Símptomes d'avaries que no has d’ignorar

31 - 01 - 2022
És poc probable que el cotxe s'avariï d'un dia per l'altre. En part és per això que subratllem la importància de reparar els defectes lleus que poden sorgir en la inspecció ITV. Perquè demà podrien ser un defecte greu, que no solament et suposarà un desfavorable a la ITV sinó també una reparació més cara.

Entendre i saber interpretar els senyals que ens dóna el cotxe ens beneficiarà. T’esmentem alguns símptomes que convé prestar atenció:

El canvi de marxes es torna dur: si notes que canviar et costa una mica més del que és habitual o fa algun soroll fora del normal és probable que l'embragatge no estigui fent correctament la seva feina. No forcis més la caixa de canvi i porta’l al taller.

Sorolls sota el capó: si el capó grinyola és possible que hi hagi algun problema amb la corretja de distribució, la qual s'encarrega d'accionar diferents elements de l'motor per al seu correcte funcionament. Els grinyols poden significar que la corretja està desgastada.

El volant vibra: si notes que en augmentar la velocitat comença a vibrar, has de saber que pot ser degut a una mala alineació de la suspensió, provocat un per un dur cop en un ressalt per exemple, o a un desequilibri dels pneumàtics.

Frens que criden: si en frenar sents un so molt agut i estrident, probablement vulgui dir que les pastilles de fre s'han desgastat i fan contacte amb el metall. D'aquí aquest so. És important que acudeixis al mecànic per canviar-les, ja que, a més de danyar el disc de fre, disminueix la potència de frenada.

Fum pel tub d'escapament: si el teu cotxe expulsa més fum del normal pel tub d'escapament, alguna cosa falla. No obstant això, és el color del fum el que normalment determina el problema:
  • Si és gris significa mala combustió, causat per algun problema en el sistema d'injecció, de la sonda lambda o la vàlvula EGR.
  • Si és blanquinós, és senyal d'una fuita en el sistema refrigerant.
  • Si és blau, vol dir que el motor crema oli.
Fuita d'oli: si en treure el cotxe del lloc on el  tenies estacionat, queda una marca de color fosc, probablement tinguis una fuita d'oli. A més, probablement se t'encengui el testimoni de fallo de motor.

Falta de potència: si notes que a el cotxe li costa accelerar pot ser que el problema vingui de les bugies, una reparació relativament senzilla, o potser del sistema d'admissió per una mala barreja entre carburant i oxigen o similar. En qualsevol cas, millor serà que un professional faci una diagnosi.

Així que, no ignoris aquests senyals evidents!

El testimoni MIL a la ITV

17 - 11 - 2021
Quan el testimoni MIL es queda encès de manera esporàdica o fixa al tauler de control del vehicle indica que hi ha alguna fallada en el motor, el que no queda clar és quin tipus avaria hi ha. Sin embargo, si esta luz está encendida en el momento de pasar la ITV, será motivo de rechazo por considerarse un defecto grave, normalmente relacionado con la inyección, la combustión o el sistema de alimentación del vehículo.

Els vehicles en mal estat suposen un clar perill per a la seguretat laboral en carretera

04 - 05 - 2021

Les revisions d'ITV, un element clau per al bon funcionament dels camions, remolcs, autobusos i furgonetes i la seva circulació en carretera

Limitació de potència en motos

18 - 11 - 2021

Legalitzar la limitació de potència de motos a la ITV