Com millorar l'autonomia d'un cotxe elèctric

05 - 05 - 2022
Un dels principals inconvenients dels cotxes elèctrics, a més que són una mica més cars que els de combustió, és la durada de la bateria. Tot i que les marques ho saben i estan treballant per millorar-ho i fer-los més capaços, hi ha alguns trucs per maximitzar l'autonomia d'un cotxe elèctric.

Un cotxe elèctric avui dia és molt útil sobretot si has de moure't per la ciutat o per trams de circulació amb embussos, gràcies a les constants parades d'aquest tipus de conducció i a la baixa velocitat, característiques que beneficien l'autonomia de la bateria. Les autopistes, en canvi, són més complicades, ja que circular a 100 o 120 km / h i això farà que s'acceleri el consum de la bateria.

Maneres de conducció
Has de saber que els cotxes elèctrics solen tenir diferents programa de conducció: l’eco, per exemple, limita la potència en benefici de l'autonomia. En canvi, el mode sport augmenta la potència del cotxe per guanyar en força i velocitat. Si vols guanyar en autonomia, és millor decantar-se per la modalitat ressò. Alguns disposen fins i tot de diferents formes per retenir i recuperar l'energia del motor.

A més, de les maneres que integra el propi cotxe, depenent de com condueixis podries estirar fins a un 20% la seva autonomia:

Accelera amb cap
Els motors dels cotxes elèctrics solen tenir una resposta instantània i potent quan trepitges l'accelerador, més fins i tot que alguns cotxes de combustió. Sembla temptadora la idea, però és millor no dur-la a terme per evitar malgastar la bateria ràpidament.

Utilitza el fre motor
Tenen un major fre motor que els cotxes de combustió que, a més, es destina a recuperar energia elèctrica. Per tant, convé aprofitar al màxim aquesta característica.

Limita la calor i el fred
L'ús de la calefacció a l'hivern i el de l'aire condicionat a l'estiu afecta negativament al consum. Un consell per evitar que l'energia de la bateria baixi dràsticament és procurar aclimatar tot el que puguis el cotxe mentre el tinguis connectat al punt de càrrega.

En conclusió, mantenint una velocitat el més constant possible i anticipar-se a les parades fent ús del fre motor, per exemple, a l'acostar-se a un semàfor, afavorirà la regeneració de l'energia de la bateria, contribuiràs a millorar l'autonomia del cotxe elèctric.

La ITV dels ciclomotors

28 - 06 - 2021 La principal característica que diferencia una moto d'un ciclomotor és la cilindrada i la velocitat aconseguida per aquests vehicles.

La caducitat de la ITV

04 - 03 - 2021

Com saber quan caduca la ITV? Hi ha un marge de dies per circular amb l'ITV caducada?

Com és un cotxe elèctric

21 - 01 - 2021

Quines són les peces principals que componen els cotxes elèctrics?