El manteniment dels neumàtics del cotxe

20 - 01 - 2022
Podríem dir que els neumàtics són els nostres peus a la carretera, ja que és l'únic element del vehicle que està en contacte amb la carretera. És, per tant, un dels principals elements de seguretat i per això és important revisar amb freqüència el seu estat, per garantir que tinguin una bona adherència i que responguin correctament davant els obstacles, moviments de direcció, acceleració i frenades. A més, en ser un element de seguretat bàsic del cotxe, si no està en bon estat pot ser motiu de rebuig a la ITV.

Per garantir un bon manteniment dels neumàtics del teu vehicle aquestes són les regles d'or que et recomanem seguir:
  • El desgast del dibuix: s'ha de revisar regularment que la profunditat del dibuix sigui l'adequada (per a turismes, el mínim ha de ser de 1,6 mil·límetres), ja que en cas contrari, el neumàtic perd adherència. Si la banda arriba a l'altura dels testimonis, és hora de canviar els neumàtics.
  • La pressió dels neumàtics: sense una pressió correcta, és fàcil perdre el control sobre la direcció del cotxe, a més que farà que augmenti el consum de combustible. El que és recomanable és comprovar la pressió un cop al mes i amb el cotxe en fred. Si no saps la pressió que han de tenir els teus neumàtics, has de saber que molts fabricants ho indiquen en el revers de la tapa del combustible o a la part interior de la porta, i que també ve indicat en el manual d'usuari del vehicle.
  • Revisió visual: periòdicament, revisa els neumàtics per detectar possibles bonys, esquerdes, talls o desgasts irregulars. Un cop amb una vorera o un sot, per exemple, podrien causar aquest tipus de danys.
Aquests són els punts bàsics que has de revisar i que pots fer tu mateix per garantir el bon manteniment dels neumàtics. A més, et recomanem també que tinguis en compte el següents punts sense esperar a passar la ITV, ja que també són importants per a la seguretat a la carretera.
  • Equilibrat: les rodes han d'estar ben equilibrades per tal d'evitar possibles vibracions. Alhora, es protegeix la direcció i la suspensió del vehicle.
  • Alineació: si l'alineació dels neumàtics és la correcta, conservaràs per més temps les rodes del vehicle, a més que consumiràs menys combustible.
  • Vàlvules: de tant en tant cal canviar-les, ja que com que són de goma, es deterioren amb facilitat.
Ah! No oblidis fer una ullada a la roda de recanvi, per evitar sorpreses desagradables el dia que la necessites.

Tipus de casc per a moto

15 - 12 - 2022 L'ús del casc és vital i obligatori per a tot aquell que condueixi una moto. El casc contribueix a reduir els traumatismes cranials en un 70% i la mortalitat en un 40%. Així que és molt important triar correctament la talla del casc, perquè quedi ben subjectat, i, per descomptat, que aquest sempre sigui homologat.

Cinc consells per passar la inspecció ITV

10 - 11 - 2020 Algunes solucions als possibles imprevistos que poden sorgir abans de passar la ITV.

Modificar un vehicle mixt a turisme

28 - 01 - 2021

Què s’ha de fer per canviar la categoria d’un vehicle mixt a un turisme?