'escapament

11 - 04 - 2022 És fàcil identificar el tub d'escapament a la part posterior del vehicle. El que pocs saben és que és el final d'un sistema format per diversos components, com el silenciador o el catalitzador, la funció del qual és minimitzar el so de les explosions del motor, així que com que els gasos de la combustió surtin a l'exterior.

La seguretat activa del teu cotxe

14 - 12 - 2021

Quins elements formen part de la seguretat activa del cotxe?