Condueix la teva moto amb seguretat

09 - 12 - 2022

Les motos són un dels mitjans de transport més populars per evitar el caos urbà que es forma sobretot en hores punta a les ciutats. Amb elles és fàcil esquivar el trànsit i arribar abans al teu destí. No obstant això, anar amb moto implica tenir més precaució, perquè, a diferència dels cotxes, no tenen una carrosseria que ens protegeixi. És per això que saber quina és la forma més segura de conduir una moto és vital, així que aquí van els nostres consells.


Posició del cos

La conducció d'una moto està molt relacionada amb la postura que adquireixes sobre ella. És a dir, si la teva posició no està centrada, el comportament de la moto pot no ser l'esperat, encara que vagi per una recta. Per tant, assegura't seure al centre del seient, amb el tronc una mica inclinat cap endavant; i, quan giris a l'esquerra o a la dreta o agafis corbes, tingues en compte que has d'acompanyar el gir inclinant el teu cos en la mateixa direcció.


Frenar progressivament

És recomanable conduir agafant el puny de la moto però sempre deixant un parell de dits -normalment l'índex i el del mig- a la maneta del fre. D'aquesta manera, davant de qualsevol imprevist, guanyes unes dècimes de temps. A més, amb aquesta posició és més fàcil frenar de manera gradual, cosa que sempre és recomanable per evitar una caiguda davant una frenada seca i brusca. No et passis amb la pressió que exerceixes en el fre davanter, sobretot quan vagis a molta velocitat o l'asfalt estigui mullat, ja que és molt perillós. És aconsellable frenar gradualment amb el davanter o amb els dos alhora.


Para atenció al teu entorn

Com dèiem conduir una moto et fa vulnerable, ja que no hi ha una carrosseria que et protegeixi. Per això, és importantíssim que respectis els senyals de trànsit i els límits de velocitat, que miris a esquerra i a dreta quan vagis a passar per un encreuament, que intentis anticipar-se a qualsevol situació de risc i evitis passar entre els vehicles.


I recorda: no apartis la mirada de la calçada, sempre pots trobar-te amb imprevistos com taques d'oli o tapes de clavegueres, que poden fer-te relliscar o perdre l'equilibri. Pel teu bé, mira sempre cap endavant.


Precaució a l'avançar

És típic veure com les motos serpentegen el trànsit per la ciutat, encara que de vegades no ho fan de la manera més segura. Si vas a avançar, assegura't que el conductor que et precedeix noti la teva presència, evitant conduir pels angles morts dels vehicles per no córrer riscos innecessaris. També, mantingues una distància prudent de seguretat amb el vehicle de davant per tenir temps de frenar o canviar la direcció de la teva ruta en el cas de trobar-te amb una situació inesperada.


Per descomptat que, per conduir una moto, és imprescindible l'ús d'un casc i que sigui de bona qualitat. Porta sempre un que estigui homologat i en perfectes condicions. I molt millor si es tracta d'un casc integral, ja que és el que ofereix la protecció més alta.

Si bé el casc és obligatori, és recomanable portar guants, tant si és hivern com si és estiu, ja que, en cas de caiguda, sempre tendim a protegir-nos de l'impacte amb les mans. De la mateixa manera, també és recomanable portar una jaqueta amb proteccions als colzes i espatlles.


Per ciutat no cal utilitzar més equipament a l'hora d'anar en moto, tot i que protegir-te per excés no és dolent, al cap i a la fi és afegir més seguretat al teu conducció.

Els dièsel a la ITV

27 - 05 - 2021

En què consisteix la prova dels dièsel a la ITV?

Com carregar el maleter del cotxe

26 - 07 - 2021 Som molts els que anem de cap de setmana o de vacances amb cotxe, el que comporta haver de carregar-lo amb maletes, bosses i altres objectes.

La revisió dels neumàtics a la ITV

21 - 04 - 2022

Què comprovem quan inspeccionem els neumàtics a la ITV?