Com incorporar-se correctament a l'autopista?

06 - 10 - 2022
Els carrils d'acceleració, com bé indica el seu nom, serveixen per assolir la velocitat adequada de la via a la qual volem incorporar-nos. Però això no vol dir fer-ho sense mirar. De fet, hem d'esperar fins a trobar el moment correcte per incorporar-nos i, llavors sí, accelerar abans d'esgotar tot el tram.

Aquest tipus de carrils estan pensats per facilitar l'entrada dels vehicles que provenen d'una altra via, entorpint el menys possible la circulació dels vehicles que ja van per ella. No obstant això, aquests han de facilitar la maniobra, dins les seves possibilitats, ja sigui desplaçant-se en el carril contigu o bé reduint i augmentant lleugerament la distància de seguretat respecte al vehicle que els precedeix.

Dit això, ¿quina és la forma correcta d'incorporar-nos a una autopista o autovia per un carril d'acceleració?
  • Indicar sempre amb l'intermitent la maniobra d'entrada a la carretera, independentment de si hi ha altres vehicles o no.
  • És recomanable utilitzar una marxa curta al carril d'acceleració per augmentar les revolucions del motor i poder aconseguir més potència d'acceleració. A més, en cas que fos necessari, aquest tipus de marxes també retenen més per reduir la velocitat.
  • Tot i que el cotxe que circula per la via hauria de facilitar-nos la incorporació, no podem oblidar que té preferència. Per tant, si no veiem clara la incorporació, haurem de cedir el pas i fins i tot aturar-nos si cal. Això sí, sempre al principi del carril per tenir alguns metres per davant per adquirir la velocitat adequada.
Si tens més dubtes sobre algunes normes de circulació, et recomanem que llegeixis el nostre article Falsos mites sobre normes de trànsit, on resolem els dubtes més freqüents.

Sistemes per dur a la teva mascota al cotxe

28 - 03 - 2022 Si tens un gos o un gat, o qualsevol altre animal de companyia, segur que consideres que la teva mascota és un membre més de la família. Per aquesta raó, és lògic que vulguis que t'acompanyi en els teus viatges.

Treballem per restablir la normalitat en la prestació del servei ITV a Menorca | Avenços

18 - 09 - 2023 Lamentem les molèsties ocasionades durant els dos mesos de vaga a les ITV de Maó i Ciutadella. Per restablir la normalitat en la prestació del servei, presentem un pla de recuperació sobre el qual aquest farem un seguiment estret.

Quan cal canviar els pneumàtics?

13 - 05 - 2021

Els pneumàtics cal revisar-los periòdicament causa de la seva importància i, de vegades, canviar-los. Quan cal substituir?