La ITV dels cotxes de Kilòmetre 0

14 - 12 - 2022
Comencem per la definició: els cotxes de Kilòmetre 0 són aquells que estan totalment nous, però han estat matriculats pel concessionari o pel fabricant. Per tant, el comprador passa a ser el segon propietari. En ocasions, els cotxes de Km 0 han circulat alguns kilòmetres, però habitualment seran menys de 100km. Els Kilòmetre 0 solen tenir un preu més avantatjós, a causa de la depreciació que suposa la matriculació d'un vehicle, encara que no hagi tingut cap ús.
Per saber quan ha de passar la primera ITV un cotxe de Km 0, has de saber quan va ser matriculat. Aquesta informació la trobaràs a la documentació del vehicle, concretament en el Permís de Circulació. Per la seva banda, en la Fitxa Tècnica del Vehicle, també coneguda com a Targeta ITV veuràs la classificació del vehicle, així com si ja ha passat alguna ITV.

Per què és important veure quina classificació té el vehicle que has adquirit o adquiriràs? Doncs perquè, encara que es tracti d'un turisme, la periodicitat de la ITV és diferent, en funció de si ha estat matriculat com un turisme per a ús particular o com a cotxe de lloguer, per exemple. Perquè ho tinguis present, t'expliquem les periodicitats segons la classificació amb què s'hagi matriculat un Quilòmetre 0.

Si està matriculat com a turisme d'ús particular, la primera ITV serà als 4 anys. Després haurà de passar-la cada dos anys fins als 10 i, a partir de llavors, cada any.
Si s'ha matriculat com ASC, és a dir, vehicle de lloguer sense conductor, la primera ITV serà als dos anys. Dels 2 i fins als 5, cada any i, a partir dels 5 anys, ha de passar-la cada 6 mesos.
Si està matriculat com a servei públic dedicat al transport de persones, amb o sense taxímetre, la periodicitat és una mica més exigent, ja que la ITV serà anual fins arribar a us 5 anys i després caldrà passar-la cada 6 mesos.
Si està matriculat com a vehicle mixt, la primera serà als dos anys; dels 2 als 6 la ITV és serà biennal; dels 6 als 10, anual i, a partir dels 10 anys, semestral.
El vehicle de Km 0 que hagis adquirit o vagis a adquirir, en la majoria dels casos podràs canviar-li la categoria. Si és així, hauràs de tramitar una reforma d'importància, per a la qual pots trucar a qualsevol de les nostres estacions de ITV i sol·licitar la informació.

Passar la ITV a la moto, què es revisa?

12 - 05 - 2022

Si vols passar pel taller a que li facin un cop d'ull a la teva moto o fer-li tu mateix una revisió abans de passar la inspecció, t'expliquem alguns dels punts més importants què et revisaran a la ITV de la teva moto

La ITV d'un vehicle extracomunitari

27 - 04 - 2021 Estàs pensant d’adquirir un vehicle d'un país que no forma part de la Unió Europeu i portar-lo a Espanya? Si és així, has de saber que la llei espanyola obliga a matricular el vehicle sempre, perquè pugui circular.

Quins elements del cotxe podrien desaparèixer?

18 - 10 - 2022 Els cotxes que surten ara al mercat són cada vegada més nous. La simplicitat s'apodera del disseny, les càmeres, les grans pantalles i les opcions digitals són els protagonistes de cotxes pel seu afany en incorporar millors tecnologies, enfocades a respondre a les nostres necessitats actuals i futures.