La ITV dels cotxes de Kilòmetre 0

14 - 12 - 2022
Comencem per la definició: els cotxes de Kilòmetre 0 són aquells que estan totalment nous, però han estat matriculats pel concessionari o pel fabricant. Per tant, el comprador passa a ser el segon propietari. En ocasions, els cotxes de Km 0 han circulat alguns kilòmetres, però habitualment seran menys de 100km. Els Kilòmetre 0 solen tenir un preu més avantatjós, a causa de la depreciació que suposa la matriculació d'un vehicle, encara que no hagi tingut cap ús.
Per saber quan ha de passar la primera ITV un cotxe de Km 0, has de saber quan va ser matriculat. Aquesta informació la trobaràs a la documentació del vehicle, concretament en el Permís de Circulació. Per la seva banda, en la Fitxa Tècnica del Vehicle, també coneguda com a Targeta ITV veuràs la classificació del vehicle, així com si ja ha passat alguna ITV.

Per què és important veure quina classificació té el vehicle que has adquirit o adquiriràs? Doncs perquè, encara que es tracti d'un turisme, la periodicitat de la ITV és diferent, en funció de si ha estat matriculat com un turisme per a ús particular o com a cotxe de lloguer, per exemple. Perquè ho tinguis present, t'expliquem les periodicitats segons la classificació amb què s'hagi matriculat un Quilòmetre 0.

Si està matriculat com a turisme d'ús particular, la primera ITV serà als 4 anys. Després haurà de passar-la cada dos anys fins als 10 i, a partir de llavors, cada any.
Si s'ha matriculat com ASC, és a dir, vehicle de lloguer sense conductor, la primera ITV serà als dos anys. Dels 2 i fins als 5, cada any i, a partir dels 5 anys, ha de passar-la cada 6 mesos.
Si està matriculat com a servei públic dedicat al transport de persones, amb o sense taxímetre, la periodicitat és una mica més exigent, ja que la ITV serà anual fins arribar a us 5 anys i després caldrà passar-la cada 6 mesos.
Si està matriculat com a vehicle mixt, la primera serà als dos anys; dels 2 als 6 la ITV és serà biennal; dels 6 als 10, anual i, a partir dels 10 anys, semestral.
El vehicle de Km 0 que hagis adquirit o vagis a adquirir, en la majoria dels casos podràs canviar-li la categoria. Si és així, hauràs de tramitar una reforma d'importància, per a la qual pots trucar a qualsevol de les nostres estacions de ITV i sol·licitar la informació.

Què es detectarà a la ITV amb la prova de diagnosi dels vehicles?

24 - 05 - 2022 Com ja vam comentar fa uns mesos, l'aprovació del Reial Decret sobre les ITV portarà alguns canvis en el nostre sector. D'entre les principals novetats en la ITV que destaquem, volem posar èmfasi en la prova de diagnosi que es realitzarà en cada inspecció tècnica, a partir del maig del 2018, i que contribueix a augmentar la seguretat a la carretera i a preservar el medi ambient.

Amb quants defectes passes la ITV?

14 - 07 - 2022
És possible que hagis escoltat dir que a partir de 5 defectes lleus et rebutgen la ITV. Això és totalment fals. No hi ha un nombre màxim de defectes lleus que impedeixin superar favorablement la ITV. Si la inspecció tècnica del vehicle només té errors lleus no es rebutjar.

Reservar cita prèvia ITV

25 - 08 - 2022

Per poder oferir a tots els nostres clients un bon servei amb el mínim temps d'espera per a passar la ITV, aconsellem reservar hora. Tot i que no és obligatori reservar cita prèvia ITV, és recomanable perquè és la forma que utilitzen les estacions de planificar les inspeccions diàries.