Com rentar bé el cotxe

25 - 10 - 2022
Netejar el cotxe de tant en tant també és una tasca que ajuda al manteniment i cura del teu vehicle. Com més temps passin sobre la pintura els excrements d'ocells, les restes d'insectes, les resines dels arbres, la pols del camí o qualsevol altre tipus de brutícia agressiva, més es perjudicarà la carrosseria.

Potser la primera pregunta que et faràs és: i cada quant és recomanable rentar el cotxe? Doncs la freqüència dependrà de l'ús que li donis, hi haurà qui necessitarà fer-ho un cop per setmana i altres un cop al mes o menys. I la següent pregunta: quin mètode utilitzar?

Túnel de rentat

És el mètode més còmode, ja que un cop entres al túnel amb el cotxe (això sí, amb les finestretes tancades), poc més has de fer. Pots trobar rentats al voltant de 5 € i, com més sofisticat, més car.

Les truges dels raspalls que s'encarreguen de netejar el cotxe són de polietilè, un material semblant a les fibres tèxtils. Amb el reg adequat, no sol haver-hi risc per a la pintura. No obstant això, per evitar petites rascades fruit de brutícia molt enganzada, un truc és acudir en un dia de pluja o bé donar-li un pre-rentat.

Rentat a mà

Amb aquesta alternativa, cadascú pot trobar el temps que necessiti (i les monedes que li permetin) per rentar el cotxe. Per a cotxes amb alguns anys sobre són molt recomanables perquè la pintura pateix menys que en els túnels.

Els llocs de rentat a mà solen tenir diversos sistemes de regat i estris de neteja, encara que també pots endur-te els teus si ho prefereixes, per si vols donar-li un acabat més detallat. El procés a seguir hauria de ser el següent:

  • Rentat bàsic del cotxe: amb aigua a pressió, desprèn la brutícia superficial.
  • Rentat amb sabó del cotxe: ensabonar i fregar amb el raspall.
  • Aclarit del cotxe: utilitzar molta aigua fins retirar tot el sabó.
  • Assecat del cotxe: per evitar que quedin marques, millor fer-ho a mà.
Per a una neteja exterior perfecta i profunda, tingues en compte que hi ha productes específics per a cada tipus de taca persistent. Si els fas servir, no oblidis seguir les instruccions d'aplicacions. I, si trobes algun esgarrapada, aplica-li un llapis del mateix color que el cotxe.

Cinc consells per a la posada a punt del teu cotxe abans de vacances

14 - 06 - 2021 Recomanacions perquè el nostre vehicle estigui llest i preparat per a acompanyar-nos, amb la màxima seguretat, durant les nostres escapades estiuenques.

Tipus d'efectes en la conducció

04 - 12 - 2020
Efecte acordió, efecte tafaner, efecte submarí, efecte dòmino, efecte rebot... són els noms que reben algunes típiques males pràctiques de conductors que provoquen des de retards fins i tot accidents. 

Com funciona l'ABS dels vehicles?

10 - 06 - 2021

Parlem sobre el sistema anti-bloqueig de frens