Els pneumàtics d'un cotxe elèctric

09 - 05 - 2023
Els cotxes elèctrics tenen unes característiques determinades que els fan diferents als cotxes de combustió. Anteriorment, ja desglossem les entranyes d'un cotxe elèctric, però les diferències més destacades es podrien resumir en:
  • Solen pesar més, perquè les bateries afegeixen molta càrrega al conjunt.
  • Lliuren tot el parell motor (capacitat d’acceleració) des d'aturat.
  • És més silenciós.
Per aquestes raons, els pneumàtics dels vehicles elèctrics han de complir amb una sèrie de propietats:
  • Han de suportar més pressió sobre ells. Això significa que han d'aguantar la frenada i desplaçaments d'un vehicle més pesats. Per això, han de ser més robustos que els pneumàtics d'un vehicle de combustió.
  • Han de ser més resistents al desgast, pel fet que els cotxes elèctrics tenen més capacitat d'acceleració immediata.
  • Han de ser més silenciosos. En els vehicles de combustió, la rodadura queda parcialment oculta pels sons del motor. Els elèctrics, al no fer aquests sons, i, si la banda de rodadura dels pneumàtics no està ben dissenyada, aquest efecte es notaria en l'habitacle.
A part d'això, els pneumàtics d'un cotxe elèctric necessiten el mateix manteniment que un altre tipus de pneumàtic. Cal canviar-ho quan el seu dibuix sigui inferior a 1,6mm i cal revisar periòdicament la pressió de l'aire.
Recorda que, perquè el teu cotxe passi favorablement la ITV, els pneumàtics d'aquest han de respectar les mesures i característiques dels originals i ha de coincidir la marca dels pneumàtics del mateix eix.

ITV de vehicles agrícoles

02 - 04 - 2024 Quan pensem en la ITV, solem pensar en la inspecció dels cotxes particulars, però inspeccionem molts altres tipus de vehicles, com ara els vehicles agrícoles, per garantir que també són segurs. Són vehicles de treball sovint amb un ús intensiu en condicions exigents, ja que solen operar en terrenys irregulars i això pot provocar el desgast accelerat de certs components.

Avantatges de tenir la ITV al dia

17 - 12 - 2020

Superar la inspecció tècnica de vehicles, suposa una garantia de seguretat per a tots, gràcies a que analitzem que no hi hagi errors tècnics que posin en perill la nostra vida.

Per què és important passar la ITV

04 - 02 - 2022

Passar la ITV és un mecanisme que garanteix la seguretat viària i ajuda a preservar el medi ambient.