Com incorporar-se correctament a l'autopista?

06 - 10 - 2022
Els carrils d'acceleració, com bé indica el seu nom, serveixen per assolir la velocitat adequada de la via a la qual volem incorporar-nos. Però això no vol dir fer-ho sense mirar. De fet, hem d'esperar fins a trobar el moment correcte per incorporar-nos i, llavors sí, accelerar abans d'esgotar tot el tram.

Aquest tipus de carrils estan pensats per facilitar l'entrada dels vehicles que provenen d'una altra via, entorpint el menys possible la circulació dels vehicles que ja van per ella. No obstant això, aquests han de facilitar la maniobra, dins les seves possibilitats, ja sigui desplaçant-se en el carril contigu o bé reduint i augmentant lleugerament la distància de seguretat respecte al vehicle que els precedeix.

Dit això, ¿quina és la forma correcta d'incorporar-nos a una autopista o autovia per un carril d'acceleració?
  • Indicar sempre amb l'intermitent la maniobra d'entrada a la carretera, independentment de si hi ha altres vehicles o no.
  • És recomanable utilitzar una marxa curta al carril d'acceleració per augmentar les revolucions del motor i poder aconseguir més potència d'acceleració. A més, en cas que fos necessari, aquest tipus de marxes també retenen més per reduir la velocitat.
  • Tot i que el cotxe que circula per la via hauria de facilitar-nos la incorporació, no podem oblidar que té preferència. Per tant, si no veiem clara la incorporació, haurem de cedir el pas i fins i tot aturar-nos si cal. Això sí, sempre al principi del carril per tenir alguns metres per davant per adquirir la velocitat adequada.
Si tens més dubtes sobre algunes normes de circulació, et recomanem que llegeixis el nostre article Falsos mites sobre normes de trànsit, on resolem els dubtes més freqüents.

Canvis en la normativa ITV – juny 2021

03 - 06 - 2021

En què consisteix la nova versió del nou manual de procediment de la ITV?

L'enllumenat del vehicle a la ITV

28 - 10 - 2021

Quins són els defectes en enllumenat i senyalització més freqüents en passar la ITV?

Què és i per a què serveix la Carta Verda?

07 - 07 - 2022 Si estàs pensant en fer un viatge en cotxe fora d'Espanya, això t'interessa. La Carta Verda és un certificat internacional de l’assegurança que acredita que un conductor està assegurat en un país adherit a aquest sistema.