Reservar cita prèvia ITV

25 - 08 - 2022
Per poder oferir a tots els nostres clients un bon servei amb el mínim temps d'espera per a passar la ITV, aconsellem reservar hora. Tot i que no és obligatori reservar cita prèvia ITV, és recomanable perquè és la forma que utilitzen les estacions de planificar les inspeccions diàries.
 
I si et presentes a l'estació sense cita? A ITV TÜV Rheinland procurem passar inspecció de tots els vehicles dels nostres clients, encara que aquests no hagin concertat hora. No obstant això, depèn de si la quantitat de vehicles sense concertació és molt elevada, és possible que hagis de esperar-te, anar a una altra estació o bé sigui millor sol·licitar cita per a passar la ITV altre dia o en una altra estació. Prioritzem els vehicles amb cita prèvia, ja que fins i tot amb cita, es poden produir imprevistos que alterin els temps d'espera.
 
Per exemple, és possible que l'estació tingui molta feina a causa de que coincideixen diversos vehicles per a una segona revisió. És a dir, si un vehicle obté un desfavorable en passar la ITV, ha de reparar el defecte detectat i tornar a l'estació perquè comprovem que s'ha esmenat correctament. Però, per això, no és necessària la cita prèvia, sempre que aquest vehicle torni abans de 15 dies des de la primera inspecció.
 
Com saps, la data límit de caducitat de la ITV és la que marca a la fitxa tècnica. Per assegurar-te que trobes dia i hora per abans que et caduqui, recomanem demanar cita prèvia ITV amb unes tres setmanes d'antelació. D'aquesta manera, t'assegures tenir reservada la data per que millor et s'adeqüi, encara que a partir del 20 de maig de 2018, amb el nou Reial Decret, podràs passar la ITV fins a 30 dies abans de la data de caducitat, sense que s’avanci la data del seu venciment.
 
Si per qualsevol motiu, preveus que no podràs assistir per al dia que vas reservar, sempre pots modificar o anul·lar la cita amb el codi que vas rebre al correu electrònic de recordatori de la cita, just després de fer la reserva. O bé, pots trucar a l'estació ITV a la qual vas reservar per fer la modificació.
 
Així que, el sistema de cita prèvia ITV és la manera que tenim per oferir un millor tracte i atenció i, al mateix temps, intentar evitar els colls d'ampolla que poden produir-se en determinades franges horàries.
 
És important que tinguis en compte que el nostre sistema de cites és només per a inspeccions periòdiques. Si necessites realitzar un altre tipus de tràmit, com ara legalitzar una reforma o tramitar un duplicat de la fitxa tècnica o matricular un vehicle d'importació has d'acudir o telefonar a l'estació d'ITV, i t'indicaran la documentació necessària per al tràmit en qüestió.

 

Accidents amb animals

30 - 11 - 2021 Amb el bon temps és més habitual realitzar escapades silvestres i, per tant, que es circuli per carreteres que coincideixen amb l'hàbitat d'animals.

Cotxe nou: ¿gasolina, dièsel, híbrid o elèctric?

16 - 12 - 2021

Quina opció és la més econòmica?

La seguretat activa del teu cotxe

14 - 12 - 2021

Quins elements formen part de la seguretat activa del cotxe?