Reformes ITV: para-xocs

09 - 09 - 2021
Hi ha determinades reformes que creen una mica de confusió entre els usuaris, sobretot en aquells casos en què el vehicle surt del concessionari amb elles incorporades. Per exemple, imagina que compres un Golf, que per defecte ve amb els acabats bàsics, però vols que la seva carrosseria tingui els acabats característics del GTI, i sense cap inconvenient surts del concessionari amb el cotxe tal com ho has demanat.

Passats 4 anys, el cotxe que vas comprar ha de passar la seva primera ITV i la sorpresa és que no la passes, precisament perquè els para-xocs del cotxe no són els originals i aquesta modificació no apareix a la fitxa tècnica del vehicle, com hauria. "Però si va sortir així de concessionari", "No he modificat res del vehicle" o "Ve tot de sèrie" són algunes de les respostes que se solen escoltar, però per què llavors ens ho rebutgen?

Perquè quan vas comprar el cotxe, el vas demanar amb unes característiques diferents a les que portava de base el model que vas triar. Per tant, encara que va sortir així del concessionari, els para-xocs que se li van afegir no van ser els mateixos amb què es va homologar el cotxe en el moment de la matriculació. I, com que no es va indicar la reforma a la fitxa tècnica del vehicle, feta després de la seva matriculació, la seva conseqüència és el desfavorable a la ITV.

Però, quines altres conseqüències pot tenir anar amb un para-xocs no homologat? Per què hi ha d'haver constància de la una reforma d'aquestes característiques a la targeta d'ITV del vehicle? Circular amb una reforma sense legalitzar implica modificar condicions de seguretat del vehicle i, per tant, posar en risc la teva seguretat i la dels altres a la carretera, a més de la possibilitat de ser multat o que, en cas d'accident, l'assegurança decideixi no cobrir els danys a tercers.

És precisament en aquest últim punt, el de la seguretat viària, on hi ha la principal raó per la qual des de l'Administració obliga els usuaris a passar la ITV en el cas de realitzar una reforma d'importància del vehicle. I, per això, necessitaràs una sèrie de documentació per legalitzar la reforma, que, per exemple, a l'hora d'incorporar uns para-xocs implica, en general: un projecte tècnic, un informe de conformitat, un certificat de taller i l'informe final de l'obra. En el moment en que acudeixis a l'estació d'ITV per a una reforma, la persona responsable t'informarà detalladament de la documentació que requereix el teu cas.

Així que, ja saps, si tens intenció de comprar-te un cotxe nou, però vols fer alguna modificació en ell, abans de sortir amb ell rodant del concessionari, assegurat que aquesta modificació no constitueixi una reforma, ja que, si és així, hauràs homologar. I, en el cas que compris un de segona mà, també, assegurat que el cotxe no té cap reforma per legalitzar sol·licitant cita per a una inspecció tècnica voluntària a la ITV.

Les avaries del cotxe més cares

19 - 04 - 2022 Tenir un cotxe implica tenir la butxaca preparada davant de qualsevol despesa inesperada que pugui sorgir.

Matrícules que han de passar la seva primera ITV el 2024

02 - 01 - 2024 Els cotxes que van ser matriculats el 2020, els toca passar la primera ITV el 2024.

Tipus de casc per a moto

15 - 12 - 2022 L'ús del casc és vital i obligatori per a tot aquell que condueixi una moto. El casc contribueix a reduir els traumatismes cranials en un 70% i la mortalitat en un 40%. Així que és molt important triar correctament la talla del casc, perquè quedi ben subjectat, i, per descomptat, que aquest sempre sigui homologat.