Raons per comprar-te una moto elèctrica

24 - 02 - 2022
Rodrigo Radovan

Escrit per Rodrigo Radovan

Director de l'Àrea de Mobilitat d'Espanya de TÜV Rheinland
A les grans ciutats la mobilitat en transport privat està portant dos principals problemes: d'una banda la densitat del trànsit i per l'altre la emissions contaminants. Cada vegada hi ha més campanyes que promocionen l'ús del transport públic i el de la bicicleta. Però, i si existís un mètode de transport particular que no contaminés i que afectés de forma relativa al trànsit? Volem parlar-te de la moto elèctrica i dels seus avantatges.

Mobilitat fàcil i amb autonomia
El trànsit a les ciutats pot arribar a ser un veritable problema, però les motos i els ciclomotors ocupen poc espai i permeten una mobilitat àgil. A més, l'autonomia que tenen les motocicletes elèctriques permet fer molts trajectes al dia per una ciutat sense que s'esgoti la bateria, ja que els quilòmetres que recorren són menys que per carretera. Parlem de fins a uns 160km en scooters i més de 300km en algunes motos grans com la Zeta.

No contamina
Gairebé podríem afirmar que el major punt a favor de la moto elèctrica és aquest. Però no només a nivell d'emissions, que són zero, també a nivell de contaminació acústica, ja que el soroll que emet pràcticament és nul, tan sols s'escolta el rodament.

Sense restriccions de trànsit
En relació al punt anterior, les ciutats s'estan centrant en combatre la contaminació provocades pels cotxes i altres vehicles. Per tant, apostar per una moto elèctrica és la clau per evitar possibles restriccions de circulació per motius mediambientals.

Simplicitat mecànica
Tot i que les motos elèctriques puguin incorporar més tecnologia a nivell de software, té menys components mecànics, per tant, es redueix el risc d'avaries. I, si l'electrònica associada no dóna problemes extraordinaris, hauries d’estalviar diners amb els anys en elements com el motor d'arrencada, l'embragatge, la caixa de canvis o els filtres, entre altres.

Recàrrega
Un punt fort de les motos elèctriques respecte els cotxes és el temps de càrrega, el qual és bastant menor. A més, diversos models tenen un altre avantatge i és que no necessiten dependre de punts de càrrega, gràcies a que pots treure la bateria del xassís de la moto i emportar-te'l a casa per carregar-la.

Consum
El cost per quilòmetres a les motos elèctriques es redueix considerablement en relació a un vehicle de combustió, parlem d'una despesa aproximada de 1,5 euros per cada 100km.

Tenint en compte aquests avantatges, t'animes a llançar-te a per una moto elèctrica?
Rodrigo Radovan

Escrit per Rodrigo Radovan

Director de l'Àrea de Mobilitat d'Espanya de TÜV Rheinland
Enginyer en organització industrial. És el Director de l'Àrea de Mobilitat d'Espanya de TÜV Rheinland, amb més de 25 anys d'experiència al sector de la Inspecció, Certificació i Assaig (sector TIC).

Les conseqüències de l'emissió de gasos en el medi ambient

07 - 04 - 2022

Què fem a la ITV per ajudar al medi ambient?

Per què és important passar la ITV

04 - 02 - 2022

Passar la ITV és un mecanisme que garanteix la seguretat viària i ajuda a preservar el medi ambient.

La ITV d'un vehicle extracomunitari

27 - 04 - 2021 Estàs pensant d’adquirir un vehicle d'un país que no forma part de la Unió Europeu i portar-lo a Espanya? Si és així, has de saber que la llei espanyola obliga a matricular el vehicle sempre, perquè pugui circular.