Com actuar quan s'acosta una ambulància

03 - 11 - 2022
Per a una ambulància cada minut compte i guanyar temps gràcies a la bona actitud dels conductors en les vies pot ajudar a salvar vides. Segur que en algun moment t'has trobat en aquesta situació mentre estàs en un embús, potser el moment més caòtic perquè es produeixi una emergència. Saber com actuar en aquests casos és fonamental per no entorpir el pas de l'ambulància.

L'article 68 del Reglament General de Circulació, estableix que els vehicles d'emergència tindran prioritat sobre la resta i poden superar els límits de velocitat establerts. I, l'article 69, estableix que, davant la seva presència, els conductors han de facilitar el pas adoptant les mesures adequades a la circumstància i moment.

Normalment, això consisteix en apartar-te i aturar el vehicle: en vies de doble sentit, has d’apartar-te a la dreta; en vies amb dos carrils per sentit, si circules pel carril dret, has d’apartar-te a la dreta i, si circules per l'esquerre, a l'esquerra. En vies amb tres carrils, si circules pel carril esquerre, t’has d’apartar a l'esquerra, i, si circules pel central o el dret, a la dreta. Per a més informació, pots seguir el fil de la història que un infermer va deixar a Twitter sobre què fer quan s'acosta una ambulància.

Tot i que hàgim posat l'exemple de l'ambulància, com indica el Reglament General de Circulació, aquesta norma és aplicable a qualsevol vehicle d'emergència que vagi amb les llums enceses però sense sirena, ja que les llums per si soles ja indiquen urgència.

I, per assegurar-te que no et sorprèn, la nostra recomanació és que miris constantment pels miralls retrovisors i portis el volum de la ràdio moderat.

Què es detectarà a la ITV amb la prova de diagnosi dels vehicles?

24 - 05 - 2022 Com ja vam comentar fa uns mesos, l'aprovació del Reial Decret sobre les ITV portarà alguns canvis en el nostre sector. D'entre les principals novetats en la ITV que destaquem, volem posar èmfasi en la prova de diagnosi que es realitzarà en cada inspecció tècnica, a partir del maig del 2018, i que contribueix a augmentar la seguretat a la carretera i a preservar el medi ambient.

Com incorporar-se correctament a l'autopista?

06 - 10 - 2022 Els carrils d'acceleració, com bé indica el seu nom, serveixen per assolir la velocitat adequada de la via a la qual volem incorporar-nos. Però això no vol dir fer-ho sense mirar. De fet, hem d'esperar fins a trobar el moment correcte per incorporar-nos i, llavors sí, accelerar abans d'esgotar tot el tram.

La xifra del comptaquilòmetres és real?

17 - 02 - 2022

Les comprovacions que has de fer a l’hora de comprar-te un cotxe de segona mà per assegurar-te que no s'han modificat els quilòmetres.