Els pneumàtics d'un cotxe elèctric

09 - 05 - 2023
Els cotxes elèctrics tenen unes característiques determinades que els fan diferents als cotxes de combustió. Anteriorment, ja desglossem les entranyes d'un cotxe elèctric, però les diferències més destacades es podrien resumir en:
  • Solen pesar més, perquè les bateries afegeixen molta càrrega al conjunt.
  • Lliuren tot el parell motor (capacitat d’acceleració) des d'aturat.
  • És més silenciós.
Per aquestes raons, els pneumàtics dels vehicles elèctrics han de complir amb una sèrie de propietats:
  • Han de suportar més pressió sobre ells. Això significa que han d'aguantar la frenada i desplaçaments d'un vehicle més pesats. Per això, han de ser més robustos que els pneumàtics d'un vehicle de combustió.
  • Han de ser més resistents al desgast, pel fet que els cotxes elèctrics tenen més capacitat d'acceleració immediata.
  • Han de ser més silenciosos. En els vehicles de combustió, la rodadura queda parcialment oculta pels sons del motor. Els elèctrics, al no fer aquests sons, i, si la banda de rodadura dels pneumàtics no està ben dissenyada, aquest efecte es notaria en l'habitacle.
A part d'això, els pneumàtics d'un cotxe elèctric necessiten el mateix manteniment que un altre tipus de pneumàtic. Cal canviar-ho quan el seu dibuix sigui inferior a 1,6mm i cal revisar periòdicament la pressió de l'aire.
Recorda que, perquè el teu cotxe passi favorablement la ITV, els pneumàtics d'aquest han de respectar les mesures i característiques dels originals i ha de coincidir la marca dels pneumàtics del mateix eix.

La seguretat viària dels nens

19 - 05 - 2022
El paper dels pares, les empreses de transport escolar, les autoritats locals i els educadors és essencial perquè els més petits siguin conscients de la importància de la seguretat viària. Com desenvolupar aquest paper? Et donem alguns consells:

Com és un cotxe elèctric

21 - 01 - 2021

Quines són les peces principals que componen els cotxes elèctrics?

La seguretat dels teus fills al cotxe

02 - 09 - 2021

Què has de tenir en compte per viatjar amb els teus fills en cotxe de manera segura?