La ITV dels cotxes de Kilòmetre 0

14 - 12 - 2022
Comencem per la definició: els cotxes de Kilòmetre 0 són aquells que estan totalment nous, però han estat matriculats pel concessionari o pel fabricant. Per tant, el comprador passa a ser el segon propietari. En ocasions, els cotxes de Km 0 han circulat alguns kilòmetres, però habitualment seran menys de 100km. Els Kilòmetre 0 solen tenir un preu més avantatjós, a causa de la depreciació que suposa la matriculació d'un vehicle, encara que no hagi tingut cap ús.
Per saber quan ha de passar la primera ITV un cotxe de Km 0, has de saber quan va ser matriculat. Aquesta informació la trobaràs a la documentació del vehicle, concretament en el Permís de Circulació. Per la seva banda, en la Fitxa Tècnica del Vehicle, també coneguda com a Targeta ITV veuràs la classificació del vehicle, així com si ja ha passat alguna ITV.

Per què és important veure quina classificació té el vehicle que has adquirit o adquiriràs? Doncs perquè, encara que es tracti d'un turisme, la periodicitat de la ITV és diferent, en funció de si ha estat matriculat com un turisme per a ús particular o com a cotxe de lloguer, per exemple. Perquè ho tinguis present, t'expliquem les periodicitats segons la classificació amb què s'hagi matriculat un Quilòmetre 0.

Si està matriculat com a turisme d'ús particular, la primera ITV serà als 4 anys. Després haurà de passar-la cada dos anys fins als 10 i, a partir de llavors, cada any.
Si s'ha matriculat com ASC, és a dir, vehicle de lloguer sense conductor, la primera ITV serà als dos anys. Dels 2 i fins als 5, cada any i, a partir dels 5 anys, ha de passar-la cada 6 mesos.
Si està matriculat com a servei públic dedicat al transport de persones, amb o sense taxímetre, la periodicitat és una mica més exigent, ja que la ITV serà anual fins arribar a us 5 anys i després caldrà passar-la cada 6 mesos.
Si està matriculat com a vehicle mixt, la primera serà als dos anys; dels 2 als 6 la ITV és serà biennal; dels 6 als 10, anual i, a partir dels 10 anys, semestral.
El vehicle de Km 0 que hagis adquirit o vagis a adquirir, en la majoria dels casos podràs canviar-li la categoria. Si és així, hauràs de tramitar una reforma d'importància, per a la qual pots trucar a qualsevol de les nostres estacions de ITV i sol·licitar la informació.

El testimoni MIL a la ITV

17 - 11 - 2021
Quan el testimoni MIL es queda encès de manera esporàdica o fixa al tauler de control del vehicle indica que hi ha alguna fallada en el motor, el que no queda clar és quin tipus avaria hi ha. Sin embargo, si esta luz está encendida en el momento de pasar la ITV, será motivo de rechazo por considerarse un defecto grave, normalmente relacionado con la inyección, la combustión o el sistema de alimentación del vehículo.

Els defectes més comuns en camions i autobusos a la ITV

28 - 07 - 2022
Els camions, els remolcs, els semiremolcs i els autobusos són el tipus de vehicles que més defectes greus presenten a la ITV. Segons les dades facilitades per AECA-ITV, el 2017, d'entre els 20.204.766 inspeccions realitzades, van ser rebutjats el 28,2% dels camions, el 26,3% dels remolcs, el 25,8% dels semiremolcs i el 24,6 dels autobusos.
Quins defectes greus es van repetir més a les nostres estacions ITV, entre aquests vehicles pesats?

Com fer front a les retencions

28 - 03 - 2022 Si cada dia agafes el cotxe per anar de casa a la feina i de la feina a casa, és probable que et trobis amb retencions a la carretera. I, a vegades, les retencions són més llargues i duradores perquè s'ha produït algun accident de trànsit.