Imprescindibles per anar en moto a l'hivern

31 - 05 - 2022
Segurament l'hivern no és la millor època per conduir una moto, ja que el fred se sent molt més en el cos. Perquè puguis gaudir més de sortir amb la moto o simplement vols evitar arribar com un glaçó de gel al teu destí, volem donar-te alguns consells.

La clau per passar el menys fred possible està en vestir-se amb la roba adequada. Això no vol dir anar afegint capes de roba, ja que, d'aquesta manera, és probable que limitis la teva mobilitat, però tampoc fer curt, perquè, si no, passaràs fred. Cal conèixer les peces idònies. Quines són?

Peces tèrmiques

La roba tèrmica -pantalons, samarretes, mitjons- és ideal per mantenir la calor corporal i, al mateix temps, evitar que el fred i la humitat calin, gràcies a la seva característica transpirable.

També podem considerar les calces i els passa-muntanyes com a peces tèrmiques. Tot i que no existeix cap norma sobre quin d'aquests dos complements és millor utilitzar, podríem afirmar que el passa-muntanye ofereix una millor protecció contra el fred. Per la seva banda, el tubular pot ser un bon complement per a recorreguts curts, urbans.

Jaqueta

És la peça clau per protegir-te del fred, del vent i també de les possibles caigudes en moto. És imprescindible que almenys tingui un folre intern, que sigui transpirable i, el seu folre extern, impermeable. El Gore-Tex és el teixit amb més nom per a aquest tipus de jaqueta. I, per protegir-te bé d'una caiguda, és recomanable que la jaqueta incorpori colzera i altres proteccions.

Pantalons

Potser és més difícil trobar uns pantalons urbans idonis per anar amb moto, que una jaqueta, entenent idoni com "presentable" i al mateix temps que abrigui, ja que són semblants als pantalons d'esquí. En aquest cas, podries decantar-te per vestir unes malles sota dels pantalons. Però si vas a sortir per carretera, no dubtis a optar per uns pantalons amb folre intern i impermeable.

Teixit polar

Si fa molt de fred, portar teixit polar sobre la roba tèrmica et donarà un extra de calor.

Guants

És important que els guants tinguin un bon tacte per poder gestionar correctament la moto, per tant no poden ser excessivament gruixuts. Això sí, han de protegir de l'aigua i el vent i cal que tinguin proteccions, sobretot a la zona del palmell i dels artells.

Botes

És important optar per les botes sobretot si surts per la carretera amb la moto, ja que és un complement que compta amb proteccions als turmells.

 En definitiva, la roba de moto específica ja compta amb incorporar materials essencials per evitar el fred. No obstant això, si no vols portar peces tan 'moteres' per la ciutat però no et vols congelar, busca altres peces i complements que es componguin de materials semblants.

Mites sobre normes de trànsit

30 - 03 - 2022 Sol passar que considerem com a veritats qüestions que s'han popularitzat, però que, malgrat això, no són certes. I, de vegades, poden convertir-se en perilloses creences, com en el cas de les normes de circulació.

Conduir amb boira

01 - 09 - 2021 Una de les màximes a la carretera, especialment quan hi ha boira i, per tant, una visibilitat molt precària, és veure i ser vist.

Les conseqüències de l'emissió de gasos en el medi ambient

07 - 04 - 2022

Què fem a la ITV per ajudar al medi ambient?