Vidres tintats i làmines adhesives

09 - 02 - 2024

Quan parlem de vidres tintats, parlem de vidres que el vehicle porta de sèrie d'un color més fosc, amb la intenció d'absorbir part de la llum exterior per reduir la temperatura de l'interior, així com els enlluernaments.

Per la seva banda, els vidres amb làmines adhesives o pretallades són vidres convencionals o tintats als quals s'afegeix una làmina de foscor, variable a elecció del client. Estan fetes de polièster i, d'una banda, porta aplicada una capa acrílica i, de l'altra, una capa adhesiva i un protector per instal·lar-la. Es venen homologades i són elaborades de forma específica per a cada model i marca de vehicle.

Els vidres laminats tenen els avantatges de frenar l'efecte de deteriorament que té el sol sobre la tapisseria i els materials de plàstic de l'habitacle i d'impedir que els fragments de vidres surtin acomiadats en cas d'accident o de cop. A més de compartir amb les tintades, bloquejar els raigs UVA, reduir la temperatura de l'interior del vehicle i evitar enlluernaments.

Legalitzar els vidres tintats s'exigia fins a inicis dels 2000. Però, gràcies als darrers canvis al Manual de Reformes, ja no cal fer cap inspecció extraordinària per als vidres amb adhesius laminats- però has d'assegurar-te que estan homologats-. Els vidres tintats òbviament que no, ja que és un element de sèrie.

No obstant això, hi ha algunes limitacions sobre els vidres tintats: no poden instal·lar-se als vidres davanters, tant el frontal com les dues finestretes laterals. Això és així perquè la visibilitat del conductor ha de ser òptima en tot moment.

I a tu? t'agrada anar amb els vidres del cotxe més foscos?

Com evitar la son al volant

13 - 05 - 2021 El passat 21 de desembre el Servei Català de Trànsit va organitzar una jornada sobre La seguretat en els desplaçaments per anar i tornar de la feina.

Es pot avançar pel carril de la dreta?

14 - 12 - 2022 Segur que has presenciat aquesta situació diverses vegades en la carretera: conduir en una via de diversos carrils, on els de l'esquerra estan ocupats i els de la dreta gairebé no hi ha ningú. I segur que també has vist a algun conductor avançant pel carril dret.

La importància dels frens

25 - 11 - 2021

Com detectar problemes en els frens del cotxe?