Com millorar l'autonomia d'un cotxe elèctric

05 - 05 - 2022
Un dels principals inconvenients dels cotxes elèctrics, a més que són una mica més cars que els de combustió, és la durada de la bateria. Tot i que les marques ho saben i estan treballant per millorar-ho i fer-los més capaços, hi ha alguns trucs per maximitzar l'autonomia d'un cotxe elèctric.

Un cotxe elèctric avui dia és molt útil sobretot si has de moure't per la ciutat o per trams de circulació amb embussos, gràcies a les constants parades d'aquest tipus de conducció i a la baixa velocitat, característiques que beneficien l'autonomia de la bateria. Les autopistes, en canvi, són més complicades, ja que circular a 100 o 120 km / h i això farà que s'acceleri el consum de la bateria.

Maneres de conducció
Has de saber que els cotxes elèctrics solen tenir diferents programa de conducció: l’eco, per exemple, limita la potència en benefici de l'autonomia. En canvi, el mode sport augmenta la potència del cotxe per guanyar en força i velocitat. Si vols guanyar en autonomia, és millor decantar-se per la modalitat ressò. Alguns disposen fins i tot de diferents formes per retenir i recuperar l'energia del motor.

A més, de les maneres que integra el propi cotxe, depenent de com condueixis podries estirar fins a un 20% la seva autonomia:

Accelera amb cap
Els motors dels cotxes elèctrics solen tenir una resposta instantània i potent quan trepitges l'accelerador, més fins i tot que alguns cotxes de combustió. Sembla temptadora la idea, però és millor no dur-la a terme per evitar malgastar la bateria ràpidament.

Utilitza el fre motor
Tenen un major fre motor que els cotxes de combustió que, a més, es destina a recuperar energia elèctrica. Per tant, convé aprofitar al màxim aquesta característica.

Limita la calor i el fred
L'ús de la calefacció a l'hivern i el de l'aire condicionat a l'estiu afecta negativament al consum. Un consell per evitar que l'energia de la bateria baixi dràsticament és procurar aclimatar tot el que puguis el cotxe mentre el tinguis connectat al punt de càrrega.

En conclusió, mantenint una velocitat el més constant possible i anticipar-se a les parades fent ús del fre motor, per exemple, a l'acostar-se a un semàfor, afavorirà la regeneració de l'energia de la bateria, contribuiràs a millorar l'autonomia del cotxe elèctric.

Com obtenir el distintiu ambiental

18 - 02 - 2021

És possible obtenir l'etiqueta mediambiental en alguns casos, encara que per data de matriculació no correspongui.

Tipus de radars

24 - 11 - 2021 Els radars és una de les mesures que utilitza la Direcció General de Trànsit per reduir les infraccions de trànsit per excés de velocitat. Normalment se situen en punts on se sol excedir la velocitat màxima permesa i en els trams on es registra un major nombre d'accidents.

Per què és important passar la ITV

04 - 02 - 2022

Passar la ITV és un mecanisme que garanteix la seguretat viària i ajuda a preservar el medi ambient.