Com actuar quan s'acosta una ambulància

03 - 11 - 2022
Per a una ambulància cada minut compte i guanyar temps gràcies a la bona actitud dels conductors en les vies pot ajudar a salvar vides. Segur que en algun moment t'has trobat en aquesta situació mentre estàs en un embús, potser el moment més caòtic perquè es produeixi una emergència. Saber com actuar en aquests casos és fonamental per no entorpir el pas de l'ambulància.

L'article 68 del Reglament General de Circulació, estableix que els vehicles d'emergència tindran prioritat sobre la resta i poden superar els límits de velocitat establerts. I, l'article 69, estableix que, davant la seva presència, els conductors han de facilitar el pas adoptant les mesures adequades a la circumstància i moment.

Normalment, això consisteix en apartar-te i aturar el vehicle: en vies de doble sentit, has d’apartar-te a la dreta; en vies amb dos carrils per sentit, si circules pel carril dret, has d’apartar-te a la dreta i, si circules per l'esquerre, a l'esquerra. En vies amb tres carrils, si circules pel carril esquerre, t’has d’apartar a l'esquerra, i, si circules pel central o el dret, a la dreta. Per a més informació, pots seguir el fil de la història que un infermer va deixar a Twitter sobre què fer quan s'acosta una ambulància.

Tot i que hàgim posat l'exemple de l'ambulància, com indica el Reglament General de Circulació, aquesta norma és aplicable a qualsevol vehicle d'emergència que vagi amb les llums enceses però sense sirena, ja que les llums per si soles ja indiquen urgència.

I, per assegurar-te que no et sorprèn, la nostra recomanació és que miris constantment pels miralls retrovisors i portis el volum de la ràdio moderat.

La ITV d'un vehicle extracomunitari

27 - 04 - 2021 Estàs pensant d’adquirir un vehicle d'un país que no forma part de la Unió Europeu i portar-lo a Espanya? Si és així, has de saber que la llei espanyola obliga a matricular el vehicle sempre, perquè pugui circular.

La ITV dels ciclomotors

28 - 06 - 2021 La principal característica que diferencia una moto d'un ciclomotor és la cilindrada i la velocitat aconseguida per aquests vehicles.

Neumàtics d'hivern

11 - 02 - 2021 Com saps, el neumàtic és l'únic element del nostre cotxe que està en contacte amb el terra i aquest contacte ho és tot: a ell li devem que el cotxe es mogui o s'aturi segons el nostre gust.