El sistema de dirección

17 - 03 - 2022
El sistema de direcció és el que permet controlar el vehicle. És un conjunt de mecanismes compost per nombroses peces, que va des del volant fins a les rodes, que convé prestar atenció per allargar la seva vida útil tot el possible.

A través del volant, s'acciona la columna de direcció, que és l'encarregada d'unir la caixa de direcció. La caixa de direcció és la que transforma el moviment rotatiu en longitudinal i proporciona certa progressivitat en els girs, és a dir, que es transmeti amb facilitat els moviments del volant a les rodes.

El conjunt d'elements que formen la direcció poden fallar de forma conjunta o separada. En qualsevol cas, una avaria en el sistema de direcció pot comprometre seriosament la teva seguretat. És per això que, davant de qualsevol de les següents irregularitats, no dubtis a portar-lo al taller:
  • Si fas una maniobra i les rodes directrius no l'executen amb la precisió que haurien, deixant de banda l'estat del terreny.
  • Si per manejar el sistema has de fer moviments bruscos o alguna cosa més forçats del normal.
  • Si en girar al volant les rodes no acaben de completar el moviment o fins i tot ho fan de forma exagerada.
  • Si escoltem sorolls o notem moviments estranys quan l'utilitzem, com ara que el volant vibri.
Les causes més freqüents que poden provocar alguna avaria en el sistema de direcció són:
  • Que les llantes estiguin mal equilibrades, perquè una d'elles està deformada.
  • Que els suports del sistema de direcció estiguin fets malvé.
  • Que silentblock estiguin deteriorats pel pas del temps o per no haver realitzat els manteniments del sistema amb la freqüència necessària.
Per evitar que alguna d'elles provoqui algun defecte en el sistema de direcció del teu vehicle, és important portar al dia les revisions periòdiques del teu vehicle així com el seu ITV.

En tot cas, si notes que tens dubtes sobre la resposta que t'està donant el teu vehicle, pots sol·licitar cita ITV per a una revisió voluntària per comprovar que el sistema de direcció i altres punts del teu vehicle funcionen correctament i amb total seguretat.

Passar la ITV a la moto, què es revisa?

12 - 05 - 2022

Si vols passar pel taller a que li facin un cop d'ull a la teva moto o fer-li tu mateix una revisió abans de passar la inspecció, t'expliquem alguns dels punts més importants què et revisaran a la ITV de la teva moto

Què no et cobreix l'assegurança?

10 - 02 - 2022 Sabies que les assegurances a tot risc no ho cobreixen tot? Sigui quina sigui la teva assegurança de cotxe, aquestes circumstàncies no estaran cobertes.

Tracció posterior o davantera?

15 - 04 - 2021

Parlem dels avantatges i els desavantatges de la tracció posterior i la tracció davantera dels cotxes. Quina és millor?