Els pneumàtics d'un cotxe elèctric

09 - 05 - 2023
Els cotxes elèctrics tenen unes característiques determinades que els fan diferents als cotxes de combustió. Anteriorment, ja desglossem les entranyes d'un cotxe elèctric, però les diferències més destacades es podrien resumir en:
  • Solen pesar més, perquè les bateries afegeixen molta càrrega al conjunt.
  • Lliuren tot el parell motor (capacitat d’acceleració) des d'aturat.
  • És més silenciós.
Per aquestes raons, els pneumàtics dels vehicles elèctrics han de complir amb una sèrie de propietats:
  • Han de suportar més pressió sobre ells. Això significa que han d'aguantar la frenada i desplaçaments d'un vehicle més pesats. Per això, han de ser més robustos que els pneumàtics d'un vehicle de combustió.
  • Han de ser més resistents al desgast, pel fet que els cotxes elèctrics tenen més capacitat d'acceleració immediata.
  • Han de ser més silenciosos. En els vehicles de combustió, la rodadura queda parcialment oculta pels sons del motor. Els elèctrics, al no fer aquests sons, i, si la banda de rodadura dels pneumàtics no està ben dissenyada, aquest efecte es notaria en l'habitacle.
A part d'això, els pneumàtics d'un cotxe elèctric necessiten el mateix manteniment que un altre tipus de pneumàtic. Cal canviar-ho quan el seu dibuix sigui inferior a 1,6mm i cal revisar periòdicament la pressió de l'aire.
Recorda que, perquè el teu cotxe passi favorablement la ITV, els pneumàtics d'aquest han de respectar les mesures i característiques dels originals i ha de coincidir la marca dels pneumàtics del mateix eix.

Tipus de sistemes de retenció infantil

22 - 12 - 2022
La cadira infantil per portar els nens al cotxe és un requisit obligatori, ja que és una assegurança de vida per a ells amb la qual pots evitar lesions d'importància. Per això cal usar-les correctament, però, cada quant s'ha de canviar la cadira infantil?

El sistema de dirección

17 - 03 - 2022

Com és i quins elements poden fallar en el sistema de direcció?

Cotxe amb canvi manual o automàtic?

01 - 07 - 2022 Fa uns anys, fer-se aquesta pregunta era pràcticament impensable per l'obvietat de la resposta: canvi manual. Però sembla que cada vegada és més gran la demanda de cotxes automàtics i, per tant, l'oferta.