Com incorporar-se correctament a l'autopista?

06 - 10 - 2022
Els carrils d'acceleració, com bé indica el seu nom, serveixen per assolir la velocitat adequada de la via a la qual volem incorporar-nos. Però això no vol dir fer-ho sense mirar. De fet, hem d'esperar fins a trobar el moment correcte per incorporar-nos i, llavors sí, accelerar abans d'esgotar tot el tram.

Aquest tipus de carrils estan pensats per facilitar l'entrada dels vehicles que provenen d'una altra via, entorpint el menys possible la circulació dels vehicles que ja van per ella. No obstant això, aquests han de facilitar la maniobra, dins les seves possibilitats, ja sigui desplaçant-se en el carril contigu o bé reduint i augmentant lleugerament la distància de seguretat respecte al vehicle que els precedeix.

Dit això, ¿quina és la forma correcta d'incorporar-nos a una autopista o autovia per un carril d'acceleració?
  • Indicar sempre amb l'intermitent la maniobra d'entrada a la carretera, independentment de si hi ha altres vehicles o no.
  • És recomanable utilitzar una marxa curta al carril d'acceleració per augmentar les revolucions del motor i poder aconseguir més potència d'acceleració. A més, en cas que fos necessari, aquest tipus de marxes també retenen més per reduir la velocitat.
  • Tot i que el cotxe que circula per la via hauria de facilitar-nos la incorporació, no podem oblidar que té preferència. Per tant, si no veiem clara la incorporació, haurem de cedir el pas i fins i tot aturar-nos si cal. Això sí, sempre al principi del carril per tenir alguns metres per davant per adquirir la velocitat adequada.
Si tens més dubtes sobre algunes normes de circulació, et recomanem que llegeixis el nostre article Falsos mites sobre normes de trànsit, on resolem els dubtes més freqüents.

L'evolució de la seguretat a les motos

22 - 02 - 2022 Els fabricants de cascs i roba han fet importants progressos per a la seguretat del motorista, gràcies a la fabricació de materials més resistents, com per exemple, la introducció de jaquetes i armilles amb airbags integrats. És lògic, tenint en compte que les motos són el vehicle més "feble" a la carretera, les probabilitats que el conductor d'una pateixi un accident fatal són més grans que qui condueix un cotxe.

Tipus de sistemes de retenció infantil

22 - 12 - 2022
La cadira infantil per portar els nens al cotxe és un requisit obligatori, ja que és una assegurança de vida per a ells amb la qual pots evitar lesions d'importància. Per això cal usar-les correctament, però, cada quant s'ha de canviar la cadira infantil?

La ITV d'un cotxe elèctric

08 - 09 - 2022
Els cotxes purament elèctrics també estan obligats a passar la ITV, de fet, ho han de fer amb la mateixa periodicitat que qualsevol altre cotxe. Però, passen les mateixes proves que els cotxes dièsel o gasolina? Sí, excepte la prova de contaminació, ja que són zero emissions.