Com millorar l'autonomia d'un cotxe elèctric

05 - 05 - 2022
Un dels principals inconvenients dels cotxes elèctrics, a més que són una mica més cars que els de combustió, és la durada de la bateria. Tot i que les marques ho saben i estan treballant per millorar-ho i fer-los més capaços, hi ha alguns trucs per maximitzar l'autonomia d'un cotxe elèctric.

Un cotxe elèctric avui dia és molt útil sobretot si has de moure't per la ciutat o per trams de circulació amb embussos, gràcies a les constants parades d'aquest tipus de conducció i a la baixa velocitat, característiques que beneficien l'autonomia de la bateria. Les autopistes, en canvi, són més complicades, ja que circular a 100 o 120 km / h i això farà que s'acceleri el consum de la bateria.

Maneres de conducció
Has de saber que els cotxes elèctrics solen tenir diferents programa de conducció: l’eco, per exemple, limita la potència en benefici de l'autonomia. En canvi, el mode sport augmenta la potència del cotxe per guanyar en força i velocitat. Si vols guanyar en autonomia, és millor decantar-se per la modalitat ressò. Alguns disposen fins i tot de diferents formes per retenir i recuperar l'energia del motor.

A més, de les maneres que integra el propi cotxe, depenent de com condueixis podries estirar fins a un 20% la seva autonomia:

Accelera amb cap
Els motors dels cotxes elèctrics solen tenir una resposta instantània i potent quan trepitges l'accelerador, més fins i tot que alguns cotxes de combustió. Sembla temptadora la idea, però és millor no dur-la a terme per evitar malgastar la bateria ràpidament.

Utilitza el fre motor
Tenen un major fre motor que els cotxes de combustió que, a més, es destina a recuperar energia elèctrica. Per tant, convé aprofitar al màxim aquesta característica.

Limita la calor i el fred
L'ús de la calefacció a l'hivern i el de l'aire condicionat a l'estiu afecta negativament al consum. Un consell per evitar que l'energia de la bateria baixi dràsticament és procurar aclimatar tot el que puguis el cotxe mentre el tinguis connectat al punt de càrrega.

En conclusió, mantenint una velocitat el més constant possible i anticipar-se a les parades fent ús del fre motor, per exemple, a l'acostar-se a un semàfor, afavorirà la regeneració de l'energia de la bateria, contribuiràs a millorar l'autonomia del cotxe elèctric.

Els amortidors del cotxe

04 - 08 - 2022
Tot i que els amortidors del cotxe ofereixen un major confort en circular amb ell, és un element que va més enllà de la comoditat.
Els amortidors estan estrictament relacionats amb la seguretat activa del vehicle, ja que la seva principal funció és mantenir el neumàtic enganxat a terra en tot moment.

El sistema de dirección

17 - 03 - 2022

Com és i quins elements poden fallar en el sistema de direcció?

Com saber quins neumàtics triar

29 - 09 - 2022
No hi ha defectes lleus a la ITV quan es parlem de neumàtics: o estan en perfecte estat o no són segurs per a conduir. Per tant, si els pneumàtics estan desgastats o són vells, és imprescindible canviar-los per uns de nous.