Com incorporar-se correctament a l'autopista?

06 - 10 - 2022
Els carrils d'acceleració, com bé indica el seu nom, serveixen per assolir la velocitat adequada de la via a la qual volem incorporar-nos. Però això no vol dir fer-ho sense mirar. De fet, hem d'esperar fins a trobar el moment correcte per incorporar-nos i, llavors sí, accelerar abans d'esgotar tot el tram.

Aquest tipus de carrils estan pensats per facilitar l'entrada dels vehicles que provenen d'una altra via, entorpint el menys possible la circulació dels vehicles que ja van per ella. No obstant això, aquests han de facilitar la maniobra, dins les seves possibilitats, ja sigui desplaçant-se en el carril contigu o bé reduint i augmentant lleugerament la distància de seguretat respecte al vehicle que els precedeix.

Dit això, ¿quina és la forma correcta d'incorporar-nos a una autopista o autovia per un carril d'acceleració?
  • Indicar sempre amb l'intermitent la maniobra d'entrada a la carretera, independentment de si hi ha altres vehicles o no.
  • És recomanable utilitzar una marxa curta al carril d'acceleració per augmentar les revolucions del motor i poder aconseguir més potència d'acceleració. A més, en cas que fos necessari, aquest tipus de marxes també retenen més per reduir la velocitat.
  • Tot i que el cotxe que circula per la via hauria de facilitar-nos la incorporació, no podem oblidar que té preferència. Per tant, si no veiem clara la incorporació, haurem de cedir el pas i fins i tot aturar-nos si cal. Això sí, sempre al principi del carril per tenir alguns metres per davant per adquirir la velocitat adequada.
Si tens més dubtes sobre algunes normes de circulació, et recomanem que llegeixis el nostre article Falsos mites sobre normes de trànsit, on resolem els dubtes més freqüents.

Cinc consells per a la posada a punt del teu cotxe abans de vacances

14 - 06 - 2021 Recomanacions perquè el nostre vehicle estigui llest i preparat per a acompanyar-nos, amb la màxima seguretat, durant les nostres escapades estiuenques.

Tracció posterior o davantera?

15 - 04 - 2021

Parlem dels avantatges i els desavantatges de la tracció posterior i la tracció davantera dels cotxes. Quina és millor?

Tipus de sistemes de retenció infantil

22 - 12 - 2022
La cadira infantil per portar els nens al cotxe és un requisit obligatori, ja que és una assegurança de vida per a ells amb la qual pots evitar lesions d'importància. Per això cal usar-les correctament, però, cada quant s'ha de canviar la cadira infantil?