Cinc consells per a la posada a punt del teu cotxe abans de vacances

14 - 06 - 2021
Conscients de la importància que ocupa la seguretat en els transports en carretera, especialment a l'estiu quan es produeixen molts desplaçaments i més llargs de l'habitual, oferim a tots els conductors cinc consells per a garantir que el seu vehicle està preparat:
 
1. Assegura't de tenir tota la documentació en regla: Això pot semblar una cosa òbvia, però és primordial abans d'emprendre qualsevol viatge. De fet, a conseqüència de la situació excepcional viscuda l'any passat amb la COVID-19, són molts els vehicles que han vist alterada la seva data de revisió i no han pogut passar la ITV en el temps que els corresponia, per la qual cosa el millor serà assegurar-se que tot està en regla. A més, passar la ITV en centres de garanties, com els de TÜV Rheinland, aporta una major seguretat a l'hora d'emprendre qualsevol viatge en el qual sigui necessari un rendiment òptim del vehicle.
 
2. Revisa els pneumàtics: Les rodes són una part fonamental d'un vehicle i, així i tot, és freqüent trobar vehicles que circulen amb pneumàtics amb alguna anomalia, per la qual cosa el seu ús pot resultar un risc. Per això, és molt important revisar el seu estat, com, per exemple, la seva pressió correcta o la conservació del dibuix. En cas de dubtes, pots consultar en la nostra web quan cal canviar els pneumàtics
 
3. Posa atenció als frens: Els frens són un altre factor imprescindible per a la seguretat d'un vehicle. Si fa un temps que no revises el teu vehicle, el més recomanable és acudir a professionals de confiança. No obstant això, una manera de comprovar l'estat dels frens del teu vehicle és revisar la pressió del líquid de fre, que haurà d'estar en el nivell correcte quan trepitgem el pedal. D'igual manera és recomanable revisar la resta de líquids nivells (oli, anticongelant o eixugaparabrisa) per a assegurar el correcte funcionament del vehicle.
 
4. Llums: El bon estat de les diferents llums del teu vehicle té un fort impacte positiu en la seguretat de cada trajecte. Fer un repàs a llums de posició, de fre, de carretera o intermitents farà els viatges més segurs. A més, recorda que les llums no sols són útils de nit, ja que les de fre o els intermitents han de funcionar sempre.
 
5. Climatització: Encara que això pugui semblar un element destinat a la comoditat, és molt més. Per això, la gran majoria dels vehicles incorporen sistemes de climatització de l'habitacle. La refrigeració de l'interior de la cabina contribueix a reduir la fatiga al volant i es converteix en una qüestió fonamental per als viatges estiuencs. El funcionament d'aquest sistema és complex, però recomanem que vigilis el nivell de gas refrigerant i l'estat del filtre del teu vehicle. De la mateixa manera, si perceps que la climatització no funciona correctament el millor serà acudir a professionals abans de sortir a la carretera.
 
Segons el director de l'àrea de Mobilitat de TÜV Rheinland a Espanya, Rodrigo Radovan: “revisar periòdicament l'estat del nostre vehicle és crucial per a garantir la nostra seguretat, més encara si tenim pensat fer viatges llargs amb ell. A més, revisar el nostre vehicle ens evitarà sobresalts, especialment ara amb els nous canvis que s'han produït en la legislació de la ITV, que inclouen nous defectes greus, com l'incorrecte funcionament dels sistemes ABS o la possibilitat de despreniment dels miralls retrovisors que, a més, poden comportar sancions econòmiques en cas de circular sense haver-los esmenat”.

El testimoni MIL a la ITV

17 - 11 - 2021
Quan el testimoni MIL es queda encès de manera esporàdica o fixa al tauler de control del vehicle indica que hi ha alguna fallada en el motor, el que no queda clar és quin tipus avaria hi ha. Sin embargo, si esta luz está encendida en el momento de pasar la ITV, será motivo de rechazo por considerarse un defecto grave, normalmente relacionado con la inyección, la combustión o el sistema de alimentación del vehículo.

El manteniment dels neumàtics del cotxe

20 - 01 - 2022

Els neumàtics són un element bàsic de seguretat, per això és important realitzar un bon manteniment.

Tipus de sistemes de retenció infantil

22 - 12 - 2022
La cadira infantil per portar els nens al cotxe és un requisit obligatori, ja que és una assegurança de vida per a ells amb la qual pots evitar lesions d'importància. Per això cal usar-les correctament, però, cada quant s'ha de canviar la cadira infantil?